EUROLEAGUE

"Άρρωστα μυαλά"

"Άρρωστα μυαλά"

Πολλά είχε να πει ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, για τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Κράτησε το καλύτερο για το τέλος: το "έστησες το ματς" κυβερνώντα της Σερβίας, στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Δεκάδες φίλοι της Παρτίζαν, περίμεναν την αποστολή της ομάδας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Nikola Tesla" του Βελιγραδίου, μετά τη μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη, επί της Φενέρμπαχτσε, για να αποθεώσουν τα παιδιά του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς... και φυσικά τον ίδιο τον κόουτς της ομάδας.

Επί τη ευκαιρία, του ζήτησαν να πάρει και το ευρωπαϊκό, αλλά ήταν πάνω στην ένταση και τον ενθουσιασμό της στιγμής.

Τότε ήταν που ο Βουγιόσεβιτς είπε και το "αυτή η νίκη είναι σαν τίτλο, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί για εμάς η κανονική περίοδος της Euroleague", διότι η ομάδα του έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής, αλλά δεν προκρίθηκε στο ΤΟΡ16.

" Ομολογώ ότι όσα χρόνια και να περάσουν, δεν μπορείς να πεις πως έχει συνηθίσει να νικάς ή να κάνεις. Η αδρεναλίνη μας ήταν στα ύψη, ώρες πριν το τζάμπολ του ματς στην Ulker Arena. Δεν ξέρω αν είναι σημαντικότερο το μέγεθος της έκπληξης από το γεγονός ότι προσφέραμε όλα όσα λατρεύουν οι φαν του μπάσκετ σε αυτό το παιχνίδι. Πολλές ελκυστικές επιθέσεις, transition, καλές επιστροφές, μεγάλες μάχες στον αέρα και παντού στα τελευταία δευτερόλεπτα. Όλα αυτά βέβαια, θα μπορούσαν να μην έχουν θετική έκβαση. Είχαν και αυτό έκανε τα πάντα καλύτερα. Μερίδιο αυτής της νίκης ανήκει και στους φίλους μας που ήταν κοντά μας (σε μπουθ του γηπέδου)".

Άλλο που δεν ήθελε ο "Ντούλε", για να θυμηθεί πως " όταν πέρυσι έλεγα ότι έχουμε μια πολύ ταλαντούχα γενιά παικτών, ήταν ελάχιστοι εκείνοι που συμφώνησαν μαζί μου. Τώρα, ρωτήστε τους τι θα μπορούσε να κάνει ομάδα που δεν είχε τους Λούσιτς, Βέστερμαν και Μπερτάνς (ήταν όλοι τραυματίες). Όχι μόνο νικήσαμε, αλλά παίξαμε και όμορφο μπάσκετ".

Ο κόουτς της Παρτίζαν ενημέρωσε ότι ο Μιλένκο Τέπιτς αναμένεται στην προπόνηση της Πέμπτης, ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τον Γιόβαν Νόβακ. " Μετά τον τραυματισμό του Βέστερμαν, ψάχναμε για κάποιον πόιντ γκαρντ. Δεν βρήκαμε Αμερικανό, μετά σκεφτήκαμε να αλλάξουμε θέση σε παίκτη που ήδη έχουμε στο ρόστερ, δεδομένου ότι ο Μπογκντάνοβιτς έχει προσαρμοστεί μια χαρά, αλλά θέλαμε και να φέρουμε νέους ταλαντούχους παίκτες, σαν τον Νόβακ".

Τον ρώτησαν αν τον πειράζει που ο μικρός έχει... συλληφθεί να πανηγυρίζει για τον Ερυθρό Αστέρα. Απάντησε " δεν παίρνουμε οπαδό, αλλά παίκτη", για να λήξει αυτό το θέμα. Υπήρχαν όμως, άλλα. Για παράδειγμα, οι απαιτήσεις της Βρσατς "που αυξήθηκαν σε 100.000 ευρώ, από 50 χιλ., μετά τη συμφωνία μας" και οι συζητήσεις ξανάρχισαν από το μηδέν.

Για το τέλος, άφησε το καλύτερο: " Μετά το ματς στην Τουρκία, υψηλά ιστάμενο μέλος στην κυβέρνηση της Σερβίας τηλεφώνησε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του είπε πως "έστησε" το ματς. Εξηγήστε μου πόσο άρρωστος είναι αυτός ο άνθρωπος. Ίσως αυτός α είναι ο λόγος που αυτοί οι τύποι μένουν μακριά μου". Όχι, δεν αποκάλυψε ποιος είναι.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ