EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Να παίζουμε σαν χαμαιλέοντες!"

Ιτούδης: "Να παίζουμε σαν χαμαιλέοντες!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε τι πρέπει να κάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από οκτώ χρόνια και εξήγησε ότι οι παίκτες του πρέπει να... αλλάζουν το δέρμα ανάλογα με το παιχνίδι!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεπέρασε το εμπόδιο της Λοκομοτίβ Κουμπάν στον ημιτελικό του Final Four και ο Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού με τη Φενέρ ότι οι Ρώσοι πρέπει να δείξουν συγκέντρωση και αποφασιστικότητα για να τελειώσουν τη δουλειά στη Mercedes-Benz Arena το βράδυ της Κυριακή (15/5, 21:00).

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στέφανος Τριαντάφυλλος

Ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του: "Προφανώς και από τη δική μου πλευρά είμαι ενθουσιασμένος που βρισκόμαστε εδώ. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι μέχρι να φτάσουμε εδώ. Πρέπει να παίξουμε για πρώτη φορά φέτος με τη Φενέρμπαχτσε. Περιμένουμε ένα σκληρό τελικό. Η Φενέρ είναι μια ομάδα που τα έχει όλα. Έχουν ψηλό σχήμα, παίζουν με χαμηλό... Φυσικά έχουν και τον Ζέλικο, που έχει παίξει τόσα Final Four. Ξέρουμε όμως γιατί είμαστε εδώ. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί".

Εν συνεχεία ο Έλληνας κόουτς ρωτήθηκε για τη διαφορά στις φροντ-λάιν των δυο ομάδων: "Είμαστε η μοναδική ομάδα με μια σοβαρή απουσία. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Μας λείπει ο Τζόελ Φρίλαντ, αλλά τα παιδιά κάνουν καλή δουλειά καλύποντας το κενό του. Όλη τη χρονιά παίζαμε με προβλήματα και καταφέρναμε να τα καλύψουμε. Υπάρχει μειονέκτημα. Σε ένα παιχνίδι κάτι θα πάει καλά, κάτι δεν θα πάει. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες, οι αναπληρωματικοί, οι βασικοί θα κάνουν ότι χρειάζεται για να καλύψουν το κενό και να κάνουν αυτό που πρέπει".

Ο Ιτούδης κλήθηκε να σχολιάσει τις αποτυχίες της ΤΣΣΚΑ στα προηγούμενα Final Four: "Ό,τι έγινε στο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Είναι σπουδαίο επίττευγμα για τη Φενέρ. Και για μας... Μπορώ να μιλήσω για τα δύο χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα. Ζούμε στο παρόν. Και θέλω οι παίκτες μου και το σταφ να γράψει ιστορία. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί, γνωρίζοντας ότι έχουμε απέναντι μας μια σπουδαία ομάδα".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Ομπράντοβιτς και το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει τον "Ζοτς" στον τελικό μετά τη κοινή συνύπαρξή τους στον Παναθηναϊκό: "Χθες που μιλούσαμε είπαμε ότι είναι κάτι συναρπαστικό. Παίζει μεν η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρ και αυτό είναι σημαντικό, αλλά είναι ενδιαφέρον. Μοιραζόμαστε πολλά μαζί. Όλες οι σχέσεις ξεκινούν με αμφιβολία. Με την κοπέλα σου, τη γυναίκα σου, τους φίλους σου, στη δουλειά. Ήταν το ίδιο για μας. Η εμπιστοσύνη είναι μια διαδικασία. Παίξαμε ένα τουρνουά, εγώ ήμουν με την ΚΚ Ζάγκρεμπ και εκείνος στη Μπανταλόνα. Κρατήσαμε επαφές, μιλούσαμε. Το 1999 όταν μου ζήτησε να πάω μαζί του είχα μια άλλη πρόταση, αλλά δέχτηκα αμέσως".

Ποια στιγμή θυμάται περισσότερο από τη συνεργασία τους στους "πράσινους"; "Νομίζω το 2002 ήταν μια ξεχωριστή στιγμή όταν κερδίσαμε τον τίτλο με τη Μπολόνια. Ήμασταν για 15 λεπτά στα αποδυτήρια. Όχι στο μπάνιο ... Μην με παρεξηγήσετε... Ντυμένοι ήμασταν, με κουστούμια. Δεν θα σας πω τι είπαμε, αλλά ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Εκεί κατάλαβα ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας".

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ σχολίασε το στιλ της Φενέρμπαχτσε: "Η Λόκο παίζει άλλο μπάσκετ και η Φενέρ διαφορετικό. Έχουμε αντιμετωπίσει ομάδες που παίζουν έτσι. Απαιτεί περισσότερη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Τα προβλήματα που μπορεί να μας βάλει η Φενέρ είναι πολλά. Κι εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο, να τους βάλουμε προβλήματα

Κι εμείς θέλουμε να είμαστε έτσι, να παίζουμε σαν χαμαιλέοντες. Να αλλάζεις το δέρμα σου ανάλογα το παιχνίδι. Μας αρέσει να αντιδρούμε ή να δρούμε μες στο ματς. Και η Φενέρ παίζει έτσι. Αλλάζουν την τακτική τους συνεχώς. Παίζουν άλλες άμυνες, με κοντά ή ψηλά σχήματα. Και οι δύο πρεσβεύουμε το ίδιο μπάσκετ. Υπάρχει η δημιουργία, αλλά υπάρχει και η συνέχεια, η πάσα, οι αποστάσεις, το καλό σουτ".

Ο Ιτούδης έκανε ειδική αναφορά στην απόδοση του Κάιλ Χάινς: "Παίξαμε με τη Μπαρτσελόνα. Μακρύ ταξίδι, παράταση και νέο ταξίδι για το Κράσνογιαρσκ. Τότε σκεφτόμουν ότι πρέπει να ξεκουράσουμε μερικούς παίκτες. Του είπα "Κάιλ πρέπει να ξεκουραστείς" και μου λέει "κόουτς δεν θέλω να ξεκουραστώ". Έτσι είναι ο Κάιλ. Του αρέσει να παίζει. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χρόνο και σε άλλους παίκτες. Όπως τον Ντι Νίκολς".

Τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκπροσώπησε ο Κόρεϊ Χίγκινς: "Καλημέρα σε όλους, είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά, αλλά τώρα θα παίξουμε το μεγαλύτερο ματς στην Ευρώπη. Περιμένουμε έναν σπουδαίο τελικό την Κυριακή".

Ο Κόρεϊ Χίγκινς ρωτήθηκε για τον νονό του, τον Μάικλ Τζόρνταν: "Είμαι σίγουρος ότι ξέρει. Δεν έχουμε μιλήσει τελευταία. Είμαι σίγουρος ότι ξέρει και ότι είναι περήφανος. Και ότι θα περιμένει από μένα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

Σε ό,τι αφορά την πρώτη συμμετοχή του σε τελικό, είπε: "Δεν έχει σημασία για μένα. Προσεγγίζω το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Εξάλλου ο τελικός είναι κίνητρο από μόνος του".

Ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε το λόγο να απαντήσει για τον Χίγκινς: "Ο Κόρεϊ Χίγκινς κέρδισε το χρόνο του. Κέρδισε κάθε κατοχή. Είναι ενθουσιώδης και το δείχνει σε κάθε ματς και σε κάθε προπόνηση. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες που φτάνουν πρώτη φορά σε έναν τελικό, αλλά και για εκείνους που θα μεταφέρουν την εμπειρία τους".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ