ΤΟΥΡΚΙΑ

Η μπασκέτα... σφοντύλι

Η μπασκέτα... σφοντύλι

Στο ματς της Γαλατασαράι, στην Καρσίγιακα η μπασκέτα έπεσε στο κεφάλι παίκτη, οπαδοί όρμηξαν στο παρκέ, οι διαιτητές διέταξαν εκκένωση και μισή ώρα μετά συνεχίστηκε η διαδικασία για να τελειώσει με νίκη της "Γαλατά" (58-71).

Το παιχνίδι της Καρσίγιακα με τη Γαλατασαράι ήταν αυτό που θα ολοκλήρωνε τη 10η αγωνιστική, στην τουρκική λίγκα. Αλλά αυτή η ολοκλήρωση μάλλον θα καθυστερήσει να έλθει, καθώς το ματς διεκόπη μετά την είσοδο των οπαδών στο παρκέ. Η αστυνομία παρενέβη για να δώσει ένα τέλος στα επεισόδια που ξεκίνησαν, όταν μια ομάδα φιλάθλων κινήθηκε απειλητικά κατά του GM της "Γαλατά", Μουράτ Οζιέρ. Οι διαιτητές διέταξαν την εκκένωση.

Αφορμή για τον πανικό που μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί (και είναι από την τηλεοπτική μετάδοση του ματς) αποτέλεσε ένα ατυχές περιστατικό: ο Φουρκάν Αλντεμίρ "γκρέμισε" την μπασκέτα, έπειτα από κάρφωμα του, ο Εστεμπάν Μπατίστα επιχείρησε να πάρει την μπάλα, δεν είδε το κακό που είχε προκληθεί, με συνέπεια να του έλθει... όλο το σύστημα στο κεφάλι. Ευτυχώς δεν έπαθε κάτι.

Έπειτα από μισή ώρα, οι ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ και η Γαλατασαράι επιβλήθηκε 58-71, για να μείνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ακιόλ με 13π., ο Μενσά Μπονσού πρόσθεσε 12 και 8 ριμπ. και ο Αρόγιο 11 και 8 ασίστ.

Η μπασκέτα... σφοντύλι
Η μπασκέτα... σφοντύλι

Νωρίτερα, η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη επιβλήθηκε 64-71 της Ουσάκ, εκτός έδρας και κράτησε μακριά τους διώκτες της (εξακολουθεί να ηγείται της τουρκικής λίγκας), ενώ η Έφες επιβλήθηκε της Μπεσίκτας 64-57. Ο Κώστας Βασιλειάδης δεν αγωνίστηκε.

Το Σάββατο 14/12, η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε στις νίκες, με το 81-66 επί της Γκαζιαντέπ του Γιούρι Ζντοβτς. Η Ολίν Εντιρνέ επιβλήθηκε της Τόφας 82-78, με τον Χρήστο Ταπούτο να 'χει 21 π. (5/5 διπ., 1/2 τριπ., 8/9 βολές), 3 ριμπ., 4 ασίστ, 2 λάθη και 1 κλεψ., σε 30.31''.

Βαθμολογί: Μπάνβιτ 9-1, Αναντολού Εφές 8-2, Γαλατασαράι 7-3, Ουσάκ Σπορτίφ 7-3, Ανκάρα 7-3, Φενέρμπαχτσε 7-3, Καρσίγιακα 7-3, Ουλκέρ 7-3, Τόφας 5-5, Μπεσίκτας 4-6, Ολίν Εντιρνέ 4-6, Τουρκ Τέλεκομ 4-6, Κόνια Σελτσούκ 2-8, Μερσίν 2-8, Τραμπζονσπόρ 2-8, Γκαζιάντεπ 2-8, Αλιάγα Πετκίμ 2-8.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ