EUROLEAGUE

Σεϊμπούτις: "Ανυπομονώ να παίξω στο ΣΕΦ!"

Σεϊμπούτις: "Ανυπομονώ να παίξω στο ΣΕΦ!"

Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις παραδέχεται στην κάμερα του Euroleague Greece ότι το +20 επί του Ολυμπιακού δεν ήταν στα πλάνα της Ζάλγκιρις και θυμάται με νοσταλγία την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (VIDEO).

Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις ήλθε στον Ολυμπιακό το 2005 έπειτα από ένα "γεμάτο" καλοκαίρι με τις μικρές εθνικές ομάδες της Λιθουανίας, αφού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Eurobasket U-20 ενώ αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής U-21, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP.

Κάουνας, αποστολή: Γιάννης Σταυρουλάκης

Παρ' όλα αυτά, δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στον Ολυμπιακό του Καζλάουσκας. Έπειτα από την πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι, παραχωρήθηκε ως δανεικός στο Μαρούσι πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις με την ομάδα των βορείων προαστίων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σεϊμπούτις επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Ζάλγκιρις ενώ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του στο 75-55 επί του Ολυμπιακού το βράδυ της Παρασκευής στη Žalgirio Arena. Το +20 ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη σε έκταση ήττα στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Euroleague ωστόσο ο Λιθουανός φόργουορντ εξήγησε στην κάμερα του Euroleague Greece ότι η συγκεκριμένη διαφορά δεν ήταν στα πλάνα της ομάδας του!

Σεϊμπούτις: "Ανυπομονώ να παίξω στο ΣΕΦ!"


Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις ήλθε στον Ολυμπιακό το 2005 ως μεγάλο ταλέντο ωστόσο δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στο Λιμάνι

Εν συνεχεία ο "Ronnie" μίλησε για τον Ολυμπιακό, τις αλλαγές που έφερε ο κόουτς Γιασικεβίτσιους στο παιχνίδι της Ζάλγκιρις ενώ κλήθηκε να σχολιάσει το ελληνικό clásico που θα διεξαχθεί αύριο (25/1, 19:00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πως θα αντιδρούσες αν σου έλεγαν πριν από το τζάμπολ ότι η Ζάλγκιρις θα κέρδιζε στο γήπεδό της τον Ολυμπιακό με 20 πόντους διαφορά;
"Απλώς θα χαμογελούσα! Δουλέψαμε πολύ πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δεν είχαμε στο… πλάνο να βγούμε εκεί έξω και να κερδίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Απλώς ήλθαμε εδώ για να παλέψουμε και να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Δεν σκεφτόμασταν καμία διαφορά, δεν είχε απολύτως καμία σημασία για εμάς. Είχαμε ρεκόρ 0-3, επομένως καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα για τη Ζάλγκιρις. Όταν ήλθε ο νέος κόουτς, μας εξήγησε εξ αρχής ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Πραγματικά, λοιπόν, πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια μας βοήθησε. Σίγουρα είμαι πολύ-πολύ χαρούμενος όμως μιλάμε μόνο για ένα παιχνίδι. Δεν έγινε και τίποτα… Έχουμε μπροστά μας τόσα πολλά παιχνίδια στο Top-16 ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα στην τελευταία θέση του γκρουπ. Θα δούμε, λοιπόν, τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής".

Η γνώμη σου για την πρώην ομάδα σου, τον Ολυμπιακό; Ήταν ίσως η χειρότερη εφετινή του εμφάνιση στην Euroleague…
"Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω παρακολουθήσει live πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος. Έχω δει μερικά ματς στην έδρα του που έχει παίξει όντως πολύ καλά. Τα αποτελέσματα μιλούν πάντα από μόνο τους για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για την καλύτερη αμυντική ομάδα στην Euroleague, έχουν το σύστημα και ξέρουν πώς να κάνουν ένα καλό παιχνίδι! Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την εικόνα που βγάλαμε απέναντί τους απόψε (σ.σ. την Παρασκευή) όμως αύριο είναι μια άλλη μέρα".

Τι διαφορετικό έφερε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη Ζάλγκιρις;
"Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει τους αγώνες της Ζάλγκιρις πριν από την αλλαγή προπονητή, θα διαπιστώσει ότι πλέον έχουν αλλάξει κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά την ενέργεια που βγάζει, την επιθετική άμυνα, την καλή κυκλοφορία της μπάλας… Πολλές μικρές λεπτομέρειες. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν σπουδαίος παίκτης, επομένως γνωρίζει καλά ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές σε ένα παιχνίδι. Προσπαθεί να δώσει έμφαση σε αυτό το κομμάτι στις προπονήσεις και να βγάζει προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό. Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο για εσάς και για τους φιλάθλους να δείτε τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι μας. Εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, κάθε μέρα. Αυτό είναι που επιδιώκουμε".

Σεϊμπούτις: "Ανυπομονώ να παίξω στο ΣΕΦ!"


Ο "Ronnie" υπενθύμισε ότι τα αποτελέσματα μιλούν μόνα τους για τον Ολυμπιακό

Επίσης αυτή τη Δευτέρα έχουμε το ντέρμπι στο ΣΕΦ. Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού. Έχει περάσει καιρός όμως θυμάσαι εκείνα τα ματς;
"Θυμάμαι πάντα εκείνα τα παιχνίδια! Ήταν απίστευτο συναίσθημα! Ήμουν 20 χρονών όταν ήλθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πάνε περισσότερα από 10 χρόνια όμως τα ντέρμπι θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου. Εκτιμώ πολύ το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ εκεί και ευχαριστώ τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους αυτά τα τρία χρόνια που βρέθηκα εκεί. Πλέον ανυπομονώ να παίξω στο ΣΕΦ και να δω ξανά εκείνη την ατμόσφαιρα".

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ