EUROLEAGUE

Preview: Λαμποράλ Κούτσα – Εφές Ανατολού

Preview: Λαμποράλ Κούτσα – Εφές Ανατολού

Την Παρασκευή (21.45) στον αγώνα που ρίχνει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής Λαμποράλ και Εφές χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη

Με τις δύο ομάδες να μετρούν μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια στο ΤΟΡ 16 ο αγώνας της Παρασκευής (21.45) δεν αφήνει περιθώρια για άλλες απώλειες ούτε στην Λαμποράλ ούτε, όμως, και στην Εφές.

Το παιχνίδι αναμένεται να είναι ιδιαίτερο συναισθηματικά για τον Ζόραν Πλάνινιτς που επιστρέφει ως αντίπαλος στην "Fernando Buesa Arena", ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Μίλκο Μπιέλιτσα, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στην ομάδα της Βιτόρια και στις αρχές του Ιανουαρίου μετακόμισε στην Τουρκία.

Η Λαμποράλ Κούτσα ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο ΤΟΡ 16 κερδίζοντας εκτός έδρας την Μάλαγα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο γνώρισαν τρεις συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό, Αρμάνι Μιλάνο και Ολυμπιακό, ενώ ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ροζ φύλλο στην έδρα τους.

Μετά από τρεις ήττες στο ΤΟΡ 16 η Εφές κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη. Οι Τούρκοι με το φοβερό και τρομερό τρίποντο του Πλάνινιτς κέρδισαν την Αρμάνι Μιλάνο και κράτησαν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους για πρόκριση. Για το παιχνίδι με την Λαμποράλ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σκότι Χόπσον.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είχε υπό τις οδηγίες του τους Κώστα Βασιλειάδη (Μάλαγα) και Ζόραν Πλάνινιτς (Χίμκι).

Ο Λαμόντ Χάμιλτον έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague.

Ο Κώστας Βασιλειάδης υπήρξε συμπαίκτης πέρσι με τον Λαμόντ Χάμιλτον στην Μπιλμπάο.

Ο Πλάνινιτς αγωνίστηκε δύο σεζόν (2006-2008) στην Λαμποράλ Κούτσα, η οποία τότε ονομαζόταν Ταού Κεράμικα.

Ο Στάνκο Μπάρατς αγωνίστηκε δύο σεζόν (2009-2011) στην Λαμποράλ Κούτσα και ήταν συμπαίκτης με τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο.

Για τον Κερέμ Γκονλούμ αυτό θα είναι το διακοσιοστό του παιχνίδι στην Euroleague και θα γίνει ο 14ος αθλητής που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ