EUROLEAGUE

"Δεν έκανε και καμιά τρομερή επιτυχία"

"Δεν έκανε και καμιά τρομερή επιτυχία"

Ζητήσαμε τη βοήθεια Ιταλού δημοσιογράφου, για να καταλάβουμε τι έχει πάθει φέτος η Αρμάνι. Μας εξηγεί γιατί -επί της ουσίας- δεν τη νοιάζει ιδιαίτερα να νικήσει τον Παναθηναϊκό.

O Luca Chiabotti της Gazzetta dello Sport εξηγεί στο Euroleague Greece το φετινό φαινόμενο της Αρμάνι, που ουδεμία σχέση έχει φέτος με την ομάδα που έχασε την πρόκριση στο Final Four, στο πέμπτο ματς με τη Μακάμπι.

" Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει τίποτα για το Μιλάνο. Φυσικά αν νικήσει, θα προκριθεί στο ΤΟΡ16. Αλλά και αν δεν νικήσει, θα της είναι αρκετό να μη χάσει από την Τουρόφ με διαφορά μεγαλύτερη των 19 πόντων, για να συνεχίσει στη Euroleague. Οπότε, αν με ρωτάτε το σημαντικό είναι να κάνει καλή εμφάνιση και να επικρατήσει του ΠΑΟ, διότι έχει νικήσει μόνο την Μπάγερν και την Τουρόφ και μάλλον αυτό δεν είναι καμία τρομερή επιτυχία: να προκρίνεσαι δηλαδή, κατ' αυτόν τον τρόπο στο ΤΟΡ16.

Το κύριο πρόβλημα που έχει είναι ότι παίζει στην Ιταλία χωρίς τον Ντάνιελ Χάκετ και στη Euroleague με αυτόν. Μια από τις συνέπειες είναι ότι ο Μαρσόν Μπρουκς, ο οποίος στη Serie A είναι ο καλύτερος σκόρερ της Αρμάνι, στην Ευρώπη δεν παίζει πολλά λεπτά, γιατί είναι νέος, ρούκι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα. Επίσης, δεν μπορεί να παίξει μαζί με τον Τζεντίλε. Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για κανέναν.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι οι δυο βετεράνοι που υποτίθεται πως θα έκαναν ένα βήμα μπροστά στην Euroleague και θα βοηθούσαν την ομάδα να σκοράρει κοντά στο καλάθι, οι Λίνας Κλέιζα και Σον Τζέιμς, δεν παίζουν καλά. Ο Λιθουανός δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ και ο Αμερικανός είναι αρνητικός.

Οπότε, εναντίον δυνατών αντιπάλων δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι το ίδιο ανταγωνιστικοί και δη όπως ήταν πέρυσι, μετά τα Χριστούγεννα οπότε ήλθε ο Χάκετ από τη Σιένα. Επίσης, η άμυνα δεν έχει την παραμικρή σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Πιστεύω πως το Μιλάνο θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά, αν ο Χάκετ έπαιζε και στη SerieA, όπου θα επιστρέψει το 2015. Γιατί τότε λήγει η ποινή του -εγκατέλειψε την προετοιμασία της εθνικής και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε μηνών από τις ιταλικές διοργανώσεις".

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ