EUROLEAGUE

Μαριάνοβιτς for three!

Μαριάνοβιτς for three!

Το Euroleague Greece προκάλεσε τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να δοκιμάσει την τύχη του σε έναν τομέα που αποτελεί άβατο γι' αυτόν φέτος. Τα τρίποντα! Eν συνεχεία μίλησε για τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του (VIDEO).

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έχει εξελιχθεί σε ατραξιόν στη φετινή Euroleague. Συγκεκριμένα ο Σέρβος σέντερ μετράει ήδη 15 double-double σε 23 συμμετοχές ενώ θέλει άλλα 9 ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον Μιρσάντ Τουρκσάν στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ όλων των εποχών σε μια σεζόν!

Βελιγράδι, αποστολή: Γιάννης Σταυρουλάκης

Στο μεταξύ ο "Bobinator" έχει ήδη 94/122 βολές και 146/234 δίποντα ωστόσο δεν έχει δοκιμάσει να σουτάρει πίσω από τα 6μ.75 σε ολόκληρη τη φετινή διοργάνωση! Το Euroleague Greece βρέθηκε χθες (07/04) στη Hala Pionir, εκεί όπου ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε την προετοιμασία του για το ματς της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό και... προκάλεσε τον Μαριάνοβιτς να δείξει τι μπορεί να κάνει από το τρίποντο!

"Πόσα σουτ έχω;" μάς ρώτησε ο "Μπόμπι" κι εν συνεχεία στήθηκε στην κορυφή της ρακέτας ενώ τα πιτσιρίκια που βρίσκονταν στη σάλα του γηπέδου έκαναν στην άκρη για να τον αφήσουν να σουτάρει. Του ζητήσαμε πέντε. Κανένα πρόβλημα!

Μαριάνοβιτς for three!

Ο Σέρβος σέντερ έδωσε τις απαντήσεις του, "έγραψε" 2/5 και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις για τον Ερυθρό Αστέρα, το πώς βλέπει τον κόσμο από τα 2μ.22, το ματς με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και το μέλλον του.

Κατ' αρχάς πώς είναι ο κόσμος από... εκεί ψηλά;
"(γέλια) Δεν ξέρω για εσάς αλλά για μένα είναι εντάξει! Είναι φυσιολογικό. Ο κάθε άνθρωπος προσαρμόζεται στα μέτρα του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα!".

Η μόδα στο σύγχρονο μπάσκετ είναι οι undersized σέντερ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κάιλ Χάινς. Φαίνεται, όμως, πως κι εσύ διεκδικείς τον χώρο σου σε αυτό.
"Νομίζω πως όλα εξαρτώνται από τον προπονητή. Σε μερικούς αρέσουν οι πιο μεγάλοι σε μέγεθος σέντερ, σε άλλους οι πιο μικροί. Προσωπικά, αισθάνομαι καλά όταν παίζω στον Ερυθρό Αστέρα. Δεν πιστεύω ότι με περιορίζουν τα συστήματα της ομάδας. Αντίθετα εκμεταλλεύομαι το ύψος μου σε πολλά σημεία του αγώνα".

Για ποιους λόγους απέτυχες στη Ζαλγκίρις και την ΤΣΣΚΑ, ενώ έγινες δημοφιλής στα 27 σου;
"Εκείνη την περίοδο ήμουν πιο νέος ενώ το 2010 έφυγα για πρώτη φορά από την πατρίδα μου για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη Χέμοφαρμ έγινα επαγγελματίας κι εν συνεχεία αποχώρησα για μια άλλη χώρα. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα. Πλέον ο Ερυθρός Αστέρας είναι το σπίτι μου. Αισθάνομαι πολύ άνετα σε αυτή την ομάδα! Είμαι πιο μεγάλος και ξέρω πως να διαχειριστώ διάφορες καταστάσεις.

Τελικά ο Ερυθρός Αστέρας είναι η ομάδα του Μαριάνοβιτς ή ο Μπόμπαν δουλεύει για τους συμπαίκτες του;
"Νομίζω πως συμβαίνουν και τα δυο. Όλοι μαζί παίζουμε για τον Ερυθρό Αστέρα. Ένας πάει καλά μια μέρα, άλλος κάποια άλλη. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και μπορώ να πω ότι είμαστε μια νεανική ομάδα όπου ο ένας βοηθάει τον άλλον! Αλλιώς δεν θα πετυχαίναμε τίποτα. Στη ζωή πιστεύω πως αν δίνεις το καλύτερο, θα το πάρεις πίσω".

Τι έλειψε από την ομάδα σου φέτος και δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω για να προκριθεί στα playoffs;
"Ήταν καθαρά θέμα εμπειρίας. Σε πολλά παιχνίδια βρεθήκαμε να χάνουμε με 15-20 πόντους, στο τέλος μπαίναμε ξανά στο ματς όμως δεν καταφέρναμε να το γυρίσουμε υπέρ μας. Αυτό έγινε σε 3-4 ματς στο TOP-16. Μάθαμε πολλά από αυτά τα παιχνίδια;

Μαριάνοβιτς for three!


Το Euroleague Greece βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση των Σέρβων, στη Hala Pionir

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο ΟΑΚΑ;
"Ακριβώς. Χάναμε με 20 πόντους από τον Παναθηναϊκό, προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε όμως αμέσως ο αντίπαλός μας ξέφυγε ξανά στο σκορ".

Τι περιμένεις το βράδυ της Πέμπτης στη Hala Pionir;
"Ένα σπουδαίο ματς. Θέλουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό όμως κι αυτός θέλει τη νίκη για να περάσει στα playoffs. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και για τον κόσμο μας, ώστε να αποχαιρετήσουμε την Euroleague με καλό τρόπo".

Προτιμάς να παίζεις στη Hala ή στην Kombank Arena;
"Κοίτα, παίξαμε άλλο ένα ματς εδώ με την Άλμπα Βερολίνου. Κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερο να παίζεις στην Arena. Μιλάω πάντα σε προσωπικό επίπεδο".

Πώς βλέπεις τις προσπάθειες του Ολυμπιακού στην Euroleague;
"Θα είναι σημαντικό αν έχει τον Σπανούλη στη διάθεσή του. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό η παρουσία του. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις αντίπαλος της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις λάθη".

Πού θα βρει τον Μαριάνοβιτς η επόμενη χρονιά;
"Έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια με την Παρτίζαν (σ.σ. για την Αδριατική Λίγκα). Δεν μπορώ να σκέφτομαι κάτι άλλο".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ