EUROLEAGUE

H Εuroleague παίζει... Κύπελλο

H Εuroleague παίζει... Κύπελλο

Διακοπή αυτή την εβδομάδα στις υποχρεώσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων στη Euroleague, καθώς παίζουν για τα εγχώρια κύπελλα!

Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης παίζουν Κύπελλο αυτή την εβδομάδα! Η Euroleague έχει διακοπή και έτσι οι εγχώριες ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, έβαλαν στο πρόγραμμα τους το θεσμό του Κυπέλλου.

Άλλες, έχουν οργανώσει μία πραγματική γιορτή του μπάσκετ, όπως για παράδειγμα η Ισπανία και σε άλλες απομένει μόνο ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης όπως στην Ελλάδα και το Ισραήλ.

Πάμε λοιπόν, να δούμε αρχικά ποιες ομάδες της Euroleague παίζουν Κύπελλο αυτή την εβδομάδα... Ξεκινάμε από την Ελλάδα, γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με τον Άρη το απόγευμα της Κυριακής (9/2, 7:45μ.μ.) σε ένα τελικό που έσπασε την μονοτονία των τελευταίων ετών και μετά από χρόνια δεν φιλοξενείται στο κλειστό του Ελληνικού, αλλά στο Ηράκλειο.

Η μεγάλη γιορτή της Ισπανίας

Μετά την Ελλάδα πάμε λοιπόν Ισπανία, όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο μία μεγάλη γιορτή σε μία μόνο πόλη, παρουσία 8 ομάδων και οπαδών όλων των "αποχρώσεων". Στη Μάλαγα λοιπόν, θα δώσουν το παρών και οι 4 ισπανικές ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague, καθώς οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Λαμποράλ και Μάλαγα προκρίθηκαν και στο Κόπα ντελ Ρέι (Final-8)!

Το πρόγραμμα του Κόπα ντελ Ρέι (6-9/2):

6/2 8μ.μ. Ρεάλ-Γκραν Κανάρια, 10:30μ.μ. Μάλαγα-Σαραγόσα

7/2 8μ.μ. Βαλένθια-Λαμποράλ, 10:30μ.μ. Μπαρτσελόνα-Τενερίφη

Final-8 και για τους Ιταλούς

Στο Μιλάνο θα διεξαχθεί το Final-8 του Κυπέλλου Ιταλίας, ξεκινώντας την Παρασκευή 7/2 με τους τέσσερις προημιτελικούς. Εκπρόσωπος της Euroleague είναι η Αρμάνι Μιλάνο στης οποία το γήπεδο (Mediolanum Forum) διεξάγεται και η διοργάνωση. Μαζί της θα αγωνιστούν, οι Σιένα, Ρόμα, Μπρίντιζι, Καντού, Ρέτζιο Εμίλια, Αρμάνι Μιλάνο και Σάσαρι.

Το πρόγραμμα του Κόπα Ιτάλια:

7/2: 2μ.μ. Σιένα-Ρόμα, 4:30μ.μ. Μπρίντιζι-Βενέτσια, 7μ.μ. Καντού-Ρέτζιο Εμίλιο, 9:30μ.μ. Αρμάνι Μιλάνο-Σάσαρι.

Στις 5/2 μπαίνουν στη μάχη οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι διοργανώνουν με τη σειρά τους Final-8 καθώς 8 ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ανάμεσα στους διεκδικητές, είναι η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και η Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου, ενώ μαζί με τη Γαλατάσαραϊ συμπληρώνουν την τριάδα της Euroleague.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Τουρκίας:

5/2 6μ.μ. Καρσίγιακα-Τουρκ Τέλεκομ, Φενέρμπαχτσε-Τράμπζονσπορ

6/2 6μ.μ. Γαλατάσαραϊ -Τόφας, 9.30μ.μ. Μπεσίκτας-Εφές.

Διπλοί προημιτελικοί στο Κύπελλο Ρωσίας

Η ΤΣΣΚΑ μαζί με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν εκπροσωπούν την Ευρωλίγκα στο Κύπελλο Ρωσίας που αυτή την εβδομάδα μπαίνει σε διπλούς προημιτελικούς, ενώ στη διοργάνωση θα αγωνιστεί και η ελληνική παροικία της Ούνιξ που παίζει στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ρωσίας:

5/2 5μ.μ. Τριούμφ-Λοκομοτίβ

8/2 2μ.μ. Λοκομοτίβ-Τριούμφ, 3μ.μ. Κράσνι-ΤΣΣΚΑ, 4μ.μ. Ούνιξ Καζάν-Σπαρτάκ Αγ.Πετρούπολης

16/2 3μ.μ. Αβτοντόρ-Κίμκι, 3μ.μ. ΤΣΣΚΑ-Κράσνι

2/3 3μ.μ. Κίμκι-Αβτοντόρ, 3μ.μ. Σπαρτάκ-Ούνιξ Καζάν

Final-4 για τη Γερμανία

Η Γερμανία αυτή την περίοδο βρίσκεται στη φάση των προημιτελικών, ωστόσο δεν διοργανώνει Final-8, όπως οι προηγούμενες χώρες, αλλά Final-4. Η Ουλμ θα είναι διοργανώτρια και ως διοργανώτρια έχει προκριθεί ήδη, περιμένοντας το νικητή του αγώνα, Όλντενμπουργκ-Μπάμπεργκ. Η Μπάγερν Μονάχου εκπροσωπεί στην παρούσα φάση (TOP-16) τη Euroleague.

Tο πρόγραμμα του Κυπέλλου Γερμανίας:

5/2 8μ.μ. Όλντενμπουργκ-Μπάμπεργκ, 9μ.μ. Άλμπα Β.-Βόννη, Μπάγερν-Άρτλαντ Ντράγκονς.

Ο τελικός έμεινε για το Ισραήλ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ -ποια άλλη- είναι η εκπρόσωπος της Euroleague στο Κύπελλο Ιταλίας. Ένα Κύπελλο για το οποίο απομένει πλέον μόνο ο τελικός, καθώς την Δευτέρα 5/2 έγιναν οι δύο ημιτελικοί της διοργάνωσης. Η Μακάμπι νίκησε την Μακάμπι Ρισόν με 99-83 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου την περιμένει η Χάποελ Ελιάτ, αυτή την Πέμπτη (6/2).

Στη Χάλα Πιονίρ η γιορτή της Σερβίας

Final-8 διοργανώνουν και οι Σέρβοι, με τη φετινή διοργάνωση να φιλοξενείται φέτος στο Βελιγράδι και τη θρυλική Χάλα Πιονίρ. Η Παρτίζαν είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Euroleague, καθώς να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερυθρός Αστέρας αποκλείστηκε από το TOP-16. Σε δύο ημέρες οι προημιτελικοί, ενώ στις 9 Φεβρουαρίου θα γίνει ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου το οποίο ονομάζεται Radivoj Korać Cup στη μνήμη του Σέρβου θρύλου καλαθοσφαιριστή ο οποίος απεβίωσε στις 2/6/1969.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Σερβίας:

6/2 7.30μ.μ. Ερυθρός Αστέρας-ΚΚ Μπόρατς, 10μ.μ. Ραντνίτσκι-ΟΚΚ Μπέογκραντ

7/2 7.30μ.μ. Παρτίζαν-Ραντνίτσκι, 10μ.μ. Μέγκα Βιζούρα-ΚΚ Κρνοκόσα

Κύπελλο στην υπόλοιπη Ευρώπη...

Είναι η εβδομάδα του Κυπέλλου σε όλη την Ευρώπη. Στη Λιθουανία ξεκινούν στις 7/2 οι ημιτελικοί του Κυπέλλου, χωρίς πάντως την συμμετοχή της Ζαλγκίρις, ενώ και στην Πολωνία το Κύπελλο έχει την τιμητική του. Η Ζιελόνα Γκόρα (αγωνίστηκε φέτος στη Euroleague, αλλά αποκλείστηκε από το TOP-16) αγωνίζεται στις 4/2 κόντρα στην Ζιεζιόρο Ταρνομπζεγκ. Το Σάββατο (8/2) έχει ημιτελικά και στην Ουκρανία, ενώ Κύπελλο παίζει και η Τσεχία, με τη συμμετοχή της Νίμπουρκ από το Eurocup, αλλά και το Βέλγιο.

Στη Γαλλία το Final-8 του Κυπέλλου έχει διοργανωθεί για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (14-16/2) που θα λάβει χώρα και πάλι στη Ντίσνεϊλαντ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ