EUROLEAGUE

''Ο Ζέλικο με έβλεπε δίδυμο με Ιτούδη!''

''Ο Ζέλικο με έβλεπε δίδυμο με Ιτούδη!''

Στα 48 του χρόνια, ο Ντάριλ Μίντλετον το πήρε απόφαση και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Πλέον εκτελεί χρέη ασίσταντ κόουτς στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θυμάται μια απίστευτη ιστορία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Ο Αμερικανός πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τη σεζόν στην CB Benidorm (σ.σ. τέταρτη κατηγορία στην Ισπανία) όμως αποφάσισε να ''κόψει'' το μπάσκετ και να αναλάβει πόστο στο τεχνικό τιμ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Η ''ομάδα του στρατού'' συνεχίζει την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν και ο Ντάριλ Μίντλετον μοιράζεται μέσω του προσωπικού του blog μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη.

''Καλησπέρα σε όλους!

Αυτή την περίοδο είμαι ασίσταντ κόουτς στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι τεράστια τιμή η παρουσία μου εδώ. Μάλιστα θα έχω την ευκαιρία να κατακτήσω ξανά την Euroleague! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο, με δεδομένο ότι συμμετέχουν πολλές, σπουδαίες ομάδες στη διοργάνωση. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε ταλαντούχους και καλούς παίκτες. Για παράδειγμα, ο Βιτάλι Φριντζόν είναι ένας σπουδαίος σουτέρ ενώ ο Αντρέι Βοροντσέβιτς έχει ποιότητα και αθλητικά προσόντα.

Από 'κει και πέρα, η ΤΣΣΚΑ διαθέτει τέσσερις Αμερικανούς. Τον Σόνι Γουίμς, τον Κάιλ Χαινς, τον Άαρον Τζάκσον και τον Ντεμέτρις Νίκολς. Όλοι τους είναι εξαιρετικοί παίκτες, ειδικά ο Σόνι! Έχουμε, επίσης, έναν νεαρό διεθνή με την εθνική Ρωσίας, τον Πάβελ Κορόμπκοφ. Ένας εξαιρετικός προπονητής, ο Δημήτρης Ιτούδης, είναι αυτος ο οποίος καλείται να ''δέσει'' την ομάδα. Ξέρει καλά το παιχνίδι. Δουλέψαμε μαζί για πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, όπου γίναμε καλοί φίλοι και πάντα ήμσταν σε επαφή. Ακούγεται απίστευτο όμως ο Ομπράντοβιτς πάντα έλεγε ότι εμείς οι δυο μια μέρα θα δουλέψουμε μαζί στο μέλλον. Όπως βλέπετε, κάτι τέτοιο συνέβη!'

Ο κόουτς Ιτούδης έχει ίδια φιλοσοφία με τον Ομπράντοβιτς. Πέρασαν πολλά χρόνια μαζί. Έχω την καλύτερη γνώμη για τον κόουτς Ιτούδη. Είναι σπουδαίος άνθρωπος κι εκτός παρκέ. Ένας κανονικός άνθρωπος, σαν τον Ζέλικο. Ξέρετε, πολλοί προπονητές απλώς περιμένουν τους παίκτες τους στα αποδυτήρια όμως ξεχνούν ότι οι παίκτες είναι άνθρωποι, που έχουν ζωή κι εκτός γηπέδων!

Τώρα όσον αφορά την ΤΣΣΚΑ, θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε στο TOP-8 και στη συνέχεια θα παίξουμε για την πρόκριση στο Final Four της Euroleague. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Είναι η πρώτη μου εμπειρία ως προπονητής. Προσαρμόζομαι συνεχώς σε αυτή τη νέα πρόκληση. Μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα και ελπίζω μια μέρα, με λίγη τύχη, να εξελιχθώ σε έναν από τους κορυφαίους προπονητές''.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ