EUROLEAGUE

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ο Ραμέλ Κάρι αποκαλύπτει το "γιατί" του 3-0 που έχει ο Παναθηναϊκός στο ΤΟΡ16, μιλά για το νέο ντέρμπι "αιωνίων" και εξηγεί γιατί τα καλύτερα έρχονται για τους "πράσινους".

Στα πρώτα ματς της σεζόν, όλοι έψαχναν να τον βρουν. Να βρουν τον τύπο που είχε εμφανιστεί πέρυσι από το πουθενά (για την ακρίβεια, από την Ουκρανία), για να βοηθήσει τα μάλα στην αναγέννηση του Παναθηναϊκού και το "σκούπισμα" στους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ.

Η αλήθεια είναι ότι έβλεπαν κάποιον που του... έφερνε να περιφέρεται στο παρκέ για 2-3 λεπτά, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Και τότε άρχισαν τα σχόλια περί λανθασμένης επιλογής των "πρασίνων" να κρατήσουν έναν σαν και του λόγου του. Κυρίως, έναν της ηλικίας του. Τα ματς πέρασαν και ο Ραμέλ Κάρι βρήκε το χρόνο και το χώρο στους νταμπλούχους Ελλάδος, με την Εφές να είναι η 11η διαδοχική θετική εμφάνιση του. Όπου "θετική", βάλτε τους 11.2 π. και τη 1.5 ασίστ, σε 20 λεπτά κατά μ.ό, με την καταμέτρηση να 'χει αρχίσει την 6η Δεκεμβρίου.

Ο 33χρονος γκαρντ έγινε και πάλι ο τύπος που επιτρέπει στους Διαμαντίδη και Ούκιτς να πάρουν μια ανάσα (ειδικά ο Κροάτης που φέτος τις χρειάζεται περισσότερο από ποτέ -δεδομένου του προβλήματος με τους αχίλλειους), χωρίς να χάνει κάτι το παιχνίδι της παρέας του. Αν τον ρωτάτε πώς νιώθει για όλα αυτά, προφανώς και ξέρετε τι θα σας πει (πολλώ δε, αν διαβάσατε τη ζωή του). Ναι, ευχαριστεί το Θεό, για όλα όσα του συμβαίνουν και μετά τους συμπαίκτες και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟ. Αλλά ας σας τα πει ο ίδιος.

Το 3-0 για... αρχή στο ΤΟΡ16 δεν κρίνει κάτι, αλλά μια αυτοπεποίθηση τη δίνει

Κατ' αρχάς, άσε με να ευχαριστήσω το Θεό για τη νίκη και για την υγεία που έχουμε όλοι. Γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση. Προφανώς και είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι ξεκινάμε το ΤΟΡ16 με τρεις διαδοχικές νίκες, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αποδεικνύεται τι μπορούμε να κάνουμε, όταν έχουμε τη δυνατότητα να προετοιμαζόμαστε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πριν κάθε ματς. Εννοώ με τη συμμετοχή όλων των παικτών, γεγονός που μας επιτρέπει να κάνουμε δυνατές προπονήσεις.

Αυτό, το να είστε όλοι μαζί, ήταν κάτι σαν... όνειρο μέχρι πριν ένα μήνα

(γελάει) Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να δουλέψεις σωστά, όταν υπάρχουν τραυματίες και απουσίες. Κάθε φορά που έχεις τραυματισμούς, που παίκτες μπαινοβγαίνουν στις προπονήσεις, είναι δύσκολο να βρεις "χημεία".

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είμαστε όλοι μαζί και αυτός είναι ο κύριος λόγος που πια έχουμε βρει τον εαυτό μας, διότι πλέον δουλεύουμε πολύ καλά όλοι μαζί. Έχουμε και το τεχνικό τιμ να κάνει εξαιρετική δουλειά, παρουσιάζοντας μας πώς να "σπάμε" τις άμυνες και τις επιθέσεις κάθε αντιπάλου μας και ο συνδυασμός αυτός είναι ο λόγος που είμαστε σε θέση να κερδίζουμε.

Τον τελευταίο μήνα έχεις βρει το ρυθμό σου, ενώ δείχνεις "φρέσκος"

Ευχαριστώ το Θεό που είμαι υγιής και δεν έχω να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα, το οποίο ενδεχομένως να με φρέναρε. Το σημαντικότερο είναι πως σε αυτήν την ομάδα όλα τα παιδιά μπορούμε να παίζουμε, οπότε οι προπονητές μας μπορούν και διαχειρίζονται το χρόνο όλων, προκειμένου να είμαστε όλοι φρέσκοι. Αυτό ισχύει για όλους. Όχι μόνο για εμένα.

Τώρα, έχετε λίγες ώρες να ξεκουραστείτε, πριν συντονιστείτε με τη συχνότητα του Ολυμπιακού

Ο στόχος για όλα τα παιχνίδια, είναι ο ίδιος: να είμαστε υγιείς, να κάνουμε καλές προπονήσεις, να προετοιμάζομαστε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον εκάστοτε αντίπαλο και να κερδίζουμε. ΟΚ, δεν γίνεται να "πάρουμε" όλα τα ματς, αλλά θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε όλα και θα δούμε τι θα γίνει.

Η αλήθεια είναι ότι έχεις ένα καλό ρεκόρ με τον Ολυμπιακό (4-1)

Μιλάς επί προσωπικού; Ναι, έχω χάσει μόνο το πρώτο της φετινής σεζόν, ΑΛΛΑ οφείλω να ομολογήσω πως είναι ένα καλό ρεκόρ. Σοβαρά τώρα, οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν διαφορετική ομάδα, μετά τους τραυματισμούς που είχαν. Μόλις έχασαν τον Λο, ενώ έχουν έλθει νέοι παίκτες. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από το προηγούμενο και πάλι όλα ξεκινούν από το 0-0.

Που σημαίνει;

Θα προετοιμαστούμε όπως πρέπει, ώστε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Θα παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε, ώστε να τακτοποιήσουμε και την άμυνα και την επίθεση τους. Δεδομένα διαθέτουν παίκτες που μπορούν να αλλάξουν το ρυθμό, αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό. We will see.

Υπάρχει άλλη δέσμευση, πέραν του we will see;

We will see!!!

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ