EUROLEAGUE

Preview: Γαλατάσαραϊ - Ζαλγκίρις Κάουνας

Preview: Γαλατάσαραϊ - Ζαλγκίρις Κάουνας

Το Top 16 ανοίγει αυλαία με τον αγώνα της Γαλατάσαραϊ απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι ανανεωμένοι Τούρκοι υποδέχονται την ευχάριστη έκπληξη της πρώτης φάσης.

Το Top 16 της Euroleague ξεκινά με την αναμέτρηση Γαλατάσαραϊ - Ζαλγκίρις Κάουνας. Δύο ομάδες που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρώτη φάση, με την πρώτη να στέκεται "όρθια" μάλιστα, παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της. Το τζάμπολ θα γίνει το βράδυ της Τρίτης (30/12, 21:00), με τους Τούρκους να θέτουν ως στόχο την έναρξη αηττήτου εντός έδρας σερί, στο Top 16.

Σημαντικά στοιχεία

Γαλατάσαραϊ

Ο Ζόραν Έρτσεγκ είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στη regular season, αφού είχε 32'17'' ανά παιχνίδι. Είναι, επίσης, ο παίκτης που έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία έντεκα παιχνίδια και έχει ευστοχήσει σε 34 συνεχόμενες βολές.

Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ χρειάζεται δύο ακόμη τρίποντα για να φτάσει τα εκατό, στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Μαρτίνας Πότσιους αγωνίστηκε για τρία χρόνια στη Ζαλγκίρις Κάουνας, με την περσινή σεζόν να είναι η τελευταία. Είχε προπονητή τον Γκιντάρας Κράπικας και συμπαίκτη τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Κερέμ Γκονλούμ χρειάζεται έντεκα ριμπάουντ για να "πιάσει" τον Μάικ Μπατίστ στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας. Αυτή τη στιγμή μετράει 1.106 "σκουπίδια" στην Euroleague.Επίσης, θέλει πέντε επιθετικά ριμπάουντ για να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης που θα φτάσει τα 400. Πρώτος είναι ο Φελίπε Ρέγες με 476.

Ζαλγκίρις Κάουνας

Είναι η ομάδα που έχει επιτρέψει τα λιγότερα τρίποντα (56). Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, με μόλις 70.9 πόντους παθητικό.Παράλληλα, όμως, έχει την χειρότερη επίθεση των ομάδων που συνεχίζουν στο Top 16 αφού μετράει μόλις 71.4 ενεργητικό.Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έχει πετύχει εννιά σερί βολές στην Euroleague.

Ο Ντάριους Σονγκάιλα αγωνίστηκε στη Γαλατάσαραϊ τη σεζόν 2011-'12. Μόνο ο Εντέρ Αρσλάν συνεχίζει από εκείνη την ομάδα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ