EUROLEAGUE

Εκπλήξεις από Λαμποράλ και Ζιελόνα

Εκπλήξεις από Λαμποράλ και Ζιελόνα

Σπουδαίες νίκες πήραν Κούτσα και Ζιελόνα Γκόρα, οι οποίες επιβλήθηκαν των Μακάμπι και Μπάγερν αντίστοιχα. Οριακά επικράτησε η Γαλατάσαραϊ, ενώ ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκός έκαναν το χρέος τους

Η πρώτη ημέρα της 6ης αγωνιστικής της regular season άνοιξε με εκπλήξεις και μεγάλα ντέρμπι που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Την μεγάλη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η Ζιελόνα Γκόρα, η οποία υποχρέωσε την Μπάγερν στην πρώτη της εντός έδρας ήττα. Η Λαμποράλ Κούτσα όρθωσε το ανάστημα της και κέρδισε μέσα στο Τελ Αβίβ την Μακάμπι. Μεγάλο ντέρμπι έγινε στην Τουρκία με την Γαλατάσαραϊ να στέκεται όρθια παρά τις πολλές απουσίες της και να ξεπερνάει το εμπόδιο της Σιένα. Νικηφόρα συνέχισαν ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα που επικράτησαν των Ναντέρ, Λιέτουβος Ρίτας και Παρτίζαν αντίστοιχα.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής η ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη με 72-60 επί της Ναντέρ. Οι Ρώσοι αν και αντιμετώπισαν για ακόμα μία φορά δυσκολίες, εντούτοις ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ικανό να τους οδηγήσει σε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα.

Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο "Αμντί Ιπεκτσι" με την Γαλατάσαραϊ να πανηγυρίζει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και τέταρτη συνολικά. Οι Τούρκοι παρά τα πολλά προβλήματα τους δείχνουν ότι δεν σκοπεύουν να παραδοθούν. Η ομάδα τους Αταμάν επικράτησε με 54-52 , καθώς η Σιένα δια χειρός Χάκετ δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο νικητήριο τρίποντο.

Εξαιρετικό δώρο στον Ολυμπιακό έκανε η Ζιελόνα Γκόρα, η οποία υποχρέωσε την Μπάγερν στην πρώτη φετινή της εντός έδρας ήττας. Οι Πολωνοί νίκησαν με 78-71 και άνοιξαν τον δρόμο στον Ολυμπιακό για την πρωτιά του ομίλου. Οι παίκτες του Ούβαλιν απέδειξαν ότι η εμφάνιση τους μέσα στο ΣΕΦ δεν ήταν κάτι που έτυχε αλλά κάτι που αντιπροσωπεύει την ποιότητα τους.

Ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Γκιστ που έμοιαζε... διαστημικός κάνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων ήταν αρκετά ώστε να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 80-72 επί της Λιέτουβος Ρίτας. Οι "πράσινοι" επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο στο ΟΑΚΑ και έδειξαν ότι... "σαν το σπίτι σου δεν είναι πουθενά".

Μόλις ένα δεκάλεπτο μπόρεσε να αντισταθεί η κουτσουρεμένη από τραυματισμούς, Παρτίζαν στην υπερπλήρη Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο και από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει τελικά 64-82 . Για την Μπαρτσελόνα η νίκη απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που συνδυάστηκε με καλή και πειστική εμφάνιση.

Η Λαμποράλ Κούτσα έχει πάρει τον... αέρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ! Οι Ισπανοί κέρδισαν για δεύτερη φορά φέτος τους Ισραηλινούς. Η "ΝΟΚΙΑ Αρίνα" εάλω με 70-65 κι έτσι η Λαμποράλ έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες (Ερυθρό Αστέρα, Λοκομοτίβ Κουμπάν) επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ