EUROLEAGUE

Preview: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Preview: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Το μεγαλύτερο ντέρμπι, βάσει ονομάτων, της 2ης αγωνιστικής της Euroleague δεν είναι άλλο από αυτό της ΤΣΣΚΑ με την Μακάμπι που κοντράρονται το απόγευμα (19.00) της Πέμπτης στη Μόσχα.

Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Euroleague ανοίγει με ένα παιχνίδι που θα έχει έντονο άρωμα Final 4. Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται (19.00) την Πέμπτη την Μακάμπι και θα θέλει μία άτυπη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο ημιτελικό που έφερε τους ισραηλινούς στον τελικό της διοργάνωσης κι από εκεί στην κορυφή της Ευρώπης. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Δημήτρης Ιτούδης θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κριάπα και Νίκολς. Στην πρεμιέρα οι δύο ομάδες πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με τους Μοσχοβίτες να επιβάλλονται της Άλμπα και τους πρωταθλητές να κερδίζουν την Λιμόζ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

ΤΣΣΚΑ

Ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης είχε συνεργαστεί με τον Άλεξ Μάριτς για δύο χρόνια, όταν αμφότεροι ήταν στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα μαζί είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση της Euroleague το 2011.

Ο Σάσα Κάνουν κόντρα στη Μακάμπι έχει κάνει προσωπικό ρεκόρ πόντων. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Ρώσος είχε πετύχει 21 πόντους (6/9 προσπάθειες) οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 77-72. Μάλιστα ο Κάουν την περσινή σεζόν στα τρία παιχνίδια κόντρα στους Ισραηλινούς είχε κατά μέσο όρο 12,7 πόντους, 1,7 κλεψίματα και 1,3 κοψίματα σε λιγότερο από 20 λεπτά συμμετοχής.

Ο Βίκτορ Κριάπα πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Euroleague στο περσινό νικηφόρο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ επί της Μακάμπι με 100-65. Ο Ρώσος παραλίγο να κάνει τριπλ ντάμπλ, καθώς είχε 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ μαζεύοντας 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Κριάπα είναι πέμπτος στην ιστορίας της Euroleague στα κοψίματα έχοντας 134. Κυνηγάει τον Στέφαν Λάσμε της Εφές που απέχει 4 μπλοκ (138), προκειμένου να τον πιάσει στην 4η θέση.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν συμπαίκτης με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη για τρεις σεζόν στον Ολυμπιακό (2007-2010).

Ο Μίλος Τεόντοσιτς απέχει 5 ασίστ από το να ξεπεράσει τον θρύλο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τζέι Αρ Χόλντεν, και να αναρριχηθεί στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας στη Euroleague. Ο Σέρβος πόιντ γκαρντ μετρά 604 ασίστ στη διοργάνωση.

Ο Βιτάλι Φριντζόν έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία 23 παιχνίδια που έχει δώσει στη Euroleague. Σουτάρει με 51.2% (44 στα 86) σε αυτό το διάστημα.

Ο Σόνι Ουίμς χρειάζεται 15 πόντους για να φτάσει τους 1.000 στην καριέρα του στη διοργάνωση.

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο Τζέρεμι Πάργκο αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην ΤΣΣΚΑ και ήταν συμπαίκτης με τους περισσότερους παίκτες του ρωσικού συλλόγου.

Ο Άλεξ Τάιους ήταν συμπαίκτης με τον Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι τη σεζόν 2012-13 στην Καντού.

Ο Άλεξ Τάιους έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κόψιμο στις έξι τελευταίες του εμφανίσεις στην Euroleague, ενώ στα πέντε τελευταία έχει σκοράρει και διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Ντέβιν Σμιθ έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ