EUROLEAGUE

Νίζνι - Ρεάλ Μαδρίτης 98-101

Νίζνι - Ρεάλ Μαδρίτης 98-101

Με τον Σέρχιο Γιουλ να πετυχαίνει 6 στις 6 βολές στο τελευταίο λεπτό η Ρεάλ κατάφερε να φτάσει σε μία αγχωτική νίκη με 101-98 επί της Νίζνι και να πανηγυρίσει με αυτόν τον τρόπο την μαθηματική της πρόκριση στο ΤΟΡ 16

Έπειτα από 40 δραματικά σε εξέλιξη λεπτά η Ρεάλ κατάφερε να "αποδράσει" με 101-98 από την έδρα της Νίζνι και να εξασφαλίσει από τώρα μία θέση ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σε όλη τη διάρκεια οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και στο τελευταίο λεπτό χρειάστηκε η ψυχραιμία του Σέρχιο Γιούλ για να καθοριστεί ο τελικός νικητής. Ο Ισπανός γκαρντ στο τελευταίο λεπτό έδειξε τεράστια ψυχραιμία ευστοχώντας και στις 6 βολές που επιχείρησε. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σέρχι Ροντρίγκεθ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Αντρές Νοτσιόνι με 15. Στην επανεμφάνιση του ο Ρούντι Φερνάντες είχε 11 πόντους με 1/5 τρίποντα.

Στην αντίπερα όχθη για την μαχητικότατη Νίζνι ο Ρότσεστι σταμάτησε στους 22, ενώ κέρδισε το χειροκρότημα των Ρώσων φιλάθλων, καθώς παρότι τραυματίστηκε 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, εντούτοις μπήκε κι αγωνίστηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ο αγώνας είχε κι ελληνική εκπροσώπηση σε διαιτητικό επίπεδο, καθώς δεύτερος ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Φούφης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με στόχο να αιφνιδιάσει και να δείξει τις διαθέσεις της ξεκίνησε το παιχνίδι η Νίζνι. Με τον Άντον Παρακχούσκι σε ρόλο ηγέτη οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους 10-2 (στο 3'). Ένα ξέσπασμα των Κέι Σι Ρίβερς και Αντρές Νοτσιόνι ήταν αρκετό για να οδηγήσουν τη Ρεάλ σε ξέσπασμα που μεταφράστηκε σε επιμέρους 14-8 και να μειώσουν στο καλάθι (18-16). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε διαφορά αναπνοής (23-20 στο 10').

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα καλά ποσοστά τους έξω από τα 6.75μ. (4/8) την ίδια ώρα που οι Ισπανοί αδυνατούσαν να απειλήσουν από μακρινή απόσταση (2/12). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι παίκτες του Μπάγκατσκις να διατηρούν συνεχώς ένα εύθραυστο προβάδισμα (26-22 στο 13'). Όλα αυτά άλλαξαν όταν ο Σέρχι Ροντρίγκες πήρε το όπλο του από το τρίποντο και μαζί με τους Κάρολ, Μεχρί και Ρέγιες έτρεξαν ένα σερί 9-0 που μετέτρεψε το 28-25 (στο 13') σε 28-34 (στο 15'). Μετά το τάιμ άουτ οι Ρώσοι μπήκαν με επιθετική διάθεση κι όχι μόνο έβαλαν τέλος στο σερί της Ρεάλ αλλά απάντησαν με ένα δικό τους επιμέρους 13-2 (41-36 στο 18'). Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ να αφήνει τα πάντα ανοικτά για τους δύο διεκδικητές της νίκης (41-39 στο 20').

Η ψυχραιμία έκρινε τον νικητή

Με άκρως επιθετικές τάσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Με τον Σεμέν Αντόνοφ να αποδεικνύεται μυστικό όπλο των Ρώσων και με τον Τρέι Τόμπκινς να δίνει πολύτιμες βοήθειες η Νίζνι κατάφερνε να διατηρείται μπροστά στο σκορ και να δείχνει τις διαθέσεις της (60-55 στο 25'). Με το παιχνίδι να συνεχίζει να μην είναι όπως θα ήθελε από την περιφέρεια η Ρεάλ αναγκάστηκε να ψάξει λύσεις κοντά στα καλάθια με τους Γιάννη Μπουρούση και Αντρές Νοτσιόνι να είναι αυτοί που ανέλαβαν να κρατήσουν την ομάδα τους ζωντανή (63-61 στο 27'). Με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο οριακό 69-68 τα πάντα έδειχναν ότι η τέταρτη περίοδος θα ήταν για μεγάλους παίκτες.

Στα κρίσιμα ο Πάμπλο Λάσο εμπιστεύτηκε την εμπειρία και την ηγετική φυσιογνωμία των Ροντρίγκες, Φερνάντες και την πληθωρική παρουσία των Ρέγιες, Μπουρούση κοντά στα καλάθια (72-76 στο 32'). Στην αντίπερα όχθη ο Τέιλορ Ρότσεστι έμοιαζε να δίνει παράσταση για ένα ρόλο και με 8 προσωπικούς του πόντους καθοδηγούσε την ομάδα του προς μία μεγάλη έκπληξη (80-78 στο 34'). Με το χρονόμετρο να δείχνει 5 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα για το φινάλε ο Άιναρς Μπάγκατσκις είδε την ατυχία να του "χτυπάει" την πόρτα, καθώς ο Ρότσεστι αποσύρθηκε στον πάγκο τραυματίας έπειτα από ένα σκληρό φάουλ του Ματσιούλις, όμως ο Αμερικανός επέστρεψε στο παρκέ στο τελευταίο λεπτό όταν και κρίνονταν όλα. Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα τα πάντα ήταν ακόμα ρευστά (85-88), καθώς απέναντι στους Σέρχι Ροντρίγκες και Φελίπε Ρέγιες έμενε να αντιστέκεται ο Αντόνοφ (89-90 στο 37,5'). Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 91-94. Από τη γραμμή των βολών οι Ρότσεστι (93-94 στα 39'') και Γιούλ (93-96 στα 34'') έδειξαν ιδιαίτερη ψυχραιμία πριν ο Κίνσεϊ μειώσει με σουτ σε 95-96 με το χρόνο να δείχνει ότι απομένουν 20 δευτερόλεπτα. Στις βολές πήγε εκ νέου ο Γιούλ, ο οποίος έκανε το 95-98, ενώ στα 11'' απάντησε με ψυχραιμία και 2/2 βολές ο Εβγκένι Μπαμπούριν. Ο Σέρχιο Γιουλ πήγε και πάλι στη γραμμή των βολών με την κατάληξη να μην αλλάζει και να κάνει στα 3'' το 97-100. Στον υπολειπόμενο χρόνο ο Φερνάντες έκανε φάουλ στον Κίνσεϊ προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενο τρίποντο με τον Αμερικανό να ευστοχεί στην πρώτη και στη συνέχεια στην προσπάθεια για το ριμπάουντ τον Ίβλεφ να κάνει φάουλ στον Ρέγιες. Ο Ισπανός φόργουορντ από τη γραμμή των βολών έγραψε το τελικό 98-101.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 41-39, 69-68, 98-101.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ