EUROLEAGUE

Ο ρέκορντμαν Ομπράντοβιτς

Ο ρέκορντμαν Ομπράντοβιτς
2015 EUROLEAGUE BASKETBALL

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε τη στήλη της Euroleague, με τα αφιερώματα στους προπονητές του προσεχούς Final Four και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το συνεχίζει σήμερα (29/4). Πού εστίασε η διοργανώτρια αρχή; Διαβάστε.

Μετά την πρεμιέρα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο , η Euroleague συνέχισε τα αφιερώματα στους προπονητές του Final Four, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τι από όλα έγραψε; Διαβάστε.

" Μεταξύ των αρκετών ενδιαφερόντων στοιχείων που αφορούν το Final Four της Μαδρίτης, είναι και η επιστροφή ενός θρύλου, ο οποίος έχει κυριαρχήσει στη διοργάνωση, όπως κανείς άλλος. Ο χεντ κόουτς της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ήδη ο πολυνίκης κόουτς, στην ιστορία της Euroleague, με 8 τρόπαια. Τα διπλάσια από εκείνον που ακολουθεί στη λίστα, που ξεκίνησε να υπάρχει το 1958. Από την πρώτη χρονιά, δηλαδή, που απονεμήθηκε τρόπαιο. Αυτή θα είναι η 15η παρουσία του στο event -η μια ήταν ως παίκτης της Παρτίζαν-, αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ. Επίσης, είναι ο μόνος προπονητής που έχει καθίσει στον πάγκο τεσσάρων διαφορετικών πρωταθλητών . Είναι και ο πρώτος που έχει φτάσει με έξι διαφορετικούς οργανισμούς, σε Final Four. Επίσης ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι κάθε μια από τις ομάδες του, έφτασαν στο Final Four ή την πρώτη ή τη δεύτερη σεζόν του, στο συγκεκριμένο πάγκο.

Ως παίκτης, είναι ένας πόιντ γκαρντ που ξεχώριζε και πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ φόρεσε το αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη Γιουγκοσλαβία. Παρ' όλα αυτά, στα 31 αποφάσισε να βγάλει την εμφάνιση και να φορέσει το κοστούμι του προπονητή, για την Παρτίζαν. Στην πρώτη του χρονιά, οδήγησε το αουτσάιντερ, ενάντια σε κάθε προγνωστικό, σε έναν δραματικό θρίαμβο. Ήταν ο πρώτος δικός του και ο πρώτος της Παρτίζαν. Από τότε, έχει επιτύχει σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Σήκωσε το ευρωπαϊκό με την Μπανταλόνα, το 1994, με τη Ρεάλ το 1995, μετά στις 13 σεζόν του στον Παναθηναϊκό, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης πέντε φορές (2000, 2002, 2007, 2009 και 2011), που ήταν ρεκόρ όλων των εποχών. Επίσης, πήρε δυο φορές το Σαπόρτα, ενώ αναδείχθηκε δυο φορές καλύτερος κόουτς της χρονιάς. Το 2008 τιμήθηκε στη Μαδρίτη, με την παρουσία του μεταξύ των 50 θρύλων όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε μισό αιώνα.

Δεδομένης της ιστορίας του, δεν θα λέγατε πως είναι έκπληξη το γεγονός ότι στη δεύτερη χρονιά του στη Φενέρμπαχτσε, οδήγησε την ομάδα στο Final Four και διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ομάδας, στην ιστορία της, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στον ημιτελικό, θα συναντήσει τη Ρεάλ, ομάδα που ανέβηκε τελευταία φορά στην κορυφή της Ευρώπης, υπό τις οδηγίες του -το 1995".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ