EUROLEAGUE

Preview: Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο

Preview: Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο
INTIME SPORTS

Πρεμιέρα στο TOP-16 λοιπόν με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ και να ελπίζει να υποδεχτεί το 2014 με νίκη!

Στο πρώτο του παιχνίδι για το 2014, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την Αρμάνι Μιλάνο, σε έναν από τους λίγους θεωρητικά εύκολους αγώνες που θα έχει στο TOP-16.

Συνεπώς, μόνο τη νίκη θέλει κόντρα στην ιταλική ομάδα, καθώς θα πρέπει να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του για να έχει ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ.

Ο αγώνας της Πέμπτης (2/1, 21:30) είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τους "πράσινους" που ανά βδομάδες μέχρι το τέλος του TOP-16, θα υποδεχτούν ακόμα πιο δύσκολους αντιπάλους στην έδρα τους, όπως η Φενέρμπαχτσε, η Μπαρτσελόνα και φυσικά ο Ολυμπιακός.

Το ευχάριστο για τον Αργύρη Πεδουλάκη είναι ότι σταδιακά όλοι οι παίκτες του ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους και αναμένεται η ομάδα του να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμη.

Παναθηναϊκός

Αργύρης Πεδουλάκης: "Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μια ομάδα που βγάζει ενέργεια στο παρκέ. Έχουν δύναμη στην περιφέρεια.

Τα συστήματά τους βασίζονται κυρίως στα χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε αθλητής της ομάδας, παίρνοντας πλεονέκτημα από τα αθλητικά τους προσόντα. Πάνε στις καταστάσεις του «ένας εναντίον ενός», έχουν παίκτης που κινούνται γρήγορα και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα.

Ο Χάκετ είναι συν για την ομάδα. Είναι πραγματικά καλός παίκτης και η Αρμάνι Μιλάνο θα δυναμώσει. Πρέπει να δουλέψουμε μέσα από την άμυνά μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες.

Είναι η δεύτερη φάση της διοργάνωσης και θέλουμε να αποδώσουμε καλύτερα. Πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση".

Αντώνης Φώτσης: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι στην πρεμιέρα του Top 16. Παίζουμε στην έδρα μας, κάτι που είναι καλό, αντιμετωπίζουμε μια πραγματικά καλή ομάδα με αρκετούς καλούς παίκτες στο ρόστερ της.

Η Αρμάνι Μιλάνο παίζει αρκετά στο «ένας με έναν», έχουν παίκτες που είναι πολύ καλοί σε αυτό το στιλ παιχνιδιού. Όλοι πρέπει να δούμε πως μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει την ομάδα και να αποδώσουμε με σκοπό να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε έτοιμοι και πως είμαστε στο σωστό μονοπάτι για το υπόλοιπο της σεζόν".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*O κόουτς Αργύρης Πεδουλάκης έχει χτυπήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στην πεντάδα του Παναθηναϊκού. Μόνο ο Τζέιμς Γκιστ έχει ξεκινήσει σε κάθε παιχνίδι της φετινής Euroleague.

*O Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πρώτος στις ασίστ με 7,3 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ έχει κάνει τουλάχιστον 1 κλέψιμο σε 8 συνεχόμενα παιχνίδια.

*Παράλληλα, βρίσκεται 9 βολές από το να φτάσει τις 500 και να γίνει 9ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης.

*Ο Αντώνης Φώτσης χρειάζεται ακόμα 2 τρίποντα για να φτάσει τα 200 στην καριέρα του.

*Ο Έλληνας φόργουορντ αγωνίστηκε τις δύο προηγούμενες χρονιές στην Ιταλία και ήταν συμπαίκτης των Κιθ Λάνγκφορντ, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Ντέιβιντ Κιότι και Νικολό Μέλι.

*Ο Στεφάν Λάσμε είναι πρώτος στα φάουλ που έχει υποπέσει, με ανά παιχνίδι.

*Από την άλλη ο Τζέιμς Γκιστ έχει κάνει τουλάχιστον μία τάπα σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια.

*Ο Λούκα Μπάνκι έχει ξεκινήσει με 11 διαφορετικούς παίκτες την πεντάδα της Αρμάνι Μιλάνο. Μόνο ο Κέρτις Τζέρελς έχει ξεκινήσει σε κάθε παιχνίδι.

*Δώδεκα συνεχόμενες βολές έχει ο Ντέιβιντ Μος, ενώ έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 11 από τα 12 τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

*Ένα τουλάχιστον κλέψιμο έχει κάνει ο Αλεσάντρο Τζεντίλε στα 8 τελευταία του παιχνίδια, ενώ έχει πετύχει κι ένα τρίποντο στα πέντε συνεχόμενα παιχνίδια.

*Ο πατέρας του άσου της Αρμάνι, Νάντο Τζεντίλε αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στον Παναθηναϊκό, από το 1998 έως και το 2001. Βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει τον τίτλο της Euroleague και ήταν συμπαίκτης με τον Αντώνη Φώτση που ακόμα αγωνίζεται με τα "πράσινα".

*Ο Κέρτις Τζέρελς ήταν συμπαίκτης με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, Ούκιτς και Γκιστ τη σεζόν 2011-12 στη Φενέρ. Επίσης ο Τζέρελς με τον Γκιστ ήταν συμπαίκτες και την προηγούμενη χρονιά (2010-11) στην Παρτίζαν, την οποία οδήγησαν στην κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας.

*Ο Ντάνιελ Χάκετ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στην διοργάνωση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ