EUROLEAGUE

Ζεράρ δεν έπρεπε να φύγεις

Ζεράρ δεν έπρεπε να φύγεις
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος περίμενε την ισοφάριση του Ολυμπιακού σε 1-1 μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα, αλλά δεν περίμενε να φύγει ο Πικέ από το γήπεδο πιο νωρίς

Σιγά μην κάτσω να σας αναλύσω, γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν το 1- 1. Αυτά είναι πράγματα φυλαγμένα στα κιτάπια των παραστάσεων και της εμπειρίας του κάθε ανθρώπου. Αυτό όμως που μπορώ να κάνω, είναι να σας διαβεβαιώσω ότι ο Ζεράρ Πικέ λίγες ημέρες μετά την ευτυχία του στο Παρίσι, μπήκε στο Παλάου Μπλαουγκράνα και έφυγε πριν τελειώσει το ματς. Πως κάνουν κάποιοι Ολυμπιακοί στο ΣΕΦ, που σηκώνονται και φεύγουν πριν την ώρα τους; Ε, κάτι τέτοιο έπραξε και ο Ισπανός διεθνής, μαζί με την στενοχωρημένη Σακίρα! Κι όμως, από τον Πικέ δεν το περίμενα: Για έναν λόγο: Ξέρει μπάσκετ ο άτιμος, άρα θα έπρεπε να το περίμενε. Ήταν αυτός που είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος στο φινάλε του ματς με τη Ρεάλ στο Λονδίνο(το θυμάστε;) Τέλος πάντων… Α, μιας και ανέφερα τους «κάποιους» παραπάνω, να επισημάνω ότι καλό θα ήταν, τώρα που θα «σκοτωθούν» για να βρουν ένα εισιτήριο για το ματς της Τρίτης, να εκτιμήσουν, τα λεφτά τους, τον κόπο τους, το άγχος τους, την αγωνία τους και ίσως και …βύσμα που θα βάλουν για ένα «μαγικό χαρτάκι» και να πάνε στο ΣΕΦ για να «παίξουν» κι αυτοί και όχι για να βγάλουν τις φωτογραφίες του facebook.

Προχωράω: Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός, το έχει ξανακάνει. Απλά δε το είχαν δει στη Βαρκελώνη. Ήταν αήττητοι οι Καταλανοί με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας μας. Και μετά το βράδυ της Τετάρτης, πέρα από αήττητοι, ήταν και πεπεισμένοι ότι δε θα χάσουν ποτέ από τον Ολυμπιακό. Την… πάτησαν. Όταν ο Ολυμπιακός μπαίνει αφιονισμένος, δε χάνει ούτε από τη μεικτή Ευρώπης. Γιατί μπορεί να μην έχει τεράστιο μπάτζετ, να μη σου βγάζει την σιγουριά της ΤΣΣΚΑ στην επίθεση, να μην έχει την ταχύτητα της Ρεάλ στον,,, τρανζίσιον, αλλά έχει κάτι «αυγά» στην άμυνα, που δε τα βρίσκεις ούτε στο ebay(για όσους ψωνίζετε βρε αδερφέ). Ο Σφαιρόπουλος, όταν τους έδειξε όλο το ματς στο βίντεο, ήξερε τι ζητούσε. Όταν αυτοί πήγαν στη Μπανταλόνα να προπονηθούν, γνώριζαν τι να κάνουν για να φτάσουν στο μπρέικ. Και ομολογώ ότι τα έπραξαν καλύτερα απ’ ότι κι εγώ, ο σίγουρος εδώ και καιρό για το διπλό στον δεύτερο (και όχι στον πρώτο) αγώνα, περίμενα. Κέρδισαν και τους εαυτούς τους και έστειλαν ξανά τα κατηγορητήρια στους αποστολείς.

Αυτοί λοιπόν που… γύρευαν τον Ολυμπιακό για να τον ξανακερδίσουν, είχαν την ευκαιρία να τον δουν μπροστά τους, σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια από το πρώτο λεπτό. Οι Πειραιώτες μπήκαν με συντονισμό άψογο. Ο Σφαιρόπουλος τούτη τη φορά ήξερε το έβαζε στο γήπεδο, γνώριζε καλά και πως θα το βελτιώσει. Εντάξει, δεν του «κάθισαν» όλα. Ο Ντάρντεν δεν ήταν καλά, ο Ντάνστον έκανε(κλασικά) δυο φάουλ στην αρχή, ενώ ο Παπαπέτρου, παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του. Κι αυτοί όμως, «σπρωγμένοι» από τους συμπαίκτες τους που «κένταγαν», είχαν όλη τη διάθεση να κρατήσουν τη σημαία ψηλά. Ο Σπανούλης δεν είχε διάθεση να «παίξει», αλλά να… παίξει! Ο Χάντερ και πάλι όρθωσε ανάστημα, ενώ ο Πρίντεζης ήταν μπροστάρης στο να «χτιστεί» μια διαφορά ασφαλείας. Φυσικά και ήταν νωρίς για συμπεράσματα. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, μη λέμε τα γνωστά. Όμως ο Ολυμπιακός είχε διαγράψει την τραγωδία της Τετάρτης. Τότε έβαλε 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, τώρα είχε βάλει 10 η Μπαρτσελόνα. Με πέντε πόντους πήραν το πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι», με πέντε και το δεύτερο. Βοήθειες στην άμυνα, σε σχέση με τον πρώτο προημιτελικό; Ελάχιστες. Πλέον , καθαρά hedge out και απλή ταχύτητα σε όλες τις επιστροφές. Σε κάποιες φάσεις και ανάλογα πως έβγαινε η μπάλα από τους ψηλούς της Μπάρτσα, έρχονταν βοήθειες, αλλά σπάνιζε συγκριτικά πάντα με την κακή τακτική του πρώτου παιχνιδιού. Επίσης, εξαιρείτο και ο Σατοράνσκι, που υπήρχε η επιλογή να του δοθεί το σουτ και εν πρώτοις υπήρχε πλήρη δικαίωση(0/3). Η Μπαρτσελόνα είχε τον Ναβάρο. Και μετά από αυτόν, τον… κανένα. Οι «δεινόσαυροι» είχαν δεθεί χειροπόδαρα και το αγαπημένο φορτσάτο τρανζίσιον βγήκε ελάχιστα, αφού για αυτό φρόντισε ο Ολυμπιακός με το σωστό παιχνίδι του. Ο Ναβάρο βέβαια, έκανε τα πάντα. Και σκόραρε, και «έπαιζε θεατράκι»(εντάξει το κάνει παντού) και κλαιγόταν στους διαιτητές(κι αυτό το κάνει παντού). Πέρασε ένα δεκάλεπτο πολύ ευχάριστο είναι αλήθεια για έναν Ολυμπιακό που αν μη τι άλλο το έλεγε η καρδούλα του! Και η αμυνούλα του(3/19 δίποντα και 4/12 τρίποντα οι Ισπανοί που είχαν εκτελέσει ήδη 12 βολές και 3 ο Ολυμπιακός).

Η Σακίρα στην εξέδρα είχε αρχίσει να ανησυχεί και είχε δίκιο. Πολύ καλά έκανε. Στο τέλος τρόμαξαν τα ματάκια της, της γλυκιάς Κολομβιανής που θαύμασε πριν λίγα 24ωρα τον αγαπημένο της να διασύρει την Παρί, όμως άλλο οι Γάλλοι και άλλο οι Πειραιώτες. Οπότε η κοπέλα είδε και τον άλλο… τρόπο. Κι όταν η Μπαρτσελόνα πήγε στο 31- 35, ο Ολυμπιακός ήθελε να βγάλει τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων μηνών. Όλα αυτά που τον κράτησαν όρθιο στην Τουρκία, στην Ισπανία, στην Ιταλία. Αυτά που πήγαν να κερδίσουν στη Ρωσία. Και τα έβγαλαν. Δεν είναι «γεμάτο» το ροστερ, σας το ξαναγράφω. Αν γίνει βαθυστόχαστη ανάλυση, θα ‘χουμε αρκετά να πούμε. Όμως δεν είναι ώρα. Όπως δεν είναι ώρα και για φανφάρες. Το 1- 1 είναι εντυπωσιακό, αλλά είναι και ένα μικρό… βάρος. Τώρα έχεις εσύ πλεονέκτημα. Εσύ που στην τελευταία περίοδο στο Παλάου Μπλαουγκράνα, έφτασες στο σημείο να παίζεις… ρολόι από τη γραμμή του τριπόντου και να κάνεις και πάρτι με πάσες στην τρύπα της βελόνας. Και η Μπαρτσελόνα όμως είναι μεγάλη ομάδα. Και έχει δικαίωμα να πληγώνεται. Άρα τώρα που πληγώθηκε, πρέπει να την υπολογίσεις. Γιατί αυτή, σε πλήγωσε και σε παράτησε. Σε ξέγραψε και την τιμώρησες. Άρα, παραδειγματίσου και αποτελείωσέ τη. Γιατί βρε αδερφέ στην τελική, εντάξει, ας πάνε στο φάιναλ- φορ οι ακριβές και επιθετικές ομάδες, ε, ας πάει και μια που το λέει η καρδούλα της. Ας πάει και μια που οι παίκτες της θα περάσουν και μέσα από τοίχο για να κερδίσουν μια μπάλα.

Μπρέικ λοιπόν! Σε σειρές… άσων, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη δουλειά τους και όσοι είμαστε στην Βαρκελώνη ζήσαμε κάτι που καμία τηλεόραση και κανένα ραδιόφωνο (πλην του sport24radio με την ατάκα Λαμπίρη «ο Θρύλος τραγουδάει καλύτερα από τη Σακίρα») δε μπορούν να δείξουν. Οι Καταλανοί αισθάνθηκαν στο πετσί τους την πίεση. Μέχρι κι ο τελευταίος φίλαθλος στην εξέδρα, ένιωσε τις κόκκινες τανάλιες. Οι 80 Ολυμπιακοί αντιθέτως καμάρωναν και άφησαν τα λαρύγγια τους. Αλήθεια οι χιλιάδες ομοϊδεάτες τους την Τρίτη, τι θα κάνουν; Α και κάτι τελευταίο, με 22- 3 βολές, να κερδίζεις έτσι; Σε λίγο θα βγάλει ανακοίνωση και η… Ρεάλ!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ