EUROLEAGUE

Preview: Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας

Preview: Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα το βράδυ της Παρασκευής (21.30, Novasports 3) σε έναν αγώνα που είναι τελικός και για τις δύο ομάδες που κυνηγούν την πρόκριση τους στο ΤΟΡ 16

Τα βλέμματα όλου του Δ' ομίλου θα είναι στραμμένα την Παρασκευή το βράδυ (21.30, Novasports 3) στο ΟΑΚΑ και στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς οι "πράσινοι" θέλουν τη νίκη για να προκριθούν και μαθηματικά στην επόμενη φάση.

Τη νίκη των νταμπλούχων Ελλάδας θέλουν όμως και οι Λαμποράλ Κούτσα και Μακάμπι Τελ Αβίβ προκειμένου να σφραγίσουν την είσοδο τους στο TOP 16. Οι Ισπανοί, βέβαια, χρειάζονται και δική τους νίκη, ενώ οι Ισραηλίνοι τους αρκεί είτε να πάρουν αυτοί το ροζ φύλλο είτε ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη προέρχεται από ήττα, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική αν και κατάφερε να καλύψει διαφορά 21 πόντων τελικά ηττήθηκε με 79-77 από την Λαμποράλ Κούτσα. Ο αγώνας με τους Σέρβους θα είναι τελικός, καθώς σε περίπτωση ήττας οι "πράσινοι" θα μπουν σε περιπέτειες. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του κορυφαίου παίκτη στον αγώνα του Βελιγραδίου, Νίκου Παππά, ο οποίος στην προπόνηση της Τρίτης υπέστη οστικό οίδημα στον αγκώνα. Αντίθετα με τον νεαρό γκαρντ κανονικά αναμένεται να αγωνιστούν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (είχε πυρετό), Τζέιμς Γκιστ (ενοχλήσεις στη γάμπα) και Στέφαν Λάσμε.

Με την πλάτη στο τοίχο είναι πλέον ο Ερυθρός Αστέρας. Παρά την μαχητικότητα που καταθέτει σε κάθε αγώνα έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις 2 αγώνες κι έτσι κόντρα στον Παναθηναϊκό κυνηγάει την τελευταία του ευκαιρία να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης. Οι Σέρβοι την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν ακόμα έναν αγώνα στο νήμα, καθώς η Μακάμπι πέρασε με 78-76 από το Βελιγράδι. Την Παρασκευή το βράδυ ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Λούκα Μίτροβιτς, ο οποίος κόντρα στην Κρκα τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο.

Παναθηναϊκός

Αργύρης Πεδουλάκης: "Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που βρίσκει ρυθμό μέσα από την σκληρή άμυνα. Πιέζουν τη μπάλα και προσπαθούν να βρουν ανοικτό γήπεδο, ενώ μπορούν να βρουν τρίποντα από δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς. Ο Ερυθρός Αστέρας παλεύει κάθε παιχνίδι μέχρι τέλους οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί συνέχεια. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και τους τραυματισμούς που έχουμε".

Ρόκο Ούκιτς: "Είναι κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Πιστεύω έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν δεν μπορέσουμε να το αποδείξουμε στο παρκέ. Οι φίλαθλοι μας θα είναι μεγάλη βοήθεια και τους περιμένουμε στο ΟΑΚΑ. Είχαμε κάποια προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας μας, είχαμε τραυματισμούς, όμως πρέπει να τα ξεχάσουμε αυτά, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να πετύχουμε τον στόχο μας".

Ερυθρός Αστέρας

Ντέγιαν Ράντονιτς: "Το παιχνίδι που έρχεται έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ' ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην αρχή της διοργάνωσης. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό. Αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει την ποιότητα του Δ' ομίλου, στον οποίο μία εκτός έδρας νίκη μπορεί να δώσει τεράστιο πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τεράστια υποστήριξη από τους φιλάθλους του, οι οποίοι έχουν έξτρα κίνητρο από τη σχέση που έχει ο Ερυθρός Αστέρας με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με τεράστια εμπειρία και μεγάλη ποιότητα. Για χρόνια ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν και να εξασφαλίσουν μία θέση στο ΤΟΡ 16. Εμείς θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να κάνουμε την έκπληξη και να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ".

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς: "Έχουμε προβλήματα τραυματισμών. Ο Λούκα Μίτροβιτς τραυματίστηκε, όμως ευτυχώς δεν θα απουσιάσει τόσο μεγάλο διάστημα όσο φοβόμασταν. Ο Ράσκο Κάτιτς δεν έχει ανακάμψει πλήρως, όμως θα παίξει στην Αθήνα. Αυτά τα προβλήματα θα προσπαθήσει να τα εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Γνωρίζουμε την ποιότητα των παικτών του αντιπάλου, όμως έχουμε τεράστια επιθυμία να αναστατώσουμε τον Παναθηναϊκό και να κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο, οπότε κάθε παίκτης της ομάδας μας θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει μέσο όρο 7,6 ασίστ ανά παιχνίδι και είναι ο κορυφαίος στην Εuroleague.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θέλει ακόμα 14 εύστοχες βολές για να φτάσει τις 500 στην καριέρα του στην Εuroleague.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέχει ένα τρίποντο για να πιάσει τον Λούις Μπούλοκ στην 10η θέση στην λίστα της Εuroleague με τα εύστοχα τρίποντα.

Ο Μάικ Μπατίστ χρειάζεται 3 πόντους για να πιάσει στην τέταρτη θέση τον Νίκολα Βούισιτς στη λίστα με τους σκόρερ. Ο Αμερικανός έχει μέχρι τώρα 2.441 πόντους στην διοργάνωση.

Ο Αντώνης Φώτσης χρειάζεται ακόμα 7 τρίποντα για να φτάσει τα 200.

Ο Μπλέικ Σιλμπ έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια Εuroleague.

Ο Ιβάν Ραντένοβιτς αγωνίστηκε στην Ελλάδα τη σεζόν 2008-09 αγωνιζόμενος με την φανέλα του Πανελληνίου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ