EUROLEAGUE

Ο Περπέρογλου "εκτέλεσε" τον Ερυθρό Αστέρα

Ο Περπέρογλου "εκτέλεσε" τον Ερυθρό Αστέρα

Με τον Στράτο Περπέρογλου να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 67-54 του Ερυθρού Αστέρα.

Μπορεί να έχει αποκλειστεί και μαθηματικά από την συνέχεια της διοργάνωσης, μπορεί θεωρητικά να ήταν αδιάφορη, μπορεί να παρατάχθηκε με μοναδικό σέντερ τον Μούσα Ντιανιέ λόγω της τιμωρίας του Τόμιτς και του τραυματισμού του Φαβεράνι (με αποτέλεσμα να αγωνιστεί για αρκετή ώρα σε θέση σέντερ ο Κλαβέρ), αλλά η Μπαρτσελόνα είναι... Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί βιώνουν μία κακή σεζόν φέτος. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ωστόσο έδειξαν χαρακτήρα, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του προπονητή τους, Γιώργου Μπαρτζώκα, πριν τον αγώνα, ότι θα παίξουν για την περηφάνια τους. Αυτό έκαναν λοιπόν και κέρδισαν τον Ερυθρό Αστέρα με 67-54, στερώντας από τους Σέρβους την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του 8ου εισιτηρίου για τα playoffs της EuroLeague.

Πλέον ο Ερυθρός Αστέρας μετά από αυτή την ήττα έχει ρεκόρ 15-13 και βρίσκεται στην 8η θέση, με την 9η Νταρουσάφακα να ακολουθεί με ρεκόρ 14-14, με τις δύο ομάδες να αναμένεται να δώσουν μάχη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για το τελευταίο εισιτήριο.

Ο MVP

Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν ο "εκτελεστής" του Ερυθρού Αστέρα. Ο Έλληνας φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του στην EuroLeague με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους (season high) με 4/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (season high).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν το εύθραυστο 32-29 έγινε μέσα σε μερικά λεπτά 42-31. Έκτοτε οι Καταλανοί είχαν το πάνω χέρι και ήταν σε θέση οδηγού, με τον Ερυθρό Αστέρα να μην καταφέρει ποτέ να πλησιάσει πιο κοντά από τους 6 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12/28 τρίποντα έναντι 5/29 τριπόντων του Ερυθρού Αστέρα. Αυτή η διαφορά στα σουτ πίσω από τα 7.25 μέτρα ήταν που εν πολλοίς έκρινε και το παιχνίδι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε “καυτή” το παιχνίδι ξεφεύγοντας με 8-2. Ο Ερυθρός Αστέρας όμως απάντησε με ένα σερί 7-0 και πέρασε μπροστά με 8-9, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, που βρήκε τον Ερυθρό Αστέρα να προηγείται με 17-18.

Στην δεύτερη περίοδο η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με ένα σερί 5-0 για να περάσει μπροστά με 22-18, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε με 27-22 και 30-24. Με πέντε σερί πόντους ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε όμως εκ νέου σε 30-29, με τον Ναβάρο να σκοράρει με δύο βολές στην συνέχεια και να κάνει το σκορ 32-29 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Περπέρογλου να σημειώνει 7 μαζεμένους πόντους και να κάνει το σκορ 39-31, με τον Κλαβέρ λίγο αργότερα με τρίποντο να κάνει το σκορ 42-31. Οι Καταλανοί μάλιστα δεν έμειναν εκεί, παρά στην συνέχεια ανέβασαν την διαφορά στους 14 πόντους (50-36). Ο Ερυθρός Αστέρας ωστόσο αντέδρασε και χάρη σε ένα μικρό ξέσπασμα στο τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε σε 52-43.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι Σέρβοι μείωσαν σε 52-45, για να απαντήσει άμεσα με ένα σερί 6-0 η Μπαρτσλόνα για το 58-45. Πάλι ο Ερυθρός Αστέρας όμως αντέδρασε και χάρη σε ένα νέο ξέσπασμα μείωσε αρχικά σε 58-51 και αμέσως μετά σε 60-54. Δε μπόρεσε ωστόσο να φανεί πιο απειλητικός, αφού η Μπαρτσελόνα έκλεισε τον αγώνα με ένα σερί 7-0, φτάνοντας στη νίκη με 67-54.

Το στατιστικό της αναμέτρησης.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ