EUROLEAGUE

Το TOP-5 των αγώνων Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα

Το TOP-5 των αγώνων Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
INTIME SPORTS

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα έχουν βρεθεί 28 φορές αντιμέτωποι στο παρελθόν και το Euroleague Greece σας θυμίζει τις κορυφαίες μεταξύ τους αναμετρήσεις με videos και pics!

Η επιλογή ήταν δύσκολη και κάλλιστα θα μπορούσαμε να κάνουμε το TOP-10 των πιο συγκλονιστικών αγώνων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα.

Βλέπετε, οι δύο αυτές κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις στο "φιλοθεάμον" κοινό του μπάσκετ.

Ωστόσο, είπαμε να ξεχωρίσουμε τους 5 αξέχαστους αγώνες που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, από τις 28 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν.

Η πρώτη τους "μάχη" τοποθετείται τη σεζόν 1981-82 στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ωστόσο εμείς θα ταξιδέψουμε σε πιο κοντινές ημερομηνίες, αρχής γενομένης από τον τελικό της χρονιάς 1995-96 όταν οι δύο αντίπαλοι βρέθηκαν να διεκδικούν την κούπα στο Παρίσι.

Τελικός 1996 (11/4)

Πάμε λοιπόν... Εκείνο το βράδυ της 11ης Απριλίου του 1996, το «Παλέ ντε Μπερσί» ντύθηκε στα πράσινα, καθώς φιλοξένησε περίπου 10.000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν υπέρ της ομάδας τους.

Στον αξέχαστο μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα, οι πράσινοι επικράτησαν με 67-66, μετά από μία απίστευτη σε εξέλιξη φάση. Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έκανε την τάπα της ζωής του και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της.

Ο "Δαλματός γίγαντας" έκανε το σπριντ της ζωής του, πέρασε πάνω από σωριασμένα κορμιά και φιλοδώρησε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με μία μεγαλειώδη τάπα τον Μοντέρο που βρισκόταν ήδη στον αιφνιδιασμό. Η Μπαρτσελόνα έκανε ένσταση αλλά ως γνωστόν δεν δικαιώθηκε ποτέ...

Το TOP-5 των αγώνων Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα

1ος αγώνας πλέι οφ 2011 (22/3)

Πράγματα και θαύματα έγιναν ανάμεσα στις δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης, με την Μπαρτσελόνα στο τέλος να κάνει το 1-0 νικώντας με σκορ 83-82 τον Παναθηναϊκό. Συγκλονιστικός ο Διαμαντίδης που έχασε όμως το τελευταίο σουτ, αλλά τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ είχε επίσης τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Στα 7,1'' πριν το τέλος του αγώνα κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό με τρίποντο γράφοντας το 83-80 και στη συνέχεια ακολούθησε το αντιαθλητικό φάουλ του Σάδα στο 1,7'' πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Μείωσε με βολές σε 83-82, όμως το μακρινό σουτ που επιχείρησε έξω από τα 6.75μ. ο Διαμαντίδης ήταν άστοχο κι έτσι η Μπαρτσελόνα έκανε το 1-0, σε μία σειρά που είχε δείξει από νωρίς πόσο συγκλονιστική θα ήταν.

3ος αγώνας πλέι οφ 2011 (29/3)

Μία εβδομάδα μετά τον πρώτο αγώνα της σειράς και μόλις 4 ημέρες μετά την ισοφάριση σε 1-1 από τον Παναθηναϊκό μέσα στη Βαρκελώνη, έγινε ένα ακόμα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτή τη φορά το ραντεβού είχε δοθεί στο ΟΑΚΑ, όπου οι "πράσινοι" με όπλο τον κόσμο τους και την καλή τους άμυνα, ήθελαν να κρατήσουν σε πιο χαμηλό τέμπο τους Καταλανούς.

Το TOP-5 των αγώνων Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
INTIME SPORTS

Και τα κατάφεραν μία χαρά... Για μία ακόμα φορά ο Διαμαντίδης ήταν ο πρωταγωνιστής οδηγώντας τον Παναθηναϊκό. O αρχηγός του Παναθηναϊκού με εύστοχα ζευγάρια βολών στα 13,4'' και 3,3'' πριν το τέλος χάρισε σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Ο Νίκολας στα 2'' πριν το τέλος σωστά έκανε το φάουλ στο Λάκοβιτς για να μην πάει στο τρίποντο κι έτσι γράφτηκε το τελικό 76-74.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στο 4ο ματς της σειράς με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και πήρε την πρόκριση για το Final-4 της Euroleague στη Βαρκελώνη, όπου στέφθηκε και πάλι πρωταθλητής Ευρώπης.

1ος αγώνας πλέι οφ 2013 (9/4)

Στο ριμέικ της σειράς του 2011, Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα τέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι στα πλέι οφ του 2013. Κι αυτή τη φορά οι Καταλανοί είχαν το πλεονέκτημα της έδρας, κι αυτή τη φορά πάντως ηττήθηκαν μέσα στην έδρα τους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Το TOP-5 των αγώνων Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
INTIME SPORTS

Ο Διαμαντίδης ισοφάρισε σε 64-64 στα 59'' πριν τη λήξη και στη συνέχεια καθάρισε το ριμπάουντ. Η τελευταία επίθεση ήταν ολόκληρη για την Μπαρτσελόνα, ο Γιασικεβίτσιους έχασε την μπάλα μετά από παρέμβαση του Διαμαντίδη και η εντυπωσιακή τάπα του Γκιστ στον Τόμιτς, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πάλεψε, προηγήθηκε με 69-70, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 72-70 χάρη σε τρίποντο του Ναβάρο που έγραψε το τελικό σκορ. Όπως και το 2011, το 1-0 ήταν υπέρ των Ισπανών.

2ος αγώνας πλέι οφ 2013 (11/4)

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο παιχνίδι της 11ης Απριλίου του 2013. Ο Διαμαντίδης πέτυχε το νικητήριο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό και ο Ναβάρο έχασε την ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του τη νίκη με άστοχο λέι απ στο τέλος. Πάντως, πιστός στην παράδοση του ο Παναθηναϊκός νίκησε το δεύτερο ματς της σειράς με την Μπαρτσελόνα κι έκανε το μπρέικ.

Το τελικό 65-66 γράφτηκε διά χειρός Διαμαντίδη στα 8,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που πήγε πόντο πόντο στο τελευταίο οκτάλεπτο. Πάντως, στο 23' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει και 13 πόντους διαφορά (40-27) και κατάφερε να το γυρίσει, χάρη στον εκπληκτικό Διαμαντίδη ο οποίος έχοντας πάρει μερικές ανάσες, κατάφερε με 10 δικούς του πόντους να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε σε 2-2 στην Αθήνα και στο 5ο παιχνίδι της σειράς έχασε στη Βαρκελώνη, έχοντας εκτός τον Διαμαντίδη με 5ο φαουλ από το 35'.

Το TOP-5 των αγώνων Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
INTIME SPORTS

Να αναφέρουμε ότι ο αποψινός αγώνας στο ΟΑΚΑ, θα είναι ο 29ος ανάμεσα στις δύο ομάδες και ότι η Μπαρτσελόνα προηγείται με 16-12 του Παναθηναϊκού...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ