EUROLEAGUE

Τα ''γενέθλια'' του Κερεχέτα

Τα ''γενέθλια'' του Κερεχέτα

Ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της Λαμποράλ Κούτσα, Χοσεάν Κερεχέτα, κλείνει σήμερα 25 χρόνια στον προεδρικό θώκο των Βάσκων και φαίνεται πως θα συνεχίζει να απασχολεί την μπασκετική Ευρώπη με σπουδαία deals για πολλά χρόνια ακόμα!

Σαν σήμερα λοιπόν, στις 28 Οκτωβρίου 1988, ο Χοσεάν Κερεχέτα ανέλαβε την προεδρία της Λαμποράλ Κούτσα, καθιερώνοντας τους Βάσκους σε μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Euroleague με οκτώ παρουσίες σε playoffs και τέσσερις προκρίσεις σε Final-4 τα τελευταία εννιά χρόνια!

Τα σπουδαία και σκληρά deals του Κερεχέτα έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού ανά την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Ο πανέξυπνος πρόεδρος της Λαμποράλ επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι ξέρει να διαπραγματεύεται πολύ καλά, από τις... εποχές του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας και του Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν μέχρι πιο πρόσφατα, όταν το περασμένο καλοκαίρι πούλησε τον Μπιέλιτσα στην Φενέρ έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Υπό την προεδρία του Κερεχέτα η Λαμποράλ Κούτσα εξελίχτηκε σε υπερδύναμη στην Ισπανία. Οι Βάσκοι μετακόμισαν από το… ταπεινό Mendizorrotza στην Fernando Buesa Arena των 15.000 θέσεων που πρόσφατα ανακαινίστηκε και εξελίχτηκε σε μια από τις πιο σύγχρονες έδρες στην μπασκετκή Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί ημερών του η Λαμποράλ Κούτσα έχει αγωνιστεί σε 26 τελικούς κι έχε κατακτήσει 14 τίτλους ενώ πριν από το 1988 μετρούσε μόλις μια διάκριση, το Copa Association του 1985!

''Είναι δύσκολο να συνοψίσεις το τι έχει πετύχει ο Κερεχέτα αυτά τα 25 χρόνια. Η διορατικότητα και ο ενθουσιασμός του αποτελούν παράδειγμα για τους υπόλοιπους'' εξηγεί ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου για έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ