EUROLEAGUE

"Η Μακάμπι είναι η υπερηφάνεια του Ισραήλ"

"Η Μακάμπι είναι η υπερηφάνεια του Ισραήλ"

Έξι μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων GM στη Μακάμπι, ο Νίκολα Βούιτσιτς μιλά για τη νέα του δουλειά και ρωτά αν θυμόμαστε... πότε πήρε τελευταία φορά το ευρωπαϊκό η Ρεάλ!

Η αλήθεια είναι πως δεν άκουσε κανέναν. Έκανε αυτό που ήθελε. Τι; Να αποδεχθεί την πρόταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ για να αναλάβει χρέη GM. Έξι μήνες αργότερα, ο Νίκολα Βούιτσιτς μιλά στο One.co.il για τη νέα του περιπέτεια και το τι θέλει φέτος η "ομάδα του λαού" που όπως επιβεβαίωσε πια " είναι ένας εκπληκτικός οργανισμός, η υπερηφάνεια του Ισραήλ. Έχουν μια θάλασσα από εμπειρίες και πάντα ξέρουν πώς να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα".

Ποιος θα νικήσει στο ματς της Πέμπτης (30/1, 21.45); " Αν το δούμε ιστορικά το θέμα, η Ρεάλ έχει μικρότερο ποσοστό επιτυχιών συγκριτικά με εμάς και την ΤΣΣΚΑ. Μπορείτε να θυμηθείτε πότε πήραν την Euroleague τελευταία φορά; Την περασμένη χιλιετία (1995), με τον Σαμπόνις. Θυμάμαι την ΤΣΣΚΑ να νικά τους πάντες και να χάνει στο Final Four, όπως και τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα 15-0 με τον Ντίνο Ράτζα και να μένει εκτός εξαιτίας μιας ήττας. Αυτά συμβαίνουν. Σε μονά ματς η Μακάμπι έχασε ένα πρωτάθλημα".

Επί της νέας του ιδιότητας, εξήγησε πως " όλοι μου είπαν πως θα είναι δύσκολο, αλλά δεν τους άκουσα. Θυμάμαι ότι στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά με κάποιο τρόπο καταφέραμε να εκπλήξουμε στη Eruoleague και να φτάσουμε τώρα στο σημείο να ταξιδεύουμε για τη Μαδρίτη, αήττητοι στο ΤΟΡ16. Το γεγονός και μόνο ότι σε όλη την ευρωπαϊκή διαδρομή φέτος χάσαμε μόνο δυο ματς, μιλά από μόνο του".

Ναι, αλλά στο Ισραήλ έχασαν τέσσερις φορές... στο πι και φι. " Δεν είναι μυστικό ότι είχαμε πρόβλημα να προσαρμοστούμε, όπως ακολουθούσαμε το russian law (δυο ισραηλινοί πρέπει να βρίσκονται στο παρκέ από το τζάμπολ, έως την κόρνα της λήξης). Είχαμε και πολλούς τραυματισμούς που δεν βοήθησαν την κατάσταση. Στην Euroleague όμως, παίζαμε με όλη τη σύνθεση και φάνηκε αν αξίζουμε ή όχι. Εδώ να προσθέσω πως εντός των συνόρων, όλες οι ομάδες που μας αντιμετωπίζουν, εμφανίζονται στο παρκέ... έτοιμες να πεθάνουν, προκειμένου να καταφέρουν να μας νικήσουν".

Πολλοί που... είχαν γνώση, του χρέωσαν και το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ του Ντέιβιντ Μπλατ και του Φέντερμαν Jr. (εκ των ιδιοκτητών του οργανισμού), ο οποίος υπέγραφε παίκτες, χωρίς να ρωτήσει τον προπονητή. Ο Κροάτης διευκρίνισε ότι "δεν χρειάζεται μεσολαβητής μεταξύ αυτών των δύο, γιατί η σχέση τους χαρακτηρίζεται από σεβασμό, ενώ όλοι εμπιστεύονται τον κόουτς".

Εκεί λοιπόν που " κανείς δεν πίστευε ότι θα βρεθούμε στο ΤΟΡ16, εμείς φτάσαμε εδώ και είμαστε αήττητοι έπειτα από τέσσερα ματς". Τώρα βέβαια, "έχασαν" τον Τζέιμς, για όλη τη σεζόν. " Θυμάμαι ωστόσο, πολλά παιχνίδια που "πήραμε" χωρίς τον Αμερικανό και χάρη στον Σχορτσιανίτη. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά δεν θα υπογράψουμε άλλον, λόγω πανικού. Ερευνούμε την αγορά και αν βρούμε κάτι αξιόλογο, τότε θα κινηθούμε".

Έως τότε, θέλουν να συνεχίσουν τις νίκες και δη στη Euroleague " γιατί το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό, στα πλέι οφ. Είναι το πιο σημαντικό βήμα, καθ' οδόν για το Φάιναλ Φορ".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ