EUROLEAGUE

Signature Star: Εμίρ Πρέλντζιτς

Signature Star: Εμίρ Πρέλντζιτς

Ο Εμίρ Πρέλντζιτς είναι ο Signature Star της Φενέρμπαχτσε, με τη Euroleague να εξηγεί γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος, από το φετινό ρόστερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μετά τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τη Euroleague ως ο Signature Star του Ολυμπιακού , πήρε σειρά ο Εμίρ Πρέλντζιτς, της Φενέρμπαχτσε. Αλλά γιατί ξεχώρισε; Διαβάστε.

" Από την ημέρα που έβαλε για πρώτη φορά την εμφάνιση της Φενέρμπαχτσε, είναι χάρμα οφθαλμών. Ευλογημένος με το μέγεθος ενός ψηλού και τη φύση πόιντ γκαρντ στο παιχνίδι του, ο Πρέλντζιτς είναι από αυτούς που μπορούν και αλλάζουν τη ροή ενός αγώνα, κάθε φορά που πατά το πόδι του στο παρκέ. Οκτώ χρόνια μετά, δεν είναι μόνο "εκτελεστής" της ομάδας του, αλλά... χτυπά την πόρτα της λίστας με τους 20 καλύτερους στις ασίστ, στην ιστορία της διοργάνωσης. Με ύψος 2.06, μπορεί να γίνει ο δεύτερος πιο ψηλός που διακρίνεται σε αυτή τη λίστα. Το μέγεθος του, αλλά και οι ικανότητες του, του επιτρέπουν να τρέχει στον αιφνιδιασμό ή να ρίχνει τάπες, με την ίδια ευκολία, να εκβιάζει τους αντιπάλους να κάνουν αναπροσαρμογές, ώστε να τακτοποιήσουν τις πολλές ικανότητες που διαθέτει και έτσι μπορεί να δίνει πολλά αβαντάζ στη Φενέρ.

Η σημασία του στο παιχνίδι της ομάδας του δεν μπορεί να μην εκτιμηθεί. Ουδείς άλλος παίκτης της Φενέρμπαχτσε έχει σκοράρει περισσότερους πόντους στη Euroleague ή έχει μοιράσει περισσότερες ασίστ. Επιπροσθέτως, είναι στη 2η θέση της λίστας με τα κλεψίματα και στο Νο3 των ριμπάουντ, σε ό,τι αφορά τα όσα έχει κάνει η πρωταθλήτρια Τουρκίας στη Euroleague. Αυτή τη σεζόν, ξεπέρασε τους 1000 πόντους, τα 400 ριμπάουντ, τις 400 ασίστ, τα 100 κλεψίματα και τα 100 εύστοχα τρίποντα. Μόνο άλλοι τρεις παίκτες έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο, από το 2007 που άρχισε η καταμέτρηση του Πρέλντζιτς: οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Βίκτορ Χριάπα και Μίλος Τεόντοσιτς.

Μεγάλωσε στη Βοσνία και πέρασε δυο χρόνια από την εφηβεία του, παίζοντας στη Σλοβενία, αλλά έκανε την Κωνσταντινούπολη το νέο του σπίτι, όταν υπέγραψε στη Φενέρμπαχτσε. Στην 8η σεζόν του εκεί, έχει βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Τουρκίας και τρία Κύπελλα. Στη Euroleague, έχει φτάσει επτά φορές στο ΤΟΡ16 και δυο στα playoffs. Επίσης, έχει πάρει την τουρκική υπηκοότητα και έχει παίξει ως Τούρκος σε Ευρωμπάσκετ και Παγκόσμια Κύπελλα. Τώρα, αν και είναι 27 θεωρείται βετεράνος και ελπίζει πως έχει αφήσει τα καλύτερα, για την ομάδα που πια αποκαλεί "σπίτι" του, για τη Μαδρίτη".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ