EUROLEAGUE

Θέλει να γίνει πάλι Olympiacos

Θέλει να γίνει πάλι Olympiacos

Η EuroLeague επιστρέφει και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βαλένθια (22/2, 21:00), η οποία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει αγώνα φέτος εκτός Ισπανίας.

Η Βαλένθια αποτελεί το επόμενο εμπόδιο στη γεμάτη σκαμπανεβάσματα φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τον πρώτο χαμένο τίτλο της χρονιάς, ωστόσο περιθώρια για ανάπαυση δεν υπάρχουν. ΗEuroLeagueαρχίζει ξανά σήμερα και το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι αφενός να γίνει πάλι...Olympiacosκαι αφετέρου να διατηρηθεί στην 2η θέση της κατάταξης, εκεί όπου βρέθηκε μετά τις εντυπωσιακές νίκες που σημείωσε πριν από τη διακοπή επί της Φενέρμπαχτσε και της Ρεάλ.

Παράλληλα οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο την ευνοϊκή παράδοση που έχουν κόντρα στη Βαλένθια, την οποία έχουν νικήσει έξι συνεχόμενες φορές, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα του πρώτου γύρου στην Ισπανία (72-64). Από τις 13 Νοεμβρίου 2003 έχει να ηττηθεί από την αποψινή αντίπαλο του ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρουσιάζεται πλήρης (με εξαίρεση φυσικά τον Δημήτρη Αγραβάνη), θα υπολογίζει ξανά τον Κιμ Τιλί και θα υποδεχτεί για πρώτη φορά στο ΣΕΦ έναν πρώην παίκτη του, τον Έρικ Γκριν .

Το 0-8 της Βαλένθια και η επίδοση του Πρίντεζη

Χωρίς τους Βαν Ρόσομ, Βίβες, Γουίλιαμς και Ντιό θα παραταχθεί η πρωταθλήτρια Ισπανίας, η οποία έχασε 10 παιχνίδια στη σειρά από τις 2 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου, ωστόσο έκτοτε μετράει πέντε νίκες σε οκτώ αγώνες. Βέβαια, η ομάδα του Τσους Βιντορέτα ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει εκτός Ισπανίας. Η Βαλένθια ναι μεν έχει απολογισμό 2-9 εκτός έδρας, εντούτοις και οι δύο νίκες επιτεύχθηκαν επί ισπανικού εδάφους -στη Βιτόρια και στη Μάλαγα. Εκτός Ισπανίας έχει ρεκόρ 0-8.

* Το αποψινό παιχνίδι ενδεχομένως να συνδυαστεί και με μία σημαντική στατιστική επίδοση για τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού χρειάζεται 16 πόντους προκειμένου να γίνει ο 9ος παίκτης στην σύγχρονη ιστορία τηςEuroLeagueπου θα φτάσει τους 2.500.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

ΤΣΣΚΑ-Μπασκόνια (19:00)

Φενέρμπαχτσε-Αρμάνι (19:45)

Ολυμπιακός-Βαλένθια (21:00)

Ουνικάχα-Μακάμπι (21:45)

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Χίμκι-Παναθηναϊκός (19:00)

Αναντολού Εφές-Ζάλγκιρις (19:30)

Μπάμπεργκ-Ερυθρός Αστέρας (21:45)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία έπειτα από 22 αγωνιστικές

Photo credits:eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ