EUROLEAGUE

Ο Βουγιούκας δεν έφτανε, γέλασε ο Περπέρογλου

Ο Βουγιούκας δεν έφτανε, γέλασε ο Περπέρογλου

Στο... κυνήγι της Λοκομοτίβ έμεινε η Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε νικηφόρα από την "Ζαλγκίριο Αρένα" κερδίζοντας με 85-78 την Ζαλγκίρις. Θετική παρουσία από τους Έλληνες και ειδικά από τον... πληθωρικό Βουγιούκα

Η Μπαρτσελόνα χωρίς να... πατήσει γκάζι ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζαλγκίρις επικρατώντας με... Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ επένδυσαν στην αμυντική πίεση και κατάφεραν να πάρουν εύκολους πόντους. Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Άντε Τόμιτς που σημείωσε 18 πόντους έχοντας και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου είχε 6 πόντους στα περίπου 20 λεπτά που αγωνίστηκε και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ 2 στα 5' και 13'' που έμεινε στο παρκέ. Όσον αφορά την Ζαλγκίρις και τον Ίαν Βουγιούκα, ο Έλληνας σέντερ ήταν εξαιρετικός επιθετικά μετρώντας 16 πόντους και 7 ριμπάουντ

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε "ζεστή" τον αγώνα και με καλά ποσοστά ευστοχίας βρέθηκε να προηγείται με 11-6 (στο 3'). Με τον Τόμιτς να αποτελεί την αιχμή του δόρατος η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο για να απαντήσει μειώνοντας σε 15-14 (στο 6'). Σε εκείνο το σημείο ο Πασκουάλ επέλεξε να αποσύρει τον Τόμιτς κι ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα ο Στράτος Περπέρογλου τους... χάλασε τα σχέδια καθώς με δύο τρίποντα βοήθησε τους "μπλαουγκράνα" να κλείσουν την περίοδο στο -1 (23-22 στο 10').

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο για την Ζαλγκίρις, καθώς ο Μαρτίνας Πότσιους αποχώρησε από το παρκέ κουτσαίνοντας (δεν είχε τίποτα σοβαρό κι επέστρεψε στην τρίτη περίοδο) την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι ισοφάριζαν σε 27-27 (στο 13'). Οι ισορροπίες φάνηκε να αλλάζουν, καθώς από πολύ νωρίς ο Παούλιους Γιανκούνας φορτώθηκε με 3 φάουλ, ενώ από κοντά (με 2) ήταν κι ο Ίαν Βουγιούκας. Κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού η Ζαλγκίρις κρατιόταν κοντά στο σκορ (33-36 στο 16') κι ο λόγος ήταν τα εξαιρετικά ποσοστά που είχε στην επίθεση (14/19 δίποντα 73% και 1/2 τρίποντα). Με κάποιους πόντους των Τόμιτς και Βεζένκοφ η Μπαρτσελόνα έκλεισε, τελικά, το ημίχρονο όντας μπροστά με 45-39 (στο 20').

Οι Ισπανοί είχαν περάσει πλέον μπροστά στο σκορ και επιβάλλοντας τον ρυθμό τους προσπαθούσαν να ανοίξουν την ψαλίδα (49-59 στο 25'). Η διαφορά είχε εδραιωθεί σε διψήφια επίπεδα και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενος να έχουν σαφές προβάδισμα ενόψει της συνέχειας (57-67 στο 30'). Η εμπειρία των Αρόγιο και Ρίμπας έφτανε στους Καταλανούς να διαχειριστούν το πλεονέκτημα που είχαν πάρει και σε συνδυασμό με την αδυναμία της Ζαλγκίρις να πετύχει τα μεγάλα σουτ που έψαξε, έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στη φετινή Euroleague (78-85).

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 39-45, 57-67, 78-85.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ