EUROLEAGUE

Preview: Ρεάλ Μαδρίτης - Αναντολού Εφές

Preview: Ρεάλ Μαδρίτης - Αναντολού Εφές

Η πρώτη ημέρα της 10ης αγωνιστικής κλείνει από την Μαδρίτη εκεί όπου η Ρεάλ υποδέχεται (18/12, 22.00) την Εφές σε έναν αγώνα που κρίνει την πρωτιά του Α' ομίλου.

Μάχη κορυφής θα γίνει την Πέμπτη (22.00) στην Μαδρίτη εκεί όπου η Ρεάλ θα φιλοξενήσει την Εφές σε έναν αγώνα που θα κρίνει την κορυφή του Α' ομίλου. Ο νικητής θα τερματίσει πρώτος κι ο ηττημένος θα... βολευτεί με την δεύτερη θέση. Απών θα είναι ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ για τους Ισπανούς, ο οποίος είναι τραυματίας.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ρεάλ Μαδρίτης

Αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη σεζόν που η Ρεάλ Μαδρίτης συναντά την Αναντολού Εφές για την Euroleague. Οι Μαδριλένοι έχουν 11 νίκες σε 13 παιχνίδια.

Ο Γιάννης Μπουρούσης βρίσκεται στην τρίτη θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ της Euroleague, καθώς μαζί με τον Ντέιβιντ Άντερσεν, που αγωνίζεται στην Βιλερμπάν, έχει 1.145. Στο επόμενο ριμπάουντ του Έλληνα σέντερ τότε θα βρίσκεται μόνος στην τρίτη θέση.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ θέλει 7 ασίστ για να φτάσει τις 500 στην καριέρα του. Θα γίνει ο 16ος παίκτης που θα το καταφέρει.

Ο Αντρές Νοτσιόνι είδε το σερί του να ολοκληρώνεται την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς έπειτα από 15 συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε τουλάχιστον 1 τρίποντο προκειμένου να φτάσει στα 16.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει ευστοχήσει σε 16 συνεχόμενες βολές.

Ο Τζέισι Κάρολ έχει ευστοχήσει σε 14 συνεχόμενες βολές.

Εφές Αναντολού

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς διαθέτει την καλύτερη άμυνα μεταξύ των 24 ομάδων που συμμετέχουν στην Euroleague 2014-15. Συγκεκριμένα, δέχεται μόλις 67.3 πόντους μ.ό. ανά αγώνα.

Ο Σέρβος κόουτς έχει χρησιμοποιήσει 10 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Αναντολού Εφές. Κανένας παίκτης δεν έχεις ξεκινήσει βασικός σε όλα τα παιχνίδια.

Ο Μίλκο Μπιέλιτσα έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον 2 τρίποντα σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague. Σε αυτό το διάστημα έχει σημειώσει 13/21 τρίποντα (61.9%).

Ο Λάσμε ήταν συμπαίκτης με τον φόργουορντ της Ρεάλ, Γιόνας Ματσιούλις, τις προηγούμενες δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό. Βοήθησαν τους "πράσινους" να κατακτήσουν ισάριθμα πρωταθλήματα, αλλά και Κύπελλα Ελλάδος.

Ο Στεφάν Λάσμε έχει τουλάχιστον 2 κοψίματα σε έξι από τις εφτά συμμετοχές του στον θεσμό.

Ο Ντιόντε Ντρέιπερ αγωνίστηκε τις προηγούμενες δύο σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία βοήθησε να προκριθεί στο Final Four της διοργάνωσης. Ο Ντρέιπερ ήταν συμπαίκτης με 9 παίκτες, που αγωνίζονται τώρα στην Ρεάλ, ενώ προπονούνταν υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Λάσο.

Ο Τσενκ Ακιόλ ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 16 πόντους στην Euroleague, την περασμένη σεζόν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ακιόλ είχε 4/6 τρίποντα σε 20 λεπτά. Η Ρεάλ επικράτησε στο παιχνίδι για το Top 16 απέναντι στην Γαλατασαράι με 89-84.

Ο Ντόγκους Μπαλμπάι ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας με 4 κλεψίματα στην κανονική διάρκεια, στην ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη σεζόν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ