EUROLEAGUE

Τα ''έσπασε'' η Μπάρτσα, την έσπασε ο Αλντεμίρ!

Τα ''έσπασε'' η Μπάρτσα, την έσπασε ο Αλντεμίρ!

Η Μπαρτσελόνα... βαρέθηκε να μετράει ρεκόρ κόντρα στη Βαγιαδολίδ, Ολυμπιακός και Ρεάλ συνεχίζουν αήττητοι σε Α1 και ACB ενώ ο Φουρκάν Αλντεμίρ ''γκρέμισε'' την μπασκέτα της Καρσίγιακα! Ο απολογισμός των ομάδων της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η Μπαρτσελόνα… ξέσπασε στην Βαγιαδολίδ για την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο απέναντι στους άτυχους Καστιγιάνους!

Κατ’ αρχήν, το +59 της νίκης (109-50) επί της Βαγιαδολίδ συνιστά τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη των Καταλανών στην ACB, ξεπερνώντας το +56 από το 111-55 επί της Μάλαγα, τη σεζόν 2010-'11. Παράλληλα, οι 178 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης συνιστούν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της ισπανικής Λίγκας, ξεπερνώντας τους 167 βαθμούς της Τάου, τη σεζόν 2004-'05. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν σταμάτησαν εκεί! Οι 33 ασίστ αποτελούν την καλύτερη επίδοση της Μπαρτσελόνα σε αγώνα επιπέδου ACB και συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα χρονικά του ισπανικού πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τις 35 ασίστ της Granollers. Ο Άντε Τόμιτς είχε 17 πόντους με 8/8 δίποντα και 1/1 βολή για τους Καταλανούς ενώ ο Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε.

Κατά τα άλλα, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην Ομπραντόιρο, επικρατώντας με 82-59 παρά τις απουσίες των Μπουρούση, Κάρολ. Ο Σέρχιο Γιούλ ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους για τη ''Βασίλισσα'' που έφτασε αισίως στο 21-0 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος (10-0 στην ACB, 9-0 στην Euroleague, 2-0 στο ισπανικό Super Copa). Παράλληλα, η Ρεάλ δέχτηκε μόλις 59 πόντους και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις φετινές, αμυντικές της επιδόσεις. Όσον αφορά την Ουνικάχα, η ομάδα του Χοάν Πλάθα ηττήθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν από τη Λαγκούν Άρο με 69-61 παρά τις προσπάθειες του Τζέισον Γκρέιντζερ (19π.). Στην Μπανταλόνα, η Λαμποράλ Κούτσα πλήρωσε το κακό γ' δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 29-8) και ηττήθηκε από την Χουβεντούτ με 83-74. Κορυφαίοι για τους Βάσκους οι Σαν Εμετέριο (13π.), Νοτσιόνι (12π.) και Μπιέλιτσα (11π.).

Τα ''έσπασε'' η Μπάρτσα, την έσπασε ο Αλντεμίρ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε αισίως στο 21-0 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος

Για την VTB United League, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας γνώρισε την πρώτη της ήττα στον θεσμό από την αήττητη Χίμκι με 87-92, υποχρεώνοντας τον Έτορε Μεσίνα να παραδεχτεί πως για τα προβλήματά μας φταίμε μόνο εμείς! Δεχθήκαμε 92 πόντους, τη στιγμή που έχουμε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στη Euroleague (σ.σ. η ΤΣΣΚΑ δέχεται 67 πόντους). Ο Μίλος Τεόντοσιτς πέτυχε 19 πόντους και μοίρασε εφτά ασίστ ενώ ο Σάσα Καούν πρόσθεσε 17 πόντους για την ''ομάδα του στρατού'' που πλέον στρέφεται στην προσεχή (19/12), εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παρτίζαν.

Τα ''έσπασε'' η Μπάρτσα, την έσπασε ο Αλντεμίρ!

Η ΤΣΣΚΑ γνώρισε την πρώτη της ήττα στην VTB United League από την Χίμκι

Στην Εσθονία, η Λιέτουβος Ρίτας επικράτησε της Κάλεβ Ταλίν με 68-76, στο τελευταίο παιχνίδι του Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος αφήνει το Βίλνιους για την αγαπημένη του Παρτίζαν. Ο Τέπιτς αποχαιρέτησε τη Λιέτουβος με 0/4 δίποντα, δύο ασίστ, ισάριθμα λάθη κι ένα κλέψιμο σε 16:59. Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Λιέτουβος με 17 πόντους ενώ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης πέρασε στο παρκέ για 02'03''. Η Λοκομοτίβ αντιμετωπίζει αύριο (18:00) την Τούροφ.

Τα ''έσπασε'' η Μπάρτσα, την έσπασε ο Αλντεμίρ!

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής κόντρα στην Κάλεβ Ταλίν

Για την Αδριατική Λίγκα, ο Ερυθρός Αστέρας γνώρισε εκτός προγράμματος ήττα από την MZT Σκοπίων με 65-58, λίγες μόλις μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Λαμποράλ Κούτσα στο Βελιγράδι! Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον είχε 13 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ για τη ''Zvezda'' που μείωσε αρχικά με τον Κάτιτς και εν συνεχεία ισοφάρισε σε 58-58 με τον Τζένκινς όμως οι γηπεδούχοι ''έτρεξαν'' σερί 7-0 κι έφτασαν στη νίκη. Όσον αφορά την Παρτίζαν, η πιτσιρικαρία του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς επικράτησε δύσκολα 72-65 της Μπουντούσνοστ και πλέον θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague! Ο Τέρενς Κίνσεϊ ήταν πρώτος σκόρερ της Παρτίζαν με 16 πόντους.

Στα της Α1, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο των Τρικάλων στο ΣΕΦ με 84-45. Ο Σέντρικ Σίμονς (8π., 6ριμπ., 5κοψ. σε 18') πάτησε ξανά παρκέ μετά από σχεδόν ένα μήνα, πραγματοποιώντας καλό παιχνίδι ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε μόλις 7', με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεκουράζει τον γκαρντ του ενόψει της συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζει αύριο (16/12) στη Ρόδο τον Κολοσσό.

Τα ''έσπασε'' η Μπάρτσα, την έσπασε ο Αλντεμίρ!

Ο Σέντρικ Σίμονς πάτησε ξανά παρκέ έπειτα από περίπου ένα μήνα

Στην Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Γκαζιάντεπσπορ με 81-66 κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Παρτίζαν. Ο Λούκα Ζόριτς είχε 14 πόντους και πέντε ριμπάουντ ενώ ο Λίνας Κλέιζα πρόσθεσε 13 πόντους για τη Φενέρ (7-3) που παραμένει δύο νίκες μακριά από την πρωτοπόρο Μπάνβιτς (9-1) του Δημήτρη Ιτούδη. Κατά τα άλλα, η Εφές Αναντολού επικράτησε 64-57 της Μπεσίκτας και ανέβηκε στο 8-2. Κορυφαίος από πλευράς νικητών ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, σε ένα ματς όπου δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Βασιλειάδης. Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής στην Τουρκία, η Γαλατάσαραϊ επικράτησε εκτός έδρας της Καρσίγιακα με 58-71. Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός αφού ο Φουρκάν Αλντεμίρ κάρφωσε με τόση δύναμη που ''γκρέμισε'' την μπασκέτα στο κεφάλι (!) του Εστεμπάν Μπατίστα.

Τα ''έσπασε'' η Μπάρτσα, την έσπασε ο Αλντεμίρ!

Ο Αλντεμίρ ''γκρέμισε'' την μπασκέτα στο κεφάλι του Μπατίστα

Για την γερμανική Bundesliga, η Μπάγερν επικράτησε της Ράστα Βέχτα με 93-74, έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Μπόρις Σάβοβιτς (15π.) ήταν πρώτος σκόρερ των Βαυαρών που φιγουράρουν στην κορυφή της κατάταξης με ρεκόρ 12-1. Όσον αφορά την Μπάμπεργκ, η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ ηττήθηκε 72-59 από την Ουλμ κι έπεσε στο 10-3, παρά τις προσπάθειες του Ζακ Ράιτ που τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Στην Ουκρανία, η Μπουντιβέλνικ του MVP Ντάριους Λαβρίνοβιτς, ηττήθηκε από την Τσερκάσι με 74-86 παρά τους 19 πόντους του Νταχουάν Σάμερς. Στη γαλλική LNB, η πρωταθλήτρια Ναντέρ αντιμετωπίζει αύριο (16/12) εκτός έδρας την Ορτέζ ενώ η Στρασμπούρ δοκιμάζεται την Τρίτη (17/12) στην έδρα της Νανσί. Όσον αφορά την Ζιελόνα Γκόρα, η πρωταθλήτρια Πολωνίας υποδέχεται αύριο (16/12) την Πολφάρμα.

Η Μακάμπι επιστρέφει αύριο στις υποχρεώσεις της στο ισραηλινό πρωτάθλημα κόντρα στην Μπάρακ Νετάνια. Στην Ιταλία, η Σιένα επικράτησε 82-70 της Ρόμα, με τον Ντάνιελ Χάκετ να παραμένει εκτός δράσης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά τον αγώνα στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Η Αρμάνι Μιλάνο αντιμετωπίζει αύριο την Πέζαρο.

Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ