EUROLEAGUE

Γαλατάσαραϊ - Λαμποράλ Κούτσα 82-89

Γαλατάσαραϊ - Λαμποράλ Κούτσα 82-89

Χάρη στην καλύτερη φετινή εμφάνιση του Σαν Εμετέριο (25π.), η Λαμποράλ Κούτσα κέρδισε εκτός έδρας τη Γαλατάσαραϊ (89-82) και βρίσκεται μία νίκη μακριά από το Top 16. Έμπλεξαν οι Τούρκοι.

Ο Σαν Εμετέριο έκανε το καλύτερό του παιχνίδι για φέτος (25π.), ο Πέρκινς ήταν απολαυστικός στα τελευταία τρία λεπτά και κάπως έτσι η Λαμποράλ Κούτσα πήρε την εκτός έδρας νίκη στην Κωνσταντινούπολη επί της Γαλατάσαραϊ (82-89), που την φέρνει πιο κοντά στο Top 16.

Η ομάδα του Ίμπο Ναβάρο ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και, παρά τους... ψιθύρους περί αποχώρησης του Ερτέλ, έδειξε πιο "ομάδα" από τη Γαλατάσαραϊ, κατακτώντας τους δύο βαθμούς της νίκης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Οι Αρόγιο και Ερτέλ ήταν οι παίκτες που καθοδηγούσαν την ομάδα τους στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Μόνο που ο πρώτος είχε τον Βουγιούκα, την ώρα που ο δεύτερος δεν έπαιρνε βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Γι αυτό η Γαλατάσαραϊ είχε τον έλεγχο του ρυθμού, πριν αρχίσει να σκοράρει διαρκώς ο Σαν Εμετέριο.

Ο αρχηγός της Λαμποράλ Κούτσα πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με συνεχόμενα καλάθια έδωσε τη δυνατότητα στους Βάσκους να... αναθαρρήσουν. Αν μάλιστα ο Αρσλάν δεν ευστοχούσε στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου (για να "γράψει" το 19-19 του 10ου λεπτού), τότε το προβάδισμα θα ήταν στα δικά τους χέρια.

Όσο η Γαλατάσαραϊ δεν έβρισκε τον στόχο μέσα από τη γραμμή των 6μ75 (ενδεικτικό το 6/15 δίποντα μέχρι το 12'), ήταν αδύνατο να πάρει το προβάδισμα και, μαζί, να αποκτήσει σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Γι αυτό, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Λαμποράλ Κούτσα στο +1 (38-39), την ώρα που καμία εκ των ομάδων δεν έδειχνε ικανή να επιβάλλει τον ρυθμό της στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό. Από τη μία υπήρχε ο Αρόγιο, από την άλλη ο Σαν Εμετέριο. Μόνο που ο δεύτερος ήταν πολύ πιο καθοριστικός στο παιχνίδι της ομάδας του. Παίρνοντας μάλιστα μεγάλη βοήθεια από τους ψηλούς (21/31 δίποντα μέχρι το 34') διατηρούσε τη Λαμποράλ Κούτσα μπροστά στο σκορ (49-53 στο 25', 58-65 στο 28', 65-67 στο 30').

Η τελευταία περίοδος αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία των Τούρκων να ανατρέψουν τα δεδομένα. Δεν τα κατάφεραν όμως, αφού οι Βάσκοι διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ, ήταν ψύχραιμοι στις ελεύθερες βολές στα τελευταία λεπτά και χάρη στους οκτώ πόντους που πέτυχε ο Πέρκινς στα τελευταία τρία λεπτά, πήραν τη νίκη με 89-82.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-39, 65-67, 82-89.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ