EUROLEAGUE

Μπλατ: "Θέλω να μείνω στη Μακάμπι, αλλά..."

Μπλατ: "Θέλω να μείνω στη Μακάμπι, αλλά..."

Φέτος δεν ήταν ακριβώς η χρονιά του. Ο Ντέιβιντ Μπλατ άκουσε τα εξ αμάξης, μέχρι που απειλήθηκε η θέση του στον πάγκο της Μακάμπι, για να φτάσει την ομάδα στο Final Four της Euroleague και... να διατυπώσει αιτήματα.

Το πρώτο πράγμα που είχε να πει ο Ντέιβιντ Μπλατ, στους παίκτες του, όταν πέρασαν και το εμπόδιο της Αρμάνι, για να βρεθεί στο Final Four του Μιλάνου -μετά τα συγχαρητήρια-, ήταν " μην πανηγυρίζετε άλλο. Δεν έχετε κατακτήσει κάτι, ακόμα".

Μετά, έθεσε εαυτόν στις υπηρεσίες των ΜΜΕ, για να εξηγήσει ότι "ε ίναι απίστευτη αυτή η επιτυχία και είμαι υπερήφανος για όλους τους παίκτες. Είναι μοναδικό το συναίσθημα. Είναι μοναδικό το να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Ενός οργανισμού με αυτό το πνεύμα που πάντα μένει ζωντανό. Είμαστε νέα ομάδα, χωρίς μεγάλους σταρ, αλλά με παίκτες που θέλουν να παίξουν όπως πρέπει, όταν αυτό είναι απαραίτητο".

Μετά... άρχισε τις αναφορές στο "ένοχο" παρελθόν." Πριν έξι μήνες, κανείς, μα κανείς, δεν πίστευε πως θα φτάσουμε εδώ που είμαστε. Όλοι ήταν βέβαιοι πως έχουμε χαθεί στην έρημο και δεν υπάρχει γυρισμός. Ως ομάδα, καταφέραμε να κλείσουμε τα αυτιά μας και να επικεντρωθούμε στο πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και μετά τη Χάποελ είπαμε πως θα πάμε στο Final Four".

"Μην ανησυχείτε για εμένα, θα βρω δουλειά"

Κατόπιν αυτού, τον ρώτησαν για το μέλλον του στη Μακάμπι, δεδομένων των πληροφοριών που τον θέλουν να φεύγει από το Τελ Αβίβ. Τι είπε; Τα καλύτερα! " Θέλω να μείνω εδώ που είμαι, αλλά δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος. Μην ανησυχείτε για εμένα. Θα βρω δουλειά. Η Μακάμπι όμως, είναι η πρώτη με την οποία θα μιλήσω". Σε κάθε περίπτωση, είχε να πει και τα καλύτερα για το συνεργάτη του Γκάι Γκούντες, ο οποίος φέρεται να είναι ο αντικαταστάτης του. " Είναι εξαιρετικός και κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα γίνει εκπληκτικός χεντ κόουτς", ενώ συνέχισε πλέκοντας το εγκώμιο όλων των συνεργατών του (τους χαρακτήρισε " τους καλύτερους στον κόσμο").

"Μέλος της ιστορίας της Μακάμπι, ο Μπλου"

Όπως εξηγούσε ότι η διοίκηση της Μακάμπι έκανε πάντα ό,τι χρειαζόταν, ώστε να λειτουργήσει ιδανικά η ομάδα, είπε πως " όταν είδαμε πως υπήρχε πρόβλημα στη θέση "4" ζήτησα τον Μπλου, ο οποίος είχε αποσυρθεί. Η Μακάμπι κατάφερε μέχρι και να τον φέρει πίσω στην ενεργό δράση. Έλαβα ακριβώς ό,τι ήθελα. Ο Μπλου ξεπέρασε τα όρια του και τώρα είναι μέλος της ιστορίας της ομάδας. Του αξίζουν τα καλύτερα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ