EUROLEAGUE

Γκιστ: "Δεν είμαστε αδιάφοροι"

Γκιστ: "Δεν είμαστε αδιάφοροι"
STOLISVAGGELIS

Την επομένη της αγχωτικής νίκης επί του ΠΑΟΚ, η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για το Κάουνας, όπου την Πέμπτη (17/12, 19:45) θα αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις με φόντο την τρίτη θέση του ομίλου του.

Στο αεροπλάνο με προορισμό τη Λιθουανία μπήκαν το μεσημέρι της Τρίτης (15/12) οι παίκτες και το επιτελείο του Παναθηναϊκού, με αφορμή την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τη Ζάλγκιρις Κάουνας (17/12, 19:45). Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν με φόντο την τρίτη θέση στον γ' όμιλο, προερχόμενες από δύο πολύ μεγάλες νίκες. Το μεν "τριφύλλι" συνέτριψε εντός έδρας τη Ζιελόνα Γκόρα, η δε λιθουανική ομάδα κέρδισε εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για τα της μεθαυριανής αναμέτρησης επισημαίνοντας πως " η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που πάντα βάζει ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι της, πολύ περισσότερο όταν αγωνίζεται στην έδρα της", για να προσθέσει τονίζοντας: " Πρέπει λοιπόν κι εμείς να έχουμε ανάλογη αντίδραση. Να παίξουμε με ενέργεια γιατί είναι σίγουρο ότι αν μπούμε στον αγώνα χαλαροί τότε θα έχουμε τεράστια προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Είδατε όλοι ότι η Ζαλγκίρις κατέκτησε μια μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη. Δεν έχει καμία σημασία το ότι και οι δύο έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση, ο αγώνας δεν είναι αδιάφορος για καμία ομάδα κι εμείς οφείλουμε παντού να εμφανιζόμαστε δυνατοί κι αποφασισμένοι για τη νίκη".

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Φελντέιν δήλωσε: " Όλα θα κριθούν στην ενέργεια και στη συγκέντρωση που θα έχουμε. Γνωρίζουμε ότι στην έδρα τους είναι καλοί και το βέβαιο είναι πως η διαφορά των 35 πόντων με την οποία νικήσαμε στην Αθήνα δεν εκφράζει την πραγματική απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είναι καλή η Ζαλγκίρις, πήρε άλλωστε μια μεγάλη όσο και καθαρή νίκη στη Βαρκελώνη. Κι αυτό λέει πολλά… Ακούω επίσης πολλά… σενάρια αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι μας στην επόμενη φάση. Θέλουμε τη νίκη όχι για να επιλέξουμε ή για να αποφύγουμε κάποιους. Τη θέλουμε για εμάς, ώστε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση και να μπούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στη φάση των 16".

Στα αγωνιστικά, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα αφού ο μοναδικός απών τις τελευταίες εβδομάδες είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο 21χρονος γκαρντ συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας έχοντας ως στόχο να επιστρέψει στη δράση τον Ιανουάριο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ