EUROLEAGUE

Ρεάλ-Εφές: Τι μας περιμένει

Ρεάλ-Εφές: Τι μας περιμένει

Η Ρεάλ και η Εφές ρίχνονται στη μάχη των προημιτελικών σε μια πιστή αναπαράσταση της μονομαχίας του Γολιάθ με τον Δαυίδ.

Το φετινό φάιναλ-φορ θα διοργανωθεί στη Μαδρίτη και η Ρεάλ θέλει να παίξει το ρόλο της οικοδέσποινας. Για να το καταφέρει (και παράλληλα να καταφέρει αυτό που δεν έχει πετύχει τα δύο τελευταία χρόνια) χρειάζεται τρεις νίκες απέναντι στην Εφές. Αυτό είναι το τελευταίο εμπόδιο για να γυρίσει "σπίτι" της, όπου θα κριθεί ο φετινός τίτλος.

Με δύο συνεχόμενες παρουσίες σε φάιναλ-φορ (και τελικό) η Ρεάλ θέλει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας και να εξασφαλίσει το τρίτο σερί εισιτήριο της στους "4". Ακριβώς αντίθετη είναι η ιστορία για την Εφές, η οποία έχει πάρει μέρος σε ένα και μόνο φάιναλ-φορ (2001). Οι Τούρκοι το 2013 είχαν βρεθεί στην ίδια θέση όπου γνώρισαν τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, μοίρα που επιθυμούν να αντιστρέψουν φέτος, έστω κι αν το έργο τους θα είναι αρκετά δύσκολο.

Κι αυτό γιατί η Ρεάλ είναι βάσει αριθμών η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης: είναι πρώτη στο ράνκινγκ και πρώτη στο σκοράρισμα. Παράλληλα μπαίνει στους "8" με ένα συνολικό ρεκόρ 19-5, έναντι του φτωχού 12-12 της Εφές, η οποία προκρίθηκε την τελευταία στιγμή, μετά την ήττα της Λαμποράλ στη Μάλαγα.

Τι λέει η παράδοση

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές με τη Ρεάλ να κερδίζει κατά κράτος την παράδοση. Οι Μαδριλένοι έχουν 14 νίκες και οι Τούρκοι μόλις 4. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι η Ρεάλ έχει νικήσει τα τελευταία 7 εντός έδρας παιχνίδια απέναντι στην Εφές με συνολική διαφορά 18.3 πόντων!

Τα κεντρικά πρόσωπα

Από τη μια ο Ντόνταϊ Ντρέιπερ και από την άλλη ο Στράτος Περπέρογλου. Ο Αμερικανός με το κροατικό διαβατήριο θα αντιμετωπίσει την προηγούμενη ομάδα του. Θα τεθεί αντιμέτωπος με παίκτες που γνωρίζει καλά: όπως είναι ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Σέρχιο Γιουλ. Από την άλλη ο διεθνής φόργουορντ θα βρεθεί ξανά στην ίδια θέση που βρέθηκε και πέρσι: να παλεύει με μειονέκτημα έδρας απέναντι στη Ρεάλ. Μόνο που πέρσι το έκανε ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Σε διαφορετικούς πάγκους θα βρεθούν και δύο πρώην συμπαίκτες: ο Γιόνας Μασιούλις (Ρεάλ) και ο Στέφαν Λάσμε (Εφές) που τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξαν στον Παναθηναϊκό.

Η injury list

Η Ρεάλ στο πρόσφατο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα έπαιξε με απουσίες. Συγκεκριμένα δεν αγωνίστηκαν ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο δεύτερος ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο γόνατο και είναι αμφίβολος. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρούντι που δεν μετέχει στις προπονήσεις εδώ και μια βδομάδα. Η Εφές αντίθετα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Μάρκους Σλότερ.

Ξέρατε ότι...

Η Ρεάλ έχει κερδίσει τα τελευταία οκτώ παιχνίδια που έδωσε εντός έδρας; Τελευταία της ήττα ήταν από την Ούνιξ Καζάν

Η Ρεάλ έχει κερδίσει τα τελευταία έξι παιχνίδια που έχει δώσει στο γήπεδο της για τα playoffs.

Ο Πάμπλο Λάσο εν αντιθέσει με πέρσι δεν χρησιμοποιεί την ίδια αρχική πεντάδα. Έχει αλλάξει 11 φορές τους πρώτους πέντε. Η μοναδική σταθερά είναι ο Σέρχιο Γιουλ.

Βέβαια το ίδιο ισχύει και για την Εφές. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει χρησιμοποιήσει 16 διαφορετικούς παίκτες στην 5άδα. Κανείς δεν έχει ξεκινήσει όλα τα παιχνίδια.

Ο Φελίπε Ρέγιες έχει παίξει 224 παιχνίδια στην Euroleague. Ισοβαθμεί στην 10η θέση της σχετικής λίστας με τον Νίκο Ζήση, ενώ αναμένεται να προσπεράσει τον Ντέιβιντ Άντερσεν.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ χρειάζεται 13 ασίστ για να πιάσει τον Γιάκα Λάκοβιτς στην 10η θέση της λίστας με τους καλύτερους πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης

Οι αριθμοί

Ρεάλ

Κατηγορία

Εφές

87.4

Πόντοι

76.0

35.4

Ριμπάουντ

35.0

11.1

Επιθ. Ριμπ.

9.6

24.3

Αμυν. Ριμπ.

25.4

22.0

Ασίστ

17.2

8.3

Κλεψίματα

6.3

2.5

Κοψίματα

3.0

9.6

Λάθη

11.5

54%

48%

38%

35%

78%

76%

10.1

INDEX

81.7

Οι πρώτοι

Ρεάλ

Κατηγορία

Εφές

Ρέγες 12.0

Σκόρερ (μ.ο.)

Περπέρογλου 10.6

Πρέλντζιτς 77.8%

Βολές%

Ντρέιπερ 87.1%

Ερντέν 72.3%

Δίποντα%

Κρστιτς 54.3%

Κάρολ 46.9%

Τρίποντα%

Μπιέλιτσα 45.8%

Νοτσιόνι 3.1

Ριμπ. Αμ. (μ.ο.)

Σάριτς 4.3

Ρέγες 2.9

Ριμπ. Επ. (μ.ο.)

Σάριτς 1.4

Γιουλ 5.5

Ασίστ (μ.ο.)

Ντρέιπερ 3.3

Φερνάντεθ 1.7

Κλεψίματα (μ.ο.)

Ντρέιπερ 1.2

Αγιόν 1.3

Λάθη (μ.ο.)

Σάριτς 1.8

Αγιόν 0.6

Τάπες (μ.ο.)

Λάσμε 0.9

Ρέγες 15.8

Index

Σάριτς 12.1

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ