EUROLEAGUE

''Γιατί στο δ@#*λο σουτάρεις;''

''Γιατί στο δ@#*λο σουτάρεις;''

Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς έζησε από… απόσταση λίγων μέτρων το τρελό τρίποντο του Ζόραν Πλάνινιτς και θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία ζωής που βίωσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Διαβάστε το απολαυστικό blog του Σαβάνοβιτς στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague.

''Γεια σας, φαν της Euroleague! Είμαι ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς. Ναι, ο τύπος που αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ στην Αναντολού Εφές. Είχα στο μυαλό μου ένα εκατομμύριο πράγματα για να ξεκινήσω αυτό το blog όμως η πραγματικότητα -και το μπάσκετ- ξεπερνούν πολλές φορές τη φαντασία. Το είδατε, είμαι σίγουρος. Ο Ζόραν Πλάνινιτς κέρδισε το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο με ένα τρίποντο από τα 24 μέτρα! Σκόραρε από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Αν είστε ένας από τους λίγους που δεν το είδαν, μην το χάσετε!

Ξέρω τι ακριβώς σκέφτεστε: Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου! Ούτε κι εγώ. Και σκεφτείτε πως ήμουν ακριβώς εκεί, λιγότερο από ένα μέτρο απόσταση από τον Ζόραν. Ακόμα είναι σοκαρισμένος. Για καλό λόγο, βέβαια! Όλοι πίστεψαν ότι η Αρμάνι είχε κερδίσει το παιχνίδι. Είχαν απομείνει τρία δεύτερα και κάναμε φάουλ στον Κιθ Λάνγκφορντ, τον καλύτερο σουτέρ της Αρμάνι. Έκαναν αυτό που θα έκανε κάθε ομάδα. Αυτό που θα έκανα κι εγώ! Από τη στιγμή που δεν είχαμε τάιμ άουτ, ο Λάνγκφορντ αστόχησε στη δεύτερη βολή, γνωρίζοντας ότι χρειάζονται θα κυλήσουν ένα ή δύο δευτερόλεπτα. Ο Θεός, η τύχη, όπως θέλετε πείτε το, ήταν με το μέρος μας. Ο Πλάνινιτς πέτυχε το τεράστιο σουτ. Και είναι αλήθεια πως θέλαμε την τύχη με το μέρος μας. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στις λεπτομέρειες όμως αυτή τη φορά, η τύχη ήταν επιτέλους με το μέρος μας!

Πίστεψα ότι ο Ζόραν… τρελάθηκε όταν δοκίμασε αυτό το σουτ αφού είχε απομείνει ελάχιστος χρόνος. Ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Γιατί στο δ@#*λο σουτάρεις; Δοκίμασε να πασάρεις! Κάνε μια ή δυο ντρίμπλες, υπάρχει χρόνος! Το μόνο που έκανε ήταν μόνο μια ντρίμπλα και σουτ. Είδα τον Τζαμόν Γκόρντον να τρέχει με φουλ σπριντ στην άλλη πλευρά και σκέφτηκα πως ίσως ήθελε να πασάρει. Μετά δεν ήξερα αν μέτρησε το καλάθι! Ήθελα κάποια δευτερόλεπτα για να συνέλθω. Ήταν απίστευτη η προπόνηση το επόμενο πρωί, μετά τον αγώνα με την Αρμάνι. Η ομάδα έφερε μια τούρτα για τον Ζόραν. Ένιωσε τεράστια έκπληξη. Πραγματικά, το γιορτάσαμε.

Προσωπικά, ένιωσα ανακουφισμένος επειδή έχασα ένα ελεύθερο σουτ που θα μας έδινε το προβάδισμα πριν κάνουμε φάουλ στον Λάνγκφορντ. Μετά τον αγώνα, έκανα πλάκα στους συμπαίκτες μου. Ο Ζόραν με έσωσε! Έτσι ακριβώς δουλεύει μια ομάδα. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Τρελάθηκα αφού έκανα όλα όσα έπρεπε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κι έχασα ένα σουτ που συνήθως πετυχαίνω. Θέλαμε πολύ τη νίκη, παίζαμε στην έδρα μας, ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι για εμάς ενώ παίζαμε καλύτερα. Όταν έχασα το σουτ σκέφτηκα: Όχι πάλι! Όχι ακόμα μια ήττα. Όμως ο Πλάνινιτς τα άλλαξε όλα με αυτό το θαυματουργό σου''.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ