EUROLEAGUE

"Τουλάχιστον στα πλέι οφ"

"Τουλάχιστον στα πλέι οφ"

Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός είναι back to back πρωταθλητής Ευρώπης, δεν γίνεται να 'χει ζητούμενο που να μην αφορά τουλάχιστον τους "8" της Euroleague, όπως είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Μάλαγα (Πέμπτη 30/1, 21.00).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι με τη Μάλαγα (Πέμπτη 30/1, 21.00) και την κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, εστιάζοντας στα "θέλω" των "ερυθρόλευκων". Τόνισε πως δεν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το αυριανό ματς θα είναι εύκολο.

" Καλησπέρα. Στην ομάδα μας δεν έχει κανείς καμία αμφιβολία ούτε ψευδαίσθηση για το τι είναι το ΤΟΡ16. Όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Η νίκη στην Βιτόρια έχει ξεχαστεί από εμάς και επικεντρωνόμαστε στην Μάλαγα. Στην πρώτη φάση των ομίλων κερδίσαμε δύο φορές τη Μάλαγα, αλλά χρειάστηκε να είμαστε πολύ καλοί για να κερδίσουμε εκεί. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό".

Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι πως " ως νικητής της Euroleague ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στους «8». Το πλεονέκτημα έδρας και τον αντίπαλο θα τον δούμε τότε. Δεν υπάρχει καμία ομάδα, ακόμα κι αυτές με το μεγαλύτερο μπάτζετ, που να ξεκινάει την σεζόν και να λέει πως θα πάρει την Euroleague. Θυμηθείτε πώς πανηγύρισε η ΤΣΣΚΑ, όταν προκρίθηκε στο Final Four.

Ο Τσάβι Πασκουάλ πριν από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα μού έδωσε συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και η Μπαρτσελόνα στην σειρά με τον Παναθηναϊκό είχε τον τραυματισμό του Πιτ Μάικλ, ο οποίος ήταν ο Νο 1 παίκτης σε αξιολόγηση και στο Final Four τον τραυματισμό του Τζαγουάι. Παίζουν ρόλο οι συγκυρίες".

Εν συνεχεία, εξήγησε πως " μετά το διάστημα της αγωνιστικής κρίσης που περάσαμε και των τραυματισμών κάθε μέρα που περνάει μας ανεβάζει ακόμα περισσότερο. Όλοι σιγά - σιγά μπαίνουν στο κλίμα της ομάδας και μιλάω για τα νέα πρόσωπα. Η Μάλαγα είναι μία ομάδα που παίζει σε πολύ έντονο ρυθμό. Έχει την απουσία του Κάλογουεϊ, αλλά αυτό είναι μέσα στην διοργάνωση.

Εμείς προετοιμάζουμε την ομάδα για κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν ματς που έχουμε κερδίσει με χαμηλό σκορ και άλλα που πρέπει να βάλουμε πολλούς πόντους. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο ταλέντο να παίζουμε γρήγορα. Το μπάσκετ που έχει διαμορφωθεί έτσι είναι. Από τότε που ήρθε ο κύριος Ίβκοβιτς στην ομάδα, αλλά και εμείς όπως το συνεχίσαμε πέρυσι αποδίδει. Νομίζω στις ισπανικές ομάδες, έχουμε κερδίσει δύο φορές τη Μάλαγα. Παίζουμε ένα μπάσκετ που παίζεται στην ιβηρική χερσόνησο".

Για την κρίση που βίωσε η ομάδα του, διευκρίνισε ότι "α πολαμβάνουμε να παίζουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια εκτός έδρας. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι έχουμε κάποιο αβαντάζ που δεν θα έχουμε άμεσα πολλά ταξίδια. Σίγουρα στην Βιτόρια με τις πτήσεις και τα πούλμαν το ταξίδι ήταν ένα 12ωρο.

Νομίζω ότι γενικά με την επιστροφή του Πέτγουεϊ, αλλά και τον Μουν που μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στην Ελλάδα, όπως και την ενσωμάτωση του Κόλινς μας κάνει να είμαστε πιο αισιόδοξοι.

Τώρα για το θέμα της κρίσης, κάθε χρονιά δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση. Αν καταφέρεις και τα ξεπεράσεις μπορεί να βγει πιο δυνατός και να φτάσεις στους στόχους σου. Θέλω να πω ότι οι ομάδες που δεν περνάνε από δύσκολες καταστάσεις πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν όταν πρέπει. Προχωράμε μπροστά".

Για την κατάσταση που βρίσκεται η Μάλαγα, είπε πως "δεν έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα έχουμε ένα εύκολο έργο. Εμείς πρέπει να κοιτάμε φάση - φάση. Όποιος σκέφτηκε ότι νικήσαμε τη Λαμποράλ, ήρθε γρήγορα το ματς με τον Ηλυσιακό να μας προσγειώσει. Δεν μπορείς να σκεφτείς πιο μακριά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ