EUROLEAGUE

"Υπερπλήρης η Μπαρτσελόνα"

Η Τενερίφη υποδέχτηκε την Κυριακή (09/11) την Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας την ήττα. Γι' αυτό κι εμείς μιλήσαμε με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος ανέλυσε την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

Την τελευταία διετία η καριέρα του Μιχάλη Τσαϊρέλη βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Οι εξαιρετικές σεζόν που έκανε με τον ΠΑΟΚ του έδωσαν τη δυνατότητα να κληθεί στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Παράλληλα, ο 26χρονος φόργουορντ κέρδισε το πρώτο του συμβόλαιο μακριά από την Ελλάδα. Η Τενερίφη πίστεψε στις δυνατότητές του και τον ενέταξε στο δυναμικό της.

Για την έκτη αγωνιστική της ισπανικής λίγκας, η Τενερίφη φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να επικρατούν, με 80-66 .

Το Euroleague Greece μίλησε με τον διεθνή φόργουορντ, θέτοντάς του διάφορα ερωτήματα, με κυριότερο όλων το πώς ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει την ίδια τύχη με την ομάδα του. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νέα του ομάδα, αλλά και στους μελλοντικούς στόχους του.

Ποια η γνώμη σου για την Μπαρτσελόνα;

"Κάθε χρόνο έχει ως στόχο, σε κάθε διοργάνωση, την πρωτιά. Φυσικά αυτό την κάνει μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι γεμάτη ομάδα με πολλούς παίκτες. Υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις".

Μιας και την αντιμετωπίσατε για το ισπανικό πρωτάθλημα, τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση της Παρασκευής(14/11);

"Πιστεύω πως είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσέξει, αλλά τα βασικά για μένα είναι τα ριμπάουντ, να μην την αφήσει να βρει ρυθμό με εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και να μην τους δώσει ελεύθερα σουτ. Αυτά είναι κατά τη γνώμη μου. Από την άλλη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού σίγουρα θα έχει μελετήσει και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, με το παραπάνω".

Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύναμα σημεία της Μπαρτσελόνα;

"Όπως σου είπα, είναι μια ομάδα υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τόσο απλά ποιο είναι το αδύνατο σημείο της, γιατί όταν βρίσκεσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο πρέπει να είσαι καλός ή πολύ καλός σε όλα…"

Ποια η άποψή σου για τον φετινό Παναθηναϊκό;

"Παρ' όλο που δεν έχω μπορέσει να τον παρακολουθήσω, μέχρι στιγμής βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος. Γενικά, η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο παιχνίδι με το παιχνίδι. Νομίζω ότι θα έχει πολύ καλή πορεία".

Έχεις διανύσει τους πρώτους σου μήνες στην Ισπανία. Πώς είναι η ζωή εκεί; Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις;

"Η ζωή είναι πολύ διαφορετική. Οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, λόγω και της τοποθεσίας που βρίσκεται το μέρος που ζω. Γενικά όλα είναι τελείως διαφορετικά. Από πού μου κάνει εντύπωση είναι ο σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων, γνωστών και αγνώστων".

Πόσο σε έχει βοηθήσει η συνύπαρξη με τον Φώτη Λαμπρόπουλο;

"Τον Φώτη τον ξέρω χρόνια. Έχουμε καλή σχέση. Σίγουρα με έχει βοηθήσει πολύ, ειδικά τον πρώτο καιρό στην ομάδα".

Τι ομοιότητες και τι διαφορές έχεις εντοπίσει σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Είναι δύο τελείως διαφορετικά πρωταθλήματα. Το ελληνικό είναι πιο πολύ της επαφής, ενώ το ισπανικό είναι πρωτάθλημα που βασίζεται στην ταχύτητα. Όλες οι ομάδες εδώ είναι ισοδύναμες, ίδιου επιπέδου και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος".

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν;

"Οι στόχοι μου είναι να έχω μια καλή σεζόν με την Τενερίφη και να φυσικά να πάμε με την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα".

Αμέσως μετά το ματς Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ μη χάσετε την εκπομπή Superbasketball με τους Μάνο Μίχαλο, Στέφανο Τριαντάφυλλο, Γιάννη Φιλέρη και την καλύτερη συντακτική ομάδα! Ρεπορτάζ, σχόλιο και ανάλυση. Κάθε Πέμπτη τα βλέπουμε όλα πορτοκαλί !

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ