EUROLEAGUE

Κανείς δεν βάζει τον Ολυμπιακό στη γωνία

Ζητήσαμε από ξένους δημοσιογράφους που έχουν ζήσει όσα έχει κάνει ο Ολυμπιακός να μας πουν αν... θα ένιωθαν βέβαιοι πως η Ρεάλ θα νικήσει, με προβάδισμα 5 πόντων, στα 30'' για το τέλος. Απολαύστε τις απαντήσεις!

Πόσο σίγουρη μπορεί να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον Ολυμπιακό, ακόμα κι αν προηγείται με 5 πόντους στα 30" για τη λήξη. Ρωτήσαμε ξένους δημοσιογράφους και σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις τους, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του μεγάλου τελικού.

Η κοινή ερώτηση του Euroleague Greece

Ας πούμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μπροστά στο σκορ με 5 πόντους στα 30" για τη λήξη. Πόσο... σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει τον Ολυμπιακό; Ή δώστε μας τη δική σας εκδοχή. Με πόσους πόντους πρέπει να προηγείται για να έχει πιθανότητες νίκης;

Kaan Kural (Τουρκία)

"Για μένα, οι 5 πόντοι δεν είναι τίποτα. Ακόμα και οι 15 δεν είναι αρκετοί! Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα. Αν η Ρεάλ είναι μπροστά στο σκορ με 1 πόντο στο 30', θα έλεγα ότι οι πιθανότητές της να κερδίσει είναι στο 50.1%. Αν, πάλι, προηγείται με +5, θα έλεγα ότι έχει 55% πιθανότητες. Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει πολύ πιο δυνατό χαρακτήρα σε σχέση με τη Ρεάλ και τις πρόσφατες παρουσίες της στα Final Four. Σίγουρα χρειάζεσαι ένα μεγάλο προβάδισμα για να είσαι σίγουρος ότι θα τους κερδίσεις. Με ρωτάτε αν είναι καλύτερος στο να κερδίζει κλειστά παιχνίδια; Ναι. Αλλά είναι απλώς ένα γεγονός. Και όχι τόσο σπουδαίο όσο πιθανότατα νομίζετε. Ο Σπανούλης βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά από όσα πέτυχε στο τελευταίο παιχνίδι όμως ήταν πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο, όταν η ΤΣΣΚΑ είχε το προβάδισμα".

Ugur Ozan Sulak (Τουρκία)

"Σε καθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι η Ρεάλ μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Πιστεύω 100% ότι στο τέλος θα νικήσει ο Ολυμπιακός! Αν το προβάδισμα είναι πάνω από 15 πόντους στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, τότε όλα τελειώνουν. Η Ρεάλ χρειάζεται μίνιμουμ 15 πόντους διαφορά για να κερδίσει τον τίτλο αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού θα τους συνθλίψει! Θυμηθείτε απλώς ότι η Φενέρ δεν υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε κανένα λάθος στο πρώτο ημίχρονο, δεν έδειξε δυνατό πρόσωπο! Η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού είναι πολύ καλύτερη από αυτή της Φενέρμπαχτσε. Ειδικά ο Σλούκας θα είναι ο παίκτης-κλειδί στον τελικό. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία, διαθέτει σπουδαίους παίκτες και έναν καλύτερο κόουτς από τον Μπαρτζώκα".

Πέτζα Σάριτς (Σερβία)

"Αν με ρωτούσες για τον Παναθηναϊκό των προηγούμενων ετών, θα έλεγα πως 3 πόντοι είναι αρκετοί. Αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι ομάδα που διακρίνεται για την ικανότητά της στο μπασκετικό σκάκι. Θα πω ότι χρειάζονται περίπου 5 με 10 πόντοι, γιατί οι διαιτητές θα είναι... με το μέρος τους, όπως φάνηκε και στον ημιτελικό, όταν η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να επιστρέψει από το -15. Θα πω λοιπόν πως με 10 πόντους, θα έχει το πάνω χέρι, αν και είμαι με τον Ολυμπιακό, λόγω του Γιώργου Πρίντεζη".

Αράλ Βάισμπεργκ (Ισραήλ)

"Ήμουν εκεί όταν η Ζάλγκιρις προηγήθηκε με 5 πόντους, στα 18'', στο Τελ Αβίβ το 2004. Από τότε πιστεύω πως όλα είναι πιθανά. Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να προηγείται με 10 πόντους, για να αρχίσω να γράφω το κείμενο της νίκης της. Στο Ισραήλ, κάθε φορά που η Μακάμπι κερδίζει κάτω από αντίξοες συνθήκες, γράφουμε για το πνεύμα του συλλόγου. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερο πνεύμα και καρδιά από το ελληνικό. Συν ότι πρέπει να λάβεις υπόψιν τις παθογένειες της Ρεάλ Μαδρίτης -και της ΤΣΣΚΑ. Έχει πάντα τον τρόπο να χάνει..."

Τβορτκο Πούλιτς (Κροατία)

"Κατά τη γνώμη μου, με τρεις κατοχές στο παιχνίδι, στα τελευταία 30'', κανείς η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα είναι άνετη. Ή θα είναι, υπό έναν όρο. Να είναι ο Σπανούλης στον πάγκο λόγω τραυματισμού ή έχοντας βγει με φάουλ".

Λούκα Κιαμπότι (Ιταλία)

"Με 30'' και τη μπάλα στον Ολυμπιακό; Νομίζω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να έχει περισσότερες από δύο κατοχές και προβάδισμα 7 πόντων, αλλά υποθέτω πως οι παίκτες της είναι αφελείς και δεν θα κάνουν φάουλ για να μην δώσουν στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να σουτάρει τρίποντο".

Εμιλιάνο Κάρκια (sporando)

"Θα έλεγα πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα κερδίσει, αν προηγείται με τουλάχιστον 5 πόντους. Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται τουλάχιστον +10 στο τελευταίο πεντάλεπτο, για να κερδίσει".

Χοσέ Ινάθιο Χουκέτ (Ισπανία)

"Σε αυτή την περίπτωση, θα έδινε στη Ρεάλ 95% πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι. Ο Σπανούλης είναι ένα... τέρας όμως δεν μπορεί να το κάνει κάθε μέρα, σε κάθε παιχνίδι. Θυμηθείτε επίσης ότι η Ρεάλ παίζει στην έδρα της και οι διαιτητές... Ξέρετε τι ακριβώς κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις".

Μαρία Πιλάρ Κασάδο (Ισπανία)

"Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τον Ολυμπιακό. Ακόμα κι αν προηγείσαι με 5 πόντους στα 30" για τη λήξη. Η Ρεάλ παίζει άμυνα για 15" και κλέβει. Ο Ολυμπιακός κάνει φάουλ αλλά έχει να δώσει και η Ρεάλ δεν πάει στις βολές. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ σκοράρει στα 8", αφήνεις τον Ολυμπιακό να σκοράρει άλλους δυο πόντους και τέλος".

Vera Ivanova (Ρωσία)

"Η Ρεάλ χρειάζεται προβάδισμα τουλάχιστον 12 πόντων για να αισθάνεται σίγουρη! Αν όμως ο Ολυμπιακός πάει το παιχνίδι στο γρήγορο τέμπο (κάτι που λατρεύει η Ρεάλ), θα χάσει. Ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού είναι να κρατήσει χαμηλό ρυθμό"

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ