EUROLEAGUE

Η Γαλατασαράι διέσυρε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Γαλατασαράι διέσυρε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Μια εκπληκτικά πεισμωμένη Γαλατασαράι, ρεζίλεψε (με ρεκόρ στις ασίστ) την αποκαρδιωτική Μακάμπι Τελ Αβίβ (102-63) στην Πόλη για την 19η αγωνιστική της EuroLeague 2016-2017.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Η τελευταία ομάδα της κατάταξης, συνεχίζει να παλεύει. Η Γαλατασαράι υποδέχθηκε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Κωνσταντινούπολη και την ΔΙΕΛΥΣΕ (102-63) με μια εκπληκτική, μια ολοκληρωτική εμφάνιση που ενθουσίασε το κοινό της. Τίμπορ Πλάις, Τζον Ντίμπλερ, Βλάντιμορ Μίτσοφ ήταν ασταμάτητοι, την ώρα που ο Άντριου Γκάουντλακ πάλευε μόνος εναντίον όλων για να κρατήσει τους Ισραηλινούς όρθιους. Δεν το κατάφερε πάντως και τους είδε να απομακρύνονται κι άλλο από την πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα playoffs της διοργάνωσης.

O MVP

Δύσκολο να βρει κάποιος έναν, μετά από τέτοια εμφάνιση. Θα επιλέξουμε τον Τζον Ντίμπλερ που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του (21 πόντοι με 6/7 τρίποντα σε 23 λεπτά), την ώρα που ο Σινάν Γκιουλέρ ισοφάριζε το δικό του ατομικό ρεκόρ με 12 ασίστ και οι Τάιους (18 πόντοι), Μίτσοφ (16 πόντοι), Πλάις (16 πόντοι) ήταν επίσης ασταμάτητοι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 102 πόντοι που έβαλε η Γαλατασαράι, αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της στη διοργάνωση μετά τους 110 που είχε βάλει προ διετίας στον Ερυθρό Αστέρα. Δεν έσπασε το ρεκόρ της, αλλά το έκανε στο κομμάτι των ασίστ με 29 (!) την ώρα που είχε μόλις επτά λάθη! Ήταν ένα εκπληκτικό βράδυ για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν που εκτελούσε με 61% στα δίποντα και 60% στα τρίποντα για να διαλύσει σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού την αντίπαλό της.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το ματς δεν αντέχει σε... σοβαρή κριτική. Η Γαλατασαράι το αντιμετώπισε με σοβαρότητα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν αποκαρδιωτική και δεν άξιζε τίποτα καλύτερο από αυτή τη συντριβή. Οι Τούρκοι είχαν πάθος, πείσμα, εγωισμό και στο τέλος της βραδιάς πανηγύρισαν με την καρδιά τους. Κι ας γνωρίζουν ότι δεν έχουν μέλλον στη διοργάνωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πλάις και Μίτσοβ έκαναν τρομερή δουλειά στο ξεκίνημα του αγώνα για τη Γαλατασαράι, την ώρα που η Μακάμπι προσπαθούσε να μοιράσει το παιχνίδι στους Αμερικανούς της. Το 20-16 της πρώτης περιόδου ήρθε με τους γηπεδούχους να σουτάρουν με 64%, με το 52-39 του ημιχρόνου να σοκάρει τους πάντες. Ο Τίμπορ Πλάις είχε φτάσει τους 16 με 8/9 δίποντα, η Γαλατά εκτελούσε με ποσοστό που άγγιζε το 70% και ο Άιναρς Μπαγκάτσκις ήταν έτοιμος να εκραγεί στον πάγκο της Μακάμπι που πλην του Γκάουντλακ, δεν είχε άλλον σε καλό απόγευμα.

Οι γηπεδούχοι ήταν σε φοβερή κατάσταση, είχαν τρομερό ρυθμό και το κοινό τους είχε ενθουσιαστεί. Στην τρίτη περίοδο εκτόξευσαν τη διαφορά στους 20 και στις αρχές της τέταρτης άγγιξαν το +30 (81-52), πριν γράψουν το 86-54 μέσα σε αποθέωση. Αυτό ήταν. Ο κόσμος περίμενε το τελικό σκορ, ο Μπαγκάτσκις δεν είχε άλλο κουράγιο για φωνές και η Γαλατασαράι έφτασε και τους 100 πόντους με τρίποντο του Μίτσοφ που έστειλε τη διαφορά κοντά στους 40.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 52-39, 72-52, 102-63

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ