EUROLEAGUE

O Χάνγκα είναι ο νέος αρχηγός της Μπασκόνια

Η Μπασκόνια ανακοίνωσε πως ο νέος αρχηγός της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν θα είναι ο Ούγγρος γκαρντ/φόργουορντ, Άνταμ Χάνγκα, εκ των πρωταγωνιστών της περσινής εξαιρετικής σεζόν τους.

Η ομάδα των Βάσκων δεν άλλαξε μόνο όνομα φέτος, επιστρέφοντας στο παραδοσιακό της (Μπασκόνια), αφήνοντας το Λαμποράλ Κούτσα (του χορηγού της). Άλλαξε και αρχηγό στο ρόστερ της.

Ο 27χρονος (12/4/1989) Ούγγρος διεθνής γκαρντ/φόργουορντ (με καταγωγή από την Γουινέα), Άνταμ Χάνγκα, ο οποίος βρίσκεται στην Μπασκόνια από το 2013, είναι ο νέος αρχηγός του συλλόγου. Ένας παίκτης που αποφάσισε να παραμείνει στην ομάδα, αν και είχε προτάσεις στα χέρια του, ύστερα από την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε πέρσι με την Λαμποράλ Κούτσα, οδηγώντας την στο Final Four του Βερολίνου.

Ο Άνταμ Χάνγκα, ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στην διοργάνωση έχοντας μέσο όρο 8.2 πόντους (55.1% δίποντα, 27.9% τρίποντα), 1.7 ασίστ και 5.1 ριμπάουντ, συνεισφέροντας σε άμυνα και επίθεση. Ο Ούγγρος γκαρντ/φόργουορντ παίρνει τα ηνία της αρχηγίας από τον Φαμπιέν Κοζέρ, ο οποίος αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από την Βιτόρια, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Μπάμπεργκ.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ