EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα - Αρμάνι Μιλάνο 102-83

Λαμποράλ Κούτσα - Αρμάνι Μιλάνο 102-83

Με την Λαμποράλ να μοιάζει ασταμάτητη και την Μιλάνο να μένει σε ρόλο θεατή, η ομάδα από τη Βιτόρια επικράτησε με το επιβλητικό 102-83 κι έτσι έφτασε στη δεύτερη νίκη της στο ΤΟΡ 16.

Χωρίς να βρεθεί ούτε μία φορά πίσω στο σκορ η Λαμποράλ Κούτσα μετέτρεψε σε... υγιεινό περίπατο τον αγώνα με την Αρμάνι κερδίζοντας με 102-83. Η ομάδα της Βιτόριας ξεκίνησε το παιχνίδι με φοβερή ψυχολογία και με τον Ντέιβις Μπερτάνς να δίνει το... σύνθημα κατάφερε να βρεθεί από την αρχή σε διψήφια διαφορά. Στην αντίπερα όχθη οι Ιταλοί δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα να ξεπερνάνε το αρχικό σοκ κάτι που τος στοίχισε σε άμυνα (δεχόταν εύκολα καλάθια) κι επίθεση (υπήρχαν πολλά κενά διαστήματα στο παιχνίδι της). Για τους νικητές που διπλασίασαν τις νίκες τους στο ΤΟΡ 16 πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπερτάνς με 19 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής, ενώ τον ακολούθησαν Τζέιμς και Άνταμς με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Με τον Μπερτάνς να ξεκινάει "καυτός" και με το καλημέρα να τρέχει ένα προσωπικό σερί 8-0 άρχισε το ματς. Η Λαμποράλ χάρη στον Λετονό κατάφερε να ξεφύγει με 10-0 και να βάλει εξαρχής βάσεις νίκης. Με επιθετική πολυφωνία προσπάθησε να απαντήσει η Αρμάνι, όμως με τον Μπερτάνς να φτάνει τους 16 πόντους έπειτα από 5 λεπτά αγώνα κάτι τέτοιο δεν έμοιαζε εφικτό (20-10 στο 5'). Η ορμή των γηπεδούχων δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί από τους Ιταλούς, οι οποίοι έβλεπαν συνεχώς τη διαφορά να ανεβαίνει φτάνοντας ακόμα και τους +15 (31-16 στο 9'). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο έπειτα από τρίποντο του Άνταμς (34-18).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα της Βιτόρια να συνεχίζει όντας συνδεδεμένη κάτι που έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 πόντους (43-23 στο 14'). Οι Ιταλοί παρότι προσπαθούσαν να αντιδράσουν έμοιαζαν να έχουν τεράστια προβλήματα στην άμυνα, ενώ επιθετικά είχαν απέναντι τους τον Μίρζα Μπέγκιτς να "σκεπάζει" τα καλάθια και μία ισπανική περιφέρεια αποφασισμένη να διπλασιάσει τα ροζ φύλλα της στο ΤΟΡ 16 (51-36 στο 17'). Ο Σαμάρντο Σάμιουελς ανέλαβε δράση για την Αρμάνι και με 7 δικούς του πόντους κατάφερε να μειώσει έστω και για λίγο σε 56-42 (στο 18') δίνοντας και πάλι μικρή τονωτική ένεση στην ομάδα του. Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο της Λαμποράλ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ένα τρίποντο του Μάικ Τζέιμς σε νεκρό χρόνο έστειλε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα με το σκορ στο 61-42.

Το ιταλικό μπλακ άουτ και η καταιγιστική ισπανική επίθεση συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί επιθετικά να μην διατηρήθηκε ο ίδιος καταιγιστικός ρυθμός, όμως η Λαμποράλ έβρισκε τον τρόπο να διατηρείται πάντα σε απόσταση τουλάχιστον 20 πόντων (77-57 στο 27'). Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα και η Αρμάνι έδειχνε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 102-83.

Τα δεκάλεπτα: 34-18, 61-42, 84-61, 102-83.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ