ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένσταση κι επανάληψη ζητά ο Ολυμπιακός

Ένσταση κι επανάληψη ζητά ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός υπέβαλε ένσταση μετά το τέλος του αγώνα με τη Σιένα, για το χρονόμετρο που κόλλησε στα 10'' πριν το τέλος, ζητώντας επανάληψη της αναμέτρησης

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 74-72 από τη Σιένα, με καλάθι που πέτυχε ο Μπόμπι Μπράουν στα 1,7'' πριν το τέλος του αγώνα.

Ωστόσο, αυτό το καλάθι θα μπορούσε να μην έχει μπει ποτέ αν το χρονόμετρο δεν κολλούσε στα 10'' πριν τη λήξη του αγώνα κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στην επίθεση με το Σπανούλη.

Στο ριπλέι φαίνεται καθαρά ότι το χρονόμετρο κολλάει για περίπου 3 δεύτερα, παραμένοντας στα 10'' και στη συνέχεια αρχίζει ξανά να τρέχει κανονικά.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση μετά το τέλος του αγώνα, προκειμένου να βρει το δίκιο του για τη συγκεκριμένη φάση.

"Ο Χρήστος Μαρμαρινός και ο Βαγγέλης Μάντζαρης πριν το τέλος του αγώνα ειδοποίησαν τον βοηθό προπονητή. Θα πρέπει να υποβάλλουμε συμπληρωματική απόφαση και παράβολο 400 ευρώ. Δεν είναι σίγουρο αν θα έχουμε την απόφαση του δικαστή πριν τον επόμενο αγώνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Ευρωλίγκα αποφασίζει το ταχύτερο", τόνισε ο γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος.

Με την ένσταση αυτή, ο Ολυμπιακός ζητάει την επανάληψη του αγώνα, επικαλούμενος το δεδικασμένο από τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ταού πριν από μερικά χρόνια.

Το δεδικασμένο Γκέτιγκεν-Μπεσίκτας

Όπως φαίνεται, μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του ένα έξτρα ατού! Το προηγούμενο, που υπάρχει και αφορά στο παιχνίδι Γκέτιγκεν-Μπεσίκτας, που είχε γίνει πέρσι για το Eurocup.

Σε αυτό το ματς η τελευταία φάση εξελίχθηκε ως εξής: Ο Τσάτμαν έχει την μπάλα, το χρονόμετρο κολλάει για 2-3 δεύτερα, οι Γερμανοί παίρνουν το αμυντικό ριμπάουντ, εκτελούν επίθεση και ευστοχούν με τη λήξη. Επτά ημέρες αργότερα ο αθλητικός δικαστής της διοργάνωσης κρίνει ότι αυτό το κενό χρόνου έδωσε στην Γκέτινγκεν το δικαίωμα να κερδίσει τον αγώνα με 87-85 Η περίπτωση είναι ακριβώς ίδια.

Η Μπεσίκτας κέρδισε την ένσταση και ο αγώνας επαναλήφθηκε (αλλά ξανακέρδισε η Γκέτιγκεν)! Άρα, ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει βάσιμα, καθώς μιλάμε για παρόμοια περίπτωση!

Δείτε το βίντεο (δε φαίνεται καλό που κολλάει ο χρόνος, είναι γύρω στα 5'' πριν το τέλος)

Υπάρχει βεβαίως και η περίπτωση του αγώνα ΑΕΚ-Ταού, με το περίφημο καλάθι του Δήμου Ντικούδη (προφανές εξόφθαλμο) που επίσης επαναλήφθηκε. Θυμηθείτε τη φάση

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ