EUROLEAGUE

Νίκες για τα φαβορί, ήττα για ''Μπάρτσα''

Νίκες για τα φαβορί, ήττα για ''Μπάρτσα''

Η Ρεάλ έκανε το 18-0 στην ACB, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στα... σημεία από τη Βαλένθια ενώ εύκολο έργο είχαν οι Μπάγερν, Αρμάνι και ΤΣΣΚΑ. Διαβάστε τον απολογισμό των ομάδων της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Στην Ισπανία, η πρωτοπόρος Ρεάλ είχε εύκολο έργο απέναντι στην ουραγό Βαγιαδολίδ, επικρατώντας με 83-105 και κάνοντας το 18-0 στην ACB. Έτσι η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον προημιτελικό του Copa del Rey κόντρα στην Γκραν Κανάρια.

Για τη ''Βασίλισσα'', ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 5 πόντους με 2/3 δίποντα, 1/1 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ κι 1 λάθος σε 18'09''. Από την άλλη πλευρά, οι 18 πόντοι του Δημήτρη Χαριτόπουλου δεν ήταν αρκετοί για τη Βαγιαδολίδ του 2-16 στην ACB. Όσον αφορά τη Μάλαγα, η ομάδα του Χοάν Πλάθα επικράτησε 84-85 στην έδρα της Εστουντιάντες . Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ντράγκιτς με 1/2 βολές στα 39'54''!

Κατά τα άλλα, η Λαμποράλ Κούτσα γνώρισε την ήττα από την Γκραν Κανάρια με 84-81 . Κορυφαίος από πλευράς νικητών ο Μπραντ Νιούλεϊ με 24 πόντους. Για τους Βάσκους, ο Αντρές Νοτσιόνι τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους ωστόσο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ένατη φετινή ήττα της Λαμποράλ στην ACB. Στον αγώνα που έριξε την αυλαία στη 18η αγωνιστική, η Βαλένθια έκαμψε την αντίσταση της Μπαρτσελόνα με 95-93 και αγκάλιασε τη δεύτερη θέση της κατάταξης αφού ξέφυγε τέσσερις νίκες μακριά από τους Καταλανούς!

Εντός συνόρων, ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ίκαρο, παίζοντας καλή άμυνα και επικρατώντας με το υπέρ του 64-87 . Οι Πειραιώτες ήταν αποτελεσματικοί κοντά στο καλάθι (24/36 δίπ.), χάνοντας αρκετά σουτ από την περιφέρεια (8/27), κυριάρχησαν στο κομμάτι των ριμπάουντ (29-38) και είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (19/14), σε αντίθεση με τους γηπεδούχους (8/15).Για τους ''ερυθρολεύκους'' ξεχώρισαν οι Λοτζέσκι (17π. με 3/6τρ.) και Ντάνστον (13π. με 6/7δ., 6ρ).

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, οι ''πράσινοι'' έτρεξαν σερί 16-0 στο δ' δεκάλεπτο και επικράτησαν 83-63 των Τρικάλων στο ΟΑΚΑ, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη που πάτησε παρκέ στο γ' δεκάλεπτο, ενώ δοκίμασε αρκετά σχήματα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Ο Τζέιμς Γκιστ άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στην Τουρκία, η Εφές Αναντολού υποδέχεται αύριο τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ενώ η Γαλατάσαραϊ δοκιμάζεται στην έδρα της Μπεσίκτας. Στην ιταλική Serie A, η Αρμάνι Μιλάνο δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα κόντρα στην Καζέρτα, επικρατώντας 61-43 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεσάντρο Τζεντίλε (14π.). Στη Γερμανία, η Μπάγερν... σκόρπισε την Όλντενμπουργκ με το εκκωφαντικό 95-62 και ''ανέβηκε'' στο 17-2 στην κατάταξη.

Εύκολο έργο είχε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στην Μινσκ από τη Λευκορωσία, επικρατώντας με 89-68 στο πλαίσιο της VTB United League. O Έτορε Μεσίνα είδε τους Τζάκσον, Τεόντοσιτς να σημειώνουν από 15 πόντους έκαστος. Για το πρωτάθλημα Ισραήλ, η Μακάμπι υποδέχεται αύριο την Μακάμπι Ρισόν ενώ για την Αδριατική Λίγκα, η Παρτίζαν αντιμετωπίζει στις 04/02 την Τσιμπόνα, στην Κροατία.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ