EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Είναι πολλές οι στιγμές μας με τον Ιτούδη"

Ομπράντοβιτς: "Είναι πολλές οι στιγμές μας με τον Ιτούδη"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ζήσει πολλούς τελικούς Euroleague, ενώ η Φενέρμπαχτσε ετοιμάζεται για τον πρώτο της. Όπως είναι φυσιολογικό ο Σέρβος τράβηξε τα βλέμματα.

Στην αίθουσα τύπου του Mercedes-Benz βρέθηκαν οι διεκδικητές του τροπαίου και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει σε έναν τελικό Final Four όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον επί 13 χρόνια συνεργάτη του, Δημήτρη Ιτούδη. Ο Σέρβος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, στη σχέση του με τον Ιτούδη αλλά και για το κίνητρο που έχει.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στέφανος Τριαντάφυλλος

Τα πρώτα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ήταν πως " Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε τον πρώτο τελικό στην ιστορία του τουρκικού μπάσκετ. Είμαστε χαρούμενοι για τους φιλάθλους. Και για το γεγονός ότι μας παραδέχονται ως μια πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ μια πολύ καλή ομάδα, που την κοουτσάρει με πολύ καλό τρόπο ο κύριος Δημήτρης Ιτούδης".

Η σχέση του με τον Έλληνα τεχνικό είναι γνωστή, καθώς εκτός από συνεργάτες επί 13 χρόνια είναι και κουμπάροι. Η σχέση τους και οι κοινές αναμνήσεις που έχουν αποτέλεσαν την πρώτη ερώτηση προς τον Σέρβο, ο οποίος αστειεύτηκε λέγοντας ότι " Έχουμε μιλήσει για αυτό. Μιλήσαμε πριν την προετοιμασία. Ήμασταν σίγουροι ότι θα είμαστε εδώ (το λέει ειρωνικά γελώντας). Είναι πολλές στιγμές που έχουμε να θυμόμαστε. Είναι 13 χρόνια από τη ζωή μας. Πολλές στιγμές. Με τρέλανε για παράδειγμα στην προπόνηση. Αλλά είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Τον εμπιστεύομαι και τον θέλω κοντά μου. Ήμασταν παραπάνω από συνεργάτες".

"Για αυτό ήρθε στην Φενέρ ο Σλούκας"

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα μονοπώλησε το ενδιαφέρον το περσινό καλοκαίρι και ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στα όσα περιμένει από αυτόν " Έχει υψηλό κίνητρο. Το καλοκαίρι όταν ήρθε στη Φενέρ, το έκανε για αυτό το λόγο: για να είναι σημαντικός και να παίξει ηγετικό ρόλο. Είχε δυσκολίες λόγω τραυματισμών. Νομίζω ότι είναι έτοιμος για αυτό το παιχνίδι. Ξέρει πως να παίζει, έχει εμπειρία. Ειδικά από τελικούς. Θα βοηθήσει την ομάδα πολύ".

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε έδειξαν χθες να έχουν άγχος και ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον τεχνικό των Τούρκων "αν ο ι παίκτες έχουν πίεση γιατί αυτό φάνηκε χθες με τη Λαμποράλ. Μήπως ξεπέρασαν το άγχος μετά τη νίκη"; Η απάντηση του Σέρβου έκανε άπαντες να ξεσπάσουν σε γέλια. " Όχι, είχαμε στόχο να πάμε το ματς στην παράταση (γελάει). Ειδικά ο Μπογκντάνοβιτς. Κοιμόταν όλο το ματς και ξύπνησε στο τέλος. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά... Η Λαμποράλ είναι μια πολύ καλή ομάδα και παίζει πολύ καλά όλη τη χρονιά. Είναι όπως είπε ο Δημήτρης: το ποιος θα αποβάλει την πίεση, ποιος θα είναι πιο συγκεντρωμένος. Προσπαθούμε να χαλαρώσουμε την ομάδα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Να δούμε τι θα συμβεί".

" Η ΤΣΣΚΑ είναι μια συγκεκριμένη ομάδα. Παίζουν με τον Χάινς στο "5". Μπορώ να πω ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα και στη συνέχεια ψάχνουν μις-ματς" λέει ο Ομπράντοβιτς στην προσπάθεια του να αποκρυπτογραφήσει το παιχνίδι των Ρώσων και προσθέτει " Παίζουν πολύ καλά στο transition και βασίζονται πολύ στη δημιουργία της περιφέρειας. Όλα θα είναι σημαντικά. Θα πρέπει να έχουμε ισορροπία στην επίθεση μας, για να μην τρέξουν και να βρουν εύκολους πόντους. Αν το κάνουμε αυτό, θα είναι ευκολότερα", είπε .

Οι Ντε Κολό και Τεόντοσιτς είναι δύο κομβικοί παίκτες για τους Ρώσους κι ο "Ζοτς" κλήθηκε να διαλέξει αν προτιμάει να σταματήσει το σκοράρισμα του Γάλλου ή τη δημιουργία του Τεόντοσιτς απαντώντας ότι " Και τα δύο είναι δύσκολα . Ο Ντε Κολό είναι ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους και ο πολυτιμότερος παίκτης. Ο Μίλος χθες έδειξε ότι δεν τον νοιάζει να σκοράρει. Είχε 6 ασίστ. Διαβάζει τα πάντα στο παρκέ. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ο τελικός είναι σημαντικός σε ότι αφορά το 'ένας-ένας, αλλά μην ξεχνάμε ότι το παιχνίδι παίζεται πέντε-εναντίον-πέντε. Δεν είναι μόνο ο Νάντο, ή ο Μίλος. Ο Κόρεϊ για παράδειγμα έχει πολλές εκρήξεις στο παιχνίδι . Είναι εξαιρετική ομάδα και γι αυτό βρίσκονται στον τελικό"

Έχοντας κάνει το όνομα του συνώνυμο της επιτυχίας βρίσκει ακόμα κίνητρο για να δουλεύει στο υψηλότερο επίπεδο. " Είναι απλό. Το έχω πει πολλές φορές" εξηγεί " Μου αρέσει η δουλειά μου. Πηγαίνω με όρεξη στη δουλειά. Ακόμη και να μην έχω προπόνηση πηγαίνω στο γραφείο και περιμένω να δω αν θα έρθει κανείς. Συνήθως αυτός (δείχνει τον Μπογκντάνοβιτς) έρχεται. Και να πω την αλήθεια; Πληρώνομαι και πολύ καλά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τη ζωή ; Κάνω αυτό που θέλω στη ζωή μου. Πόσοι το έχουν αυτό;" αναρωτήθηκε.

Καταλήγοντας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποσυρθεί και να πάρει ένα beach bar σε κάποιο ελληνικό νησί με τον ίδιο να εξηγεί πως " το έχω πάντα στο μυαλό μου. Έχω έναν καλό φίλο που είναι την ίδια ηλικία. Αλλά τα μπαρ είναι γεμάτα εφήβους. Κάποια μέρα θα γίνει αυτό"

Μπογκντάνοβιτς: "Θα μιλήσουμε σήμερα με Τεόντοσιτς"

Από την πλευρά των παικτών της Φενέρμπαχτσε στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος στην πρώτη του τοποθέτηση είπε: " Περιμένουμε έναν καλό τελικό. Και οι δύο ομάδες αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Παίξαμε και οι δύο καλά όλη τη χρονιά και έχουμε το καλύτερο ρεκόρ". Η φιλική σχέση που έχει με τον Μίλος Τεόντοσιτς είναι γνωστή, καθώς είναι συμπαίκτες στην Εθνική Σερβίας, όμως ο μπομπέρ των Τούρκων αρνήθηκε ότι υπάρχει κάποιο στοίχημα μεταξύ τους ενόψει του τελικού. " Θα μιλήσουμε σήμερα και θα δούμε. Θα δούμε αν θα βάλουμε στοίχημα. Εξάλλου, είναι παράνομο για τους παίκτες να στοιχηματίζουν... (γελάει)"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ