EUROLEAGUE

"Έχει την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός"

"Έχει την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός"

Ο Λούκα Κιαμπότι, της Gazzetta dello Sport εξηγεί στο Euroleague Greece σε τι φάση είναι η Αρμάνι, πριν το παιχνίδι της με τον Παναθηναϊκό (Πέμπτη 27/2, 21.45), για την 8η αγωνιστική του ΤΟΡ16.

Το Euroleague Italia συνεργάστηκε με το Euroleague Greece, προκειμένου να μάθετε όλα όσα αφορούν την Αρμάνι, μία ημέρα πριν το παιχνίδι της με τον Παναθηναϊκό (Πέμπτη 27/2, 21.45), για την 8η αγωνιστική του ΤΟΡ16.

Ο Λούκα Κιαμπότι (της Gazzetta dello Sport, επίσημου συνεργάτη της Euroleague) ανέλυσε με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο τα όσα ζουν φέτος οι του Μιλάνο. Στα τελευταία νέα, ο Κέρτις Τζέρελς επιστρέφει σήμερα (26/2) από τις ΗΠΑ όπου μετέβη για την κηδεία της γιαγιάς του. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε απείχε τρεις ημέρες από τις προπονήσεις, λόγω βαριάς ίωσης. Θα παίξει με τους "πράσινους". Πάμε όμως, στην ιστορία μας.

" Το Μιλάνο έκανε ένα λάθος, στην εκκίνηση της σεζόν: συνέθεσε ομάδα με αρκετούς καλούς παίκτες, αλλά δεν είχε πόιντ γκαρντ. 'Η ηγέτη. Αυτό που είπαν οι διοικούντες, ήταν ότι ο Μπάνκι δεν ήθελε έναν καθαρό "άσο". Πράγμα αληθές. Στη Σιένα ωστόσο, ένα χρόνο νωρίτερα είχε δουλέψει με τον Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος έπαιζε στη θέση του Μπόμπι Μπράουν.

Η ομάδα είχε προβλήματα, ειδικά στα εκτός έδρας ματς, με την πρώτη αλλαγή να αφορά την προσθήκη του Λαβάλ, για να καλύψει το κενό του τότε τραυματία Σάμιουελς. Όταν το ρεκόρ που είχε στην Ιταλία, έφτασε το 6-5, ήταν τότε που η Σιένα ενημέρωσε τον Χάκετ πως θα ήταν χρήσιμο να βρει νέα ομάδα, διότι δεν υπήρχαν χρήματα να τον πληρώσουν.

Ο Χάκετ ήταν αυτός που επικοινώνησε με τη Μιλάνο (και τη Γαλατασαράι), παίκτη που ο Μπάνκι ήθελε από το καλοκαίρι του 2013, αλλά μια σειρά παρανοήσεων δεν έκανε δυνατή τη μεταγραφή. Για την ακρίβεια, η Αρμάνι ήθελε τον 26χρονο γκαρντ από το καλοκαίρι του 2012, όταν ο παίκτης μίλησε με τον Σκαριόλο, με τον Ιταλό να τον ενημερώνει ότι στο Μιλάνο θα γινόταν μέλος μιας ομάδας και όχι starter ή σταρ. Ο Χάκετ είπε "ΟΚ" και... υπέγραψε στη Σιένα.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Μπάνκι επικοινώνησε μαζί του, αλλά τα χρήματα που του πρόσφερε δεν ήταν πολλά και έτσι ο Ντάνιελ έμεινε στη Σιένα. Στην τρίτη προσπάθεια, η Μιλάνο του πρόσφερε συμβόλαιο σταρ (800.000 ευρώ ανά σεζόν) και η συμφωνία αποτέλεσε γεγονός. Έκτοτε, η Αρμάνι έχει ρεκόρ 9-0 στην Ιταλία και 4-3 στη Euroleague.

Τι δεν έχει τακτοποιήσει η Μιλάνο

Τώρα έχουν μείνει δυο προβλήματα. Κατ' αρχάς, το Μιλάνο έχασε στα προημιτελικά του ιταλικού κυπέλλου, από τη Σάσαρι. Αυτό ήταν το χειρότερο παιχνίδι του Χάκετ με την Αρμάνι και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικό σοκ. Ο πρόεδρος Πρόλι και ο κόουτς προσπάθησαν να περιορίσουν τη ζημιά. Μίλησαν για πνευματικό μπλακ άουτ, για την πίεση που τους ασκούν τα 18 χρόνια χωρίς τρόπαιο και όλα αυτά κάθε άλλο παρά τα εκτίμησαν οι φαν.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η φωτογραφία που "ανέβασε" ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, την επομένη του αποκλεισμού στο κύπελλο, από ένα πάρτι. Εκείνος χόρευε και έπινε, ενώ ο Ντέιβιντ Μος... απλά χόρευε. Μια ημέρα αργότερα, ομάδα οπαδών πήγε στην προπόνηση και διαμαρτυρήθηκε.

Ήταν η πρώτη φορά, στην ιστορία της ομάδας που τα ΜΜΕ κάλυψαν με όλες τις λεπτομέρειες τα συμβάντα. Γεγονός που όχι μόνο δεν δημιούργησε κακό στην ομάδα, αλλά ηρέμησε τις σχέσεις μεταξύ αυτής και των οπαδών.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι η Μιλάνο δεν έχει ανταγωνιστή πια, στην Ιταλία, ενώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στην Ευρώπη και δη με τον τρόπο που παίζει εκτός έδρας. Έχει 17-1 στο Forum (η μόνη ήττα ήταν από τη Ρεάλ) και 6-12 εκτός, με το 1-7 να είναι το ρεκόρ στη Euroleague.

Mακριά από το Μιλάνο, η άμυνα δεν είναι ιδιαίτερα καλή, ενώ παθαίνουν και κάτι black out στην επίθεση. Με αυτά και με αυτά, καταλήγω πως ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει στο Mediolanum Forum, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Την ίδια ώρα, έπειτα από αυτό το ματς, η Αρμάνι θα παίξει 4 από τα έξι επόμενα ματς εκτός έδρας. Και πρέπει να νικήσουν τον Παναθηναϊκό".

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ