EUROLEAGUE

Η κατάσταση στον όμιλο-φωτιά

Η κατάσταση στον όμιλο-φωτιά

Αν τέλειωνε τώρα το Top-16 οι "αιώνιοι" έμεναν εκτός συνέχειας. Το Μιλάνο έχει προβάδισμα, η Μάλαγα εκμεταλλεύτηκε τα αποτελέσματα και η Φενέρ έχει το καλύτερο πρόγραμμα. Ας δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση στον όμιλο-φωτιά της Euroleague.

Μετά τα τελευταία αποτελέσματα η κατάσταση στον όμιλο περιπλέκεται ακόμη περισσότερο. Το Μιλάνο έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη 2η θέση, ενώ η Μάλαγα εκμεταλλεύτηκε τα τελευταία αποτελέσματα και φλερτάρει με την πρόκριση.

Η κατάταξη ως τώρα ( αναλυτικά εδώ)

Μπαρτσελόνα 9-0

Μιλάνο 6-3

Μάλαγα 5-4

Φενέρμπαχτσε 4-5

---

Ολυμπιακός 4-5

Παναθηναϊκός 4-5

Εφές 2-7

Λαμποράλ Κούτσα 2-7

* Είναι πολύ νωρίς για να βγουν σενάρια και συμπεράσματα. Εξάλλου αυτό που έχει διδάξει το Top-16 είναι ότι αποτελεί ένα ψυχολογικό roller-coaster, γεμάτο "πάνω" και "κάτω", με τα δεδομένα να αλλάζουν διαρκώς.

Αναλυτικά τα ματς που απομένουν:

Μιλάνο: Λαμποράλ (εκτός), Εφές (εντός), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Μάλαγα (εκτός)

Μάλαγα: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Ολυμπιακός (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Μιλάνο (εντός)

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: Μάλαγα (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Μιλάνο (εντός), Λαμποράλ (εκτός), Εφές (εντός)

Ολυμπιακός: Μπαρτσελόνα (εκτός), Λαμποράλ (εντός), Μάλαγα (εκτός), Εφές (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός)

Παναθηναϊκός: Εφές (εκτός), Φενέραμπαχτσε/Ούλκερ (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Μάλαγα (εντός), Ολυμπιακός (εκτός).

Φάνηκε από το τελευταίο αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ ότι εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν, ωστόσο, με μια πρώτη ματιά και με δεδομένα τον παράγοντα έδρα και βαθμολογικό ενδιαφέρον, προκύπτει ότι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα. Έχει να παίξει δύο ματς μακριά από το γήπεδο της (Παναθηναϊκό, Λαμποράλ) και έχει να παίξει τρεις φορές εντός.

Ο Ολυμπιακός αν και έχει τρία εκτός έδρα ματς (το ένα με την Εφές), μπορεί να "πατήσει" στην ισοβαθμία που έχει με τη Φενέρμπαχτσε και το γεγονός ότι θα κλείσει το Top-16 παίζοντας με τον άλλο μνηστήρα στο γήπεδο του.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Τρία εκτός έδρας ματς και το κομβικό ματς με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ.

Προκύπτει ότι η μεθεπόμενη αγωνιστική είναι η πλέον κρίσιμη, τόσο για τον Ολυμπιακό που παίζει στη Μάλαγα, όσο και για τον Παναθηναϊκό που θα υποδεχτεί για πρώτη φορά τον αγαπημένο του προπονητή.

Από εκεί και πέρα αρκετά δύσκολο είναι το πρόγραμμα της Μάλαγα (που θα παίξει με τους πρωτοπόρους στο γήπεδο της) και τους διώκτες εκτός. Τέλος το Μιλάνο έχει επίσης πρόγραμμα "φωτιά". Από την άλλη έχει ξεμπερδέψει με τους αιώνιους και θα παίξει με την Μπαρτσελόνα στην πιο αδιάφορη φάση της.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ