EUROLEAGUE

''Οι αδυναμίες της Μπαρτσελόνα''

''Οι αδυναμίες της Μπαρτσελόνα''

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος εξηγεί στο Euroleague Greece τα αδύνατα σημεία της Μπαρτσελόνα και περιγράφει το πώς έχει η κατάσταση στους Καταλανούς, λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (14/11, 22:00).

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο της Liga Endesa αγωνίζονται οκτώ Έλληνες παίκτες, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για το δικό μας μπασκετικό έθνος. Ο Φώτης Λαμπρόπουλος είναι ο παλαιότερος εξ αυτών.

Επίσης, είναι αυτός που... είδε τελευταίος την Μπαρτσελόνα, στη χθεσινή αναμέτρηση των Καταλανών με την Τενερίφη στο Pabellon Insular Santiago Martin. Οι ''μπλαουγκράνα'' επικράτησαν με 80-66 κι ''ανέβηκαν'' στο 5-1 στην κατάταξη, πίσω από την πρωτοπόρο κι αήττητη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 31χρονος Πατρινός φόργουορντ με θητεία στις Ματαρό, Γκραν Κανάρια, Ταραγόνα, Λ' Οσπιταλέτ και Τενερίφη εξηγεί στο Euroleague Greece τα αδύνατα σημεία της Μπαρτελόνα, περιγράφει πως έχει η κατάσταση στους Καταλανούς λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και κάνει ειδική αναφορά στην front line των ''μπλαουγκράνα''.

Κατ' αρχάς, ζητήσαμε από τον Φώτη Λαμπρόπουλο να μας περιγράψει την εικόνα της Μπαρτσελόνα, στην αναμέτρηση με την Τενερίφη: ''Ο Ναβάρο αγωνίστηκε ελάχιστα (18'21''). Το ίδιο συνέβη με τον Τόμας (7'14''). Ξεκίνησε, μεν, βασικός ωστόσο έπαιξε στα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια πέρασε στον πάγκο αφού ο Πασκουάλ προτίμησε να τον ξεκουράσει. Ο Λάμπε ήταν πρώτος σκόρερ ενώ οι υπόλοιποι δεν ανέβασαν ταχύτητες. Βέβαια εμείς δεν είχαμε μαζί μας τον Σέκουλιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στα πλευρά. Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ομπραντόιρο είχε παίξει με ένεση, όλη την εβδομάδα δεν προπονήθηκε και ο κόουτς προτίμησε να τον ξεκουράσει κόντρα στην Μπαρτσελόνα για να τον έχει απόλυτα έτοιμο στους επόμενους αγώνες''.

''Οι αδυναμίες της Μπαρτσελόνα''


Ο Τσάβι Πασκουάλ προτιμά να ξεκουράζει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην Liga Endesa

''Θυμίζει Ντάρντεν ο Σατοράνσκι''

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, ενόψει της αναμέτρησης με τους Καταλανούς; ''Νομίζω πως η Μπαρτσελόνα είναι πιο δυνατή σε σχέση με πέρσι. Διαθέτει τουλάχιστον δυο καλούς παίκτες για κάθε θέση κι ένα πολύ δυνατό 4άρι, τον Τζάστιν Ντόλμαν, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θεωρώ πως ήταν η καλύτερη κίνηση της Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι. Η ομάδα δυνάμωσε αρκετά με την προσθήκη του Σατοράνσκι. Ένα σούτινγκ γκαρντ σε στυλ... Ντάρντεν, με την έννοια ότι μπορεί να σκοράρει και να κατεβάσει ριμπάουντ. Είναι ένας νεαρός παίκτης, όμως έχει μεγάλη εμπειρία στην Liga Endesa με τη φανέλα της Σεβίλλης''.

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος εξηγεί ότι η Μπαρτσελόνα έχει έφεση τόσο στο transition, όσο και στο σετ παιχνίδι: ''Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα στηρίζεται στον γρήγορο ρυθμό. Βέβαια, πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να τρέξει και, παράλληλα να πάει στο σετ παιχνίδι. Διαθέτει μια πολύ καλή γραμμή ψηλών, τους Τόμιτς, Πλάις, Λάμπε και Ντόλμαν. Ίσως πρόκειται για την καλύτερη φροντ-λάιν στη φετινή Euroleague! Όπως είπα και πριν, η Μπαρτσελόνα θέλει να σκοράρει πόντους στον αιφνιδιασμό όμως θα πάει και σε οργανωμένες επιθέσεις''.

''Οι ψηλοί μένουν πίσω στο pick-n-roll''

Ποιά είναι όμως τα αδύνατα σημεία των ''μπλαουγκράνα'' που μπορεί να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός; ''Ο Άντε Τόμιτς, και γενικώς, οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα, μένουν αρκετά πίσω στο pick-n-roll. Τα 5άρια της Μπάρτσα παίζουν μέσα στη ρακέτα, προτιμούν να προστατεύουν το ζωγραφιστό. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για επιθετική άμυνα σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που παίζει χετζ-άουτ με τον Μπατίστα. Από 'κει και πέρα, ο κόουτς Πασκουάλ προσπαθεί να ξεκουράζει τον Ναβάρο στους αγώνες της Liga Endesa. Ο Μπραντ Όλεσον βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενώ ο Αμπρίνες είναι κλασικός σουτέρ που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα''.

Και συνεχίζει: ''Ο Τσάβι Πασκουάλ κάνει rotation, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχές στους αγώνες του πρωταθλήματος. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αγωνίζονται για 15-20 λεπτά μ.ό. στην ACB ώστε να είναι ξεκούραστοι στην Euroleague. Το έκαναν και στο μεταξύ μας παιχνίδι. Το είδαμε και από τη Ρεάλ, όταν ήλθε να παίξει στην Τενερίφη. Σε γενικές γραμμές, οι ομάδες αυτού του επιπέδου προσπαθούν να δίνουν ''ανάσες'' στους παίκτες''.

''Οι αδυναμίες της Μπαρτσελόνα''


Ο Πατρινός φόργουορντ εξηγεί τα αδύνατα σημεία των Καταλανών

''Προσοχή στον ρυθμό και τα επιθετικά ριμπάουντ''

Ζητήσαμε τη γνώμη του Πατρινού φόργουορντ για τον Παναθηναϊκό καθώς και τι ζήτησε ο προπονητής της Τενερίφης, Αλεχάντρο Μαρτίνεθ για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. ''Είδα το δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Σίγουρα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, αφού ο Παναθηναϊκός σούταρε με απίστευτα ποσοστά σε εκείνο το παιχνίδι ενώ και η Φενέρ δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Τώρα όσον αφορά το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, νομίζω ότι δεν πρέπει να επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να επιβάλει τον ρυθμό της.

Στο παιχνίδι της Τενερίφης με την Μπάρτσα κάναμε αλλαγές στα pick-n-roll ενώ ο κόουτς μας είχε προειδοποιήσει να προσέξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ ώστε να μην τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες. Θα έχουν ενδιαφέρον τα ματσαρίσματα του Γκιστ με τον Ντόλμαν και του Διαμαντίδη με τον Σατοράνσκι, ο οποίος είναι επίσης ένα δίμετρο πλέι-μέικερ.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ