EUROLEAGUE

Η κλήρωση της Euroleague

Η κλήρωση της Euroleague

Εύκολη μπορεί να χαρακτηριστεί με μια πρώτη ματιά η κλήρωση της Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που ξεκίνησαν από τη θέση του ισχυρού. Θα συναντήσουν Κατσικάρη και Ζούρο! Άτυχος ο ΠΑΟΚ που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Γαλατά. Διαβάστε τι μεταδίδει ο απεσταλμένος μας Πάρης Τσελεπίδης

Το Sport24.gr βρίσκεται στη Βαρκελώνη και μεταδίδει μέσω του απεσταλμένου του, Πάρη Τσελεπίδη όλα τα νέα, τις δηλώσεις και τις εξελίξεις!

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι είναι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων και το πως κρίνονται τα τερτίπια της κληρωτίδας.

Βαρκελώνη, αποστολή: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον Α' Όμιλο την Κάχα Λαμποράλ, την ανερχόμενη δύναμη που ακούει στο όνομα Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, την "νεόκοπη" Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη (περσινή ομάδα έκπληξη στην ACB), την ιστορική Καντού και τη γαλλική Νανσί.

Ο Παναθηναϊκός, που επίσης ήταν στο γκρουπ των δυνατών και επιλέχτηκε πρώτος στον Β' Όμιλο, θα παίξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχει κάνει ήδη ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις, την Ουνικάχα Μάλαγα που περνάει την κάμψη της, την Ζαλγκίρις Κάουνας του Ηλία Ζούρου, την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάμπεργκ και την πρωτοεμφανιζόμενη ΚΚ Ζάγκρεμπ.

Ο πιο δύσκολος όμιλος φαίνεται να είναι ο 3ος, εκεί όπου θα αναμετρηθούν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Παρτίζαν, η Εφές Πίλσεν, η Αρμάνι Μιλάνο κι η νικήτρια του Α' Προκριματικού. Θα υπάρξει δηλαδή μια σύγκρουση μεταξύ του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και των Γιάννη Μπουρούση-Αντώνη Φώτση.

Τέλος στο 4ο γκρουπ το φαβορί που ακούει στο όνομα Μπαρτσελόνα, θα παίξει με την ισχυρή Σιένα, την Ούνιξ Καζάν, την Προκόμ, την Ολίμπια Λουμπλιάνας και τη νικήτρια του τελευταίου προκριματικού.

Να σημειωθεί ότι τις κληρώσεις έκαναν οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που όλοι έχουν ως κοινό παρανομαστή τον... Παναθηναϊκό!

Τζάμπολ με Παναθηναϊκό

Το τζάμπολ της επόμενης σεζόν θα γίνει στο ΟΑΚΑ όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα με τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό να είναι ο γηπεδούχος. Το ματς θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου και η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί το διήμερο 19-20/10.

Η α' φάση των ομίλων θα έχει διάρκεια δέκα εβδομάδων και θα ολοκληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου όπως ανακοινώθηκε. Μετά από σχεδόν ένα μήνα θα ξεκινήσει το Top 16 (18/1) το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την 1η Μαρτίου.

Τα πλέι οφ της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν στις 21 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Απριλίου, ενώ το φάιναλ της Κωνσταντινούπολης προγραμματίστηκε το τριήμερο 11-13 Μαϊου.

Ο λόγος στον Μπερτομέου

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Τζόρντι Μπερτομέου να παίρνει το λόγο και να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους στη Βαρκελώνη. Πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που κάθεται μαζί με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ξεκίνησε η κλήρωση της Ευρωλίγκας... Ο Τζόρντι Μπερτομέου είναι ο πρώτος που παίρνει τον λόγο. "Καλώς ήρθατε στην κλήρωση της επόμενης σεζόν Χθες έγιναν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της διοργάνωσης. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθούμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο άθλημα. Η κλήρωση της Ευρωλίγκας αρχίζει εδώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί με το φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης. Καλή επιτυχία σε όλους".

Στη συνέχεια δόθηκε βραβείο στην ομάδα που προώθησε καλύτερα το μπάσκετ την προηγούμενη σεζόν, ανεβάζοντας τα έσοδα της... Νικήτρια ήταν η Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Ακολούθως, δόθηκε το βραβείο Αλεξάντερ Γκομέλσκι στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς.

Οι Όμιλοι

Α Όμιλος Β' Όμιλος Γ΄Όμιλος Δ΄Όμιλος
Ολυμπιακός Παναθηναϊκός Ρεάλ Μ. Μπαρτσελόνα
Κάχα Λαμποράλ ΤΣΣΚΑ Μ. Μακάμπι Σιένα
Φενέρ Μάλαγα Παρτίζαν Ούνιξ Καζάν
Μπιλμπάο Ζαλγκίρις Εφές Πρόκομ
Καντού Μπάμπεργκ Αρμάνι Μιλάνο Ολίμπια Λ.
Νανσί Ζάγκρεμπ Νικήτρια Α'ομίλου Νικήτρια Β' ομίλου

Με Γαλατάσαραϊ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ "βγήκε" στο πρώτο ζευγάρι απέναντι στην πολύ δυνατή Γαλατάσαραϊ στον α' γύρο των προκριματικών. Εφόσον προκριθούν οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν με το νικητή του αγώνα Βιλερμπάν-Γκραβελίν.

Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ, θα γίνουν επίσης οι εξής αγώνες: Λιέτουβος-Μπούντουτσνοστ, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ-Σολέ. Ο άλλος όμιλος των προκριματικών δεν έχει κάποιο άλλο μεγάλο ζευγάρι. Η Άλμπα θα παίξει με τη Ρίγα και το άλλο φαβορί η Κίμκι με την πολωνική Τουρόβ.

Αναλυτικά:

Α' Προκριματικός Όμιλος

ΠΑΟΚ-Γαλατάσαραϊ
Βιλερμπάν-Γκραβελίν
Λιέτουβος Ρίτας-Μπουντούτσνοστ
Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ-Σολέ

Β' Προκριματικός Όμιλος

Άλμπα-Ρίγα
Σαρλερουά-Ντόνετσκ
Κίμκι-Τουρόβ
Νίμπουργκ-Μπάνβιτ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ