EUROLEAGUE

Preview: Νίζνι Νόβγκοροντ - Ολυμπιακός

Preview: Νίζνι Νόβγκοροντ - Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τη Νίζνι Νόβγκοροντ (18:30) στο φινάλε του πρώτου γύρου, με τους Πειραιώτες να θέλουν να συνεχίσουν με νίκη την πορεία τους στο Top 16.

Να κλείσει με νίκη τον πρώτο γύρο του Top 16 θέλει ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες ταξιδεύουν στη Ρωσία για να αντιμετωπίσουν τη Νίζνι Νόβγκοροντ σε μία ακόμα δύσκολη εκτός έδρας αποστολή,

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Νίζνι Νόβγκοροντ

- Η Νίζνι μετρά 4-0 απέναντι σε ελληνικές ομάδες, κερδίζοντας σε ισάριθμα παιχνίδια ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, αντίστοιχα. Αλλά θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό.

- Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις έχει ξεκινήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στη βασική πεντάδα της ομάδας. Ο Σεμέν Αντόνοφ είναι ο μοναδικός που ξεκινάει σε όλα τα παιχνίδια βασικός.

- Ο Τέιλορ Ρότσεστι ήταν συμπαίκτης του σέντερ του Ολυμπιακού, Οθέλο Χάντερ, στη Σιένα τη σεζόν 2013-14. Ο Ρότσεστι, παράλληλα, είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 19,9 πόντους. Στο Top 16 σκοράρει κατά μέσο όρο 19,7 πόντους. Επιπλέον, έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων και 1 -τουλάχιστον- τρίποντο σε 14 παιχνίδια. Τέλος, έχει ευστοχήσει σε 14 συνεχόμενες βολές.

- Ο Αρτ Παραχούσκι ηγείται στην κατηγορία των μπλοκ με 2,1 ανά αγώνα. Στο Top 16 έχει 2,7 μπλοκ κατά μέσο όρο. Επιπλέον, έχει καταγράφει μία -τουλάχιστον- τάπα σε εννιά συνεχόμενα παιχνίδια.

Ολυμπιακός

- Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση, δεχόμενος 70,1 πόντους ανά αγώνα.

- Ο Βασίλης Σπανούλης θέλει 13 ασίστ για να φτάσει τον Πάμπλο Πριτζιόνι. Ο Αργεντινός μετρά 798 ασίστ και βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

- Ο Ματ Λοτζέσκι έχει ευστοχήσει σε 1 τουλάχιστον τρίποντο στα τελευταία επτά παιχνίδια του. Έχει μέχρι στιγμής 15/27 τρίποντα.

- Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έχει ευστοχήσει σε 10 συνεχόμενες βολές, ενώ ο Κώστας Σλούκας σε 9.

- Ο Μπράιαντ Ντάνστον μετράει 1 -τουλάχιστον- τάπα στα τελευταία έξι παιχνίδια.

- Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ έχει πετύχει καθοριστικά τρίποντα στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Μετρά 13/23 τρίποντα.

- Ο Γιωργος Πρίντεζης θέλει 9 τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ