EUROLEAGUE

Μικροί, αλλά θαυματουργοί

Μικροί, αλλά θαυματουργοί

Τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία, γι αυτό ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπαχτσε φροντίζουν να "χτίσουν" το μέλλον τους πάνω στα μεγαλύτερα ταλέντα των δύο χωρών.

Ο δρόμος που έχουν τραβήξει την τελευταία διετία ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπαχτσε είναι εντελώς διαφορετικός. Από τη μία, το "τριφύλλι" έχει αποφασίσει δραστική μείωση του μπάτζετ (και) ελέω κρίσης, ενώ, από την άλλη, η Φενέρ παρουσιάζει αυξημένο προϋπολογισμό χρόνο με τον χρόνο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλαβε τις τύχες της.

Κοινός παρονομαστής; Η επιθυμία (ή ανάγκη, πείτε το όπως θέλετε) των ομάδων να αναδείξουν μέσα από το πρόγραμμά τους τα νέα ταλέντα της χώρας τους. Ο Παναθηναϊκός με τις επενδύσεις που κάνει την τελευταία διετία και η Φενέρμπαχτσε με την τάση της να… βγάζει μπροστά μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Τουρκίας.

Το Euroleague Greece σάς παρουσιάζει την… "Generation X" των δύο ομάδων. Τα παιδιά πάνω στα οποία αποφάσισαν οι δύο αντίπαλοι να "χτίσουν" το μέλλον τους. Κι όπως θα δείτε δεν πρόκειται για τυχαίες περιπτώσεις.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Κενάν Σιπάι (1995, 1μ97, PG):

Μικροί, αλλά θαυματουργοί

Κάπως έτσι, ήρθε η πρόταση από τη Φενέρμπαχτσε, η οποία -με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της- δεν έχασε χρόνο. Τον απέκτησε από την Τόφας με συνοπτικές διαδικασίες, δίνοντάς του μάλιστα αρκετό χρόνο συμμετοχής την περσινή αγωνιστική περίοδο, μέχρι να σπάσει το χέρι του τον περασμένο Φεβρουάριο, σε αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στην Τράμπζονσπορ. Φέτος το καλοκαίρι μάλιστα δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την Εθνική Νέων Ανδρών της Τουρκίας στο Πανευρωπαϊκό, μην έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Μπερκ Ουγκιουρλού (1996, 1μ92, PG):

Μικροί, αλλά θαυματουργοί

Στο Πανευρωπαϊκό των Εφήβων είχε 7 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Παράλληλα, αποτελεί γέννημα θρέμμα της Φενέρ, αφού φορά τη φανέλα της εδώ και αρκετά χρόνια. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία δεκαέξι ετών, ενώ πέρσι αγωνίστηκε σε είκοσι παιχνίδια, μετρώντας 2.7 πόντους και 2.5 ασίστ κατά μέσο όρο.

Μετεκάν Μπιρσέν (1995, 2μ04, SF/PF):

Μικροί, αλλά θαυματουργοί

Μέχρις στιγμής "πληρώνει" το γεγονός πως είναι ο τρίτος σε… σειρά προτίμησης στη Φενέρμπαχτσε, όπως επίσης και τα λάθη που έγιναν στη διαχείρισή του πρόπερσι, όταν βρέθηκε να αγωνίζεται σε τρεις (!) ομάδες, μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο (2012-13), την ανδρική και την εφηβική της Φενέρ, όπως επίσης και τη θυγατρική της, που βρισκόταν πέρσι στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λευτέρης Μποχωρίδης (1994, 1μ95, PG/SG):

Μικροί, αλλά θαυματουργοί
INTIME SPORTS

Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής που είχε στον Άρη την τελευταία διετία, όπως επίσης οι αυξημένες αρμοδιότητες στην Εθνική Νέων Ανδρών πέρσι (2013) και φέτος (2014) τον βοήθησαν σημαντικά να ωριμάσει και να προσαρμοστεί στο μπάσκετ υψηλών απαιτήσεων.

Παρόλ' αυτά έχει πολύ δρόμο ακόμη να... διανύσει μέχρι να θεωρηθεί παίκτης πρώτης γραμμής για τον Παναθηναϊκό. Την Κυριακή (26/10) πάντως έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του, μοιράζοντας δεκατρείς (!) ασίστ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, για τη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Γιώργος Διαμαντάκος (1995, 2μ17, C):

Μικροί, αλλά θαυματουργοί
INTIME SPORTS

Ο 20χρονος σέντερ διακρίνεται για την καλή επαφή που έχει με το αντίπαλο καλάθι, την ευστοχία του στις βολές, όπως επίσης την ικανότητά του να σκοράρει από τα 5-6 μέτρα. Παρά το ύψος του. Εκτός των άλλων, δείχνει πως μπορεί σταδιακά να εξελιχθεί σε χρήσιμο όπλο για το "τριφύλλι", αφού η παρουσία του στα πρώτα φετινά επίσημα παιχνίδια ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Είχε άλλωστε σημαντική συμβολή στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδος.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (1997, 2μ02, SF/PF):

Μικροί, αλλά θαυματουργοί
INTIME SPORTS

Το υψηλό μπασκετικό του IQ σε συνδυασμό με τη σωματική του διάπλαση τον βοηθούν να κάνει... θραύση όταν αντιμετωπίζει παίκτες της ηλικίας του, ενώ του επιτρέπουν να στέκεται με άνεση απέναντι σε άνδρες. Γι αυτό και παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής φέτος στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, δίχως να παρουσιάζει εμφανείς ελλείψεις ή προβλήματα.

*** Στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι Γιώργος Παπαγιάννης (1997, 2μ17, C), Αντώνης Κόνιαρης (1997, 1μ92, PG) και Μιχάλης Λούντζης (1998, 1μ95μ, PG/SG), οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμα μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ