EUROLEAGUE

"Ερωτευμένος με την Μπαρτσελόνα"

"Ερωτευμένος με την Μπαρτσελόνα"

Την Πέμπτη (29/1) ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα ζήσει άλλη μια επιστροφή: αυτή στη Βαρκελώνη, για να συναντήσει ως κόουτς της Ζάλγκιρις και την Μπαρτσελόνα, της οποίας δήλωσε "οπαδός" και... εραστής, ενώ αποθέωσε τον Πασκουάλ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην sport.es, ο Λιθουανός σταρ ομολόγησε πως όταν είχε επιστρέψει στο "Παλαού Μπλαουγκράνα", ως αντίπαλος παίκτης " δεν ήταν ακριβώς΄η επιστροφή που θα ήθελα. Τα πράγματα, δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα". Ωστόσο, κάθε φορά που επισκέπτεται τη Βαρκελώνη " νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι μου. Έχω ζήσει σε όλον τον κόσμο, κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Η καριέρα μου ήταν η ζωή μου. Παρ' όλα αυτά, κάθε φορά που βρίσκομαι στη Βαρκελώνη, είναι κάτι το ιδιαίτερο".

Μήπως να 'χει παίξει ένα ρόλο, το γεγονός ότι οι φαν των "μπλαουγκράνα" του συμπεριφέρονται σαν να μην έφυγε ποτέ; " Πάντα ήθελα να δίνω ό,τι είχα, σε όποια ομάδα και αν έπαιζα. Δημιούργησα ρίζες, σε διάφορες από τις πόλεις στις οποίες αγωνίστηκα. Στη Βαρκελώνη ωστόσο, νιώθω περισσότερο από οπουδήποτε αλλού την αγάπη του κόσμου. Πήραμε πολλούς τίτλους μαζί, είμαι μέλος του οργανισμού". Και πλέον "δεδομένου ότι έχω ωριμάσει" ξέρει πως όταν έφυγε, ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει, ενώ "επουδενί αλλάζει αυτό που νιώθω για την ομάδα. Είμαι ερωτευμένος με την Μπαρτσελόνα. Είμαι οπαδός αυτής της ομάδας".

Πόσο εύκολη ήταν η μετάβαση από τη μέση του πάγκου... στην άκρη; " Ήταν πολύ πιο εύκολη από ό,τι περίμενα. Παρακολουθώ από πιο κοντά, όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να προσέχω το σώμα μου, να προπονούμαι. Τώρα πρέπει να περνώ την ώρα μου, παρακολουθώντας videos των αντιπάλων. Είναι κάτι εύκολο για εμένα. Πίστευα πως θα ήταν πιο σύνθετο".

Τον ρώτησαν αν υποφέρει που δεν μπορεί να μπει για να σκοράρει ή να δώσει ασίστ. " Ναι, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Είναι κάτι που συμβαίνει. Αλλά ο κόουτς με βοηθά πολύ, με τη νέα μου δουλειά. Γνωρίζω τη φιλοσοφία του μπάσκετ και μαθαίνω πράγματα. Τις τελευταίες πέντε σεζόν μου, ως παίκτης σκεφτόμουν και λίγο ως κόουτς. Όταν επέστρεψα στην Μπαρτσελόνα ως αθλητής, δεν ήμουν όσο καλός θα ήθελα. Πέρασα ένα χρόνο με τον Τσάβι Πασκουάλ να με βοηθά. Όσα με δίδαξε ήταν πολύτιμα. Είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους κόουτς στην Ευρώπη".

Έχει ως στόχο να γίνει χεντ κόουτς; " Ναι, αλλά δεν βιάζομαι. Νιώθω έτοιμος, διότι ως παίκτης κέρδισα πολλές εμπειρίες, έμαθα πολλά δίπλα σε κορυφαίους προπονητές. Βέβαια, πάντα είναι προτιμότερο να περιμένεις για την κατάλληλη ευκαιρία".

Θέλει μια μέρα, να κοουτσάρει την Μπαρτσελόνα; " Ουφ! Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ως οπαδός της "Μπάρτσα", δεν θα ήθελα να καθίσω στον πάγκο της. Αλλά θα επαναλάβω ότι δεν βιάζομαι. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει".

Ενημερώνει ότι στη Ζάλγκιρις, δουλειά του είναι να βοηθά τους γκαρντ " αν και η δύναμη μας, είναι μέσα στη ρακέτα. Στην περιφέρεια, έχουμε πολλά νέα παιδιά με μεγάλο μέλλον. Έχουμε και τον Άντερσον που είναι εξαιρετικός".

Αυτό που είχε να επισημάνει για την Μπαρτσελόνα ήταν πως " ήταν πολύ καλή, στο πρώτο μισό της σεζόν. Μετά, στάθηκε άτυχη, καθώς είχε πολλούς τραυματισμούς. Όταν όμως, επιστρέψουν ο Ναβάρο με τον Όλεσον, θα τα πάει πολύ καλύτερα. Πιστεύω πως θα διεκδικήσει και τους τρεις τίτλους της σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ