EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς vs Mπάνκι: Ο πρώτος κι ο πρωτάρης

Ομπράντοβιτς vs Mπάνκι: Ο πρώτος κι ο πρωτάρης

O ένας έχει κατακτήσει τα πάντα και ο άλλος κάνει ακόμα τα πρώτα του βήματα ως χεντ κόουτς. Τι κοινό και ποιες διαφορές μπορεί να έχουν Ομπράντοβιτς και Μπάνκι που τίθενται αντιμέτωποι το βράδυ της Πέμπτης (30/1);

Στο διάβα του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κατακτήσει τα πάντα κι αυτό δεν είναι νέο. Από την άλλη, ο Λούκα Μπάνκι βρίσκεται μόλις στη δεύτερη σεζόν του ως πρώτος προπονητής σε ομάδα της Euroleague.

Το βράδυ της Πέμπτης (30/1) οι ομάδες τους θα τεθούν αντιμέτωπες με την Αρμάνι Μιλάνο να φιλοξενεί την Φενέρμπαχτσε για την 5η αγωνιστική του TOP-16.

Οι δύο τους φαίνονται να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες όμως είναι προπονητές της ίδιας γενιάς.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1960, άρα είναι πλέον 54 ετών, ενώ ο Λούκα Μπάνκι βαδίζει αισίως προς την ολοκλήρωση του 49ου έτους του (1/8/65).

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Μπάνκι αν και μικρότερος ξεκίνησε νωρίτερα την προπονητική του καριέρα και έχει 6 χρόνια μεγαλύτερη εμπειρία στους πάγκους από τον Ομπράντοβιτς.Κι αυτό γιατί δεν ήταν ποτέ παίκτης, άρα αποφάσισε από πολύ νεαρή ηλικία να αφοσιωθεί στην προπονητική.

Ομπράντοβιτς vs Mπάνκι: Ο πρώτος κι ο πρωτάρης
INTIME SPORTS

Ο Ζοτς από την άλλη έγινε εν μια νυκτί προπονητής της ομάδας του (Παρτίζαν), καθώς στην ουσία "υποχρεώθηκε" να βγάλει τα αθλητικά του και να φορέσει το κοστούμι του προπονητή. Όχι, φυσικά ότι του βγήκε σε κακό... Τουναντίον θα λέγαμε καθώς όλα αυτά τα χρόνια οι τίτλοι έγιναν συνώνυμο του ονόματός του.

Για πολλούς πρόκειται για τον κορυφαίο Ευρωπαίο κόουτς και ίσως να μην έχουν άδικο. Βαθιά ανάσα και πάμε... Κατέκτησε 8 Ευρωλίγκες, 2 Κύπελλα Σαπόρτα, 12 εθνικά πρωταθλήματα και 8 εθνικά Κύπελλα.

Στην αντίπερα όχθη ο Ιταλός προπονητής κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ιταλίας με τη Σιένα τη σεζόν 2012-13, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί του τίτλοι σε διασυλλογικό επίπεδο.

Gc Siena 19/06/2011 - finale scudetto basket serie A1  / Montepaschi Siena-Bennet Cantu' / foto Giuseppe Celeste/Image Sport
nella foto: Luca Banchi
Gc Siena 19/06/2011 - finale scudetto basket serie A1 / Montepaschi Siena-Bennet Cantu' / foto Giuseppe Celeste/Image Sport nella foto: Luca Banchi GIUSEPPE CELESTE/IMAGE SPORT

Η ομοιότητά τους

Το κοινό τους στοιχείο είναι ότι έμειναν για πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα. Ο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό με τον οποίο μεγαλούργησε για 13 συναπτά έτη (1999-2012) και ο Λούκα Μπάνκι στην Λιβόρνο από την οποία ξεκίνησε ως προπονητής Ακαδημιών το 1987 και 12 χρόνια αργότερα, έφτασε να είναι χεντ κόουτς.

Αν μη τι άλλο, το να παραμείνει κάποιος προπονητής τόσα πολλά χρόνια σε μία ομάδα δεν είναι συνηθισμένο. Κι αν ο Μπάνκι δούλευε στη γενέτειρα του, ο Ζοτς ένιωσε την Ελλάδα σαν δεύτερο σπίτι του.

Νίκη για διαφορετικούς λόγους

Φτάνοντας στο σήμερα, οι δύο προπονητές θέλουν να οδηγήσουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας την ομάδα του στη νίκη, στην αποψινή αναμέτρηση. Η Αρμάνι Μιλάνο φιλοξενεί την Φενέρμπαχτσε και επιθυμεί να δώσει συνέχεια στις καλές της εμφανίσεις, πετυχαίνοντας την 3η της νίκη στο TOP-16.

Στόχος των Ιταλών είναι να μην αφήσουν να τους επηρεάσει η ήττα από την Εφές και κυρίως ο απίστευτος τρόπος που χάθηκε εκείνο το παιχνίδι, με το απίστευτο σουτ του Πλάνινιτς.

Από την άλλη, οι Τούρκοι πανηγύρισαν μόλις την περασμένη εβδομάδα την πρώτη τους νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και πλέον θέλουν να τις διπλασιάσουν στην β' φάση της διοργάνωσης. Φυσικά, το διπλό μέσα στο Μιλάνο μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος της αποψινής βραδιάς μόνο ο ένας εκ των δύο κόουτς θα χαμογελάσει...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ