EUROLEAGUE

Ο περήφανος αδελφός Ρούντι!

Ο περήφανος αδελφός Ρούντι!

Φαντάζεστε τον Ρούντι Φερνάντεθ ως ποδοσφαιριστή σε κάποια ομάδα της Μαγιόρκα; Μάλλον όχι! Ας όψεται η αδελφή του, Μάρτα, που έπεισε τον σούπερ σταρ της Ρεάλ να ασχοληθεί με το μπάσκετ και φέτος πανηγύρισαν μαζί τα Κύπελλα στην Ισπανία (pics)!

Ο Ρούντι οφείλει το ''ευ ζην'' στη Ρεάλ Μαδρίτης και το μπασκετικό ''ζην'' στην αδελφή του, Μάρτα! Τον άνθρωπο που τον έκανε να ασχοληθεί με το μπάσκετ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μετατρέψουν σε υπόθεση... Φερνάντεθ τους θεσμούς του Κυπέλλου στην Ισπανία!

Οι αντίπαλοί του έχουν βρει πολλές αφορμές να τον κατηγορούν. Πρόσφατα, εξάλλου, είδε τον εαυτό του στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού ''BasketHebdo'' με τη λεζάντα '' Ρούντι Φερνάντεθ, ο πιο μισητός παίκτης στην Ευρώπη! '' να τον συνοδεύει. Όχι ακριβώς τίτλος τιμής, έτσι; Μια από τα ίδια και στις ΗΠΑ, όταν ακόμη αγωνιζόταν στους Μπλέιζερς. Αφορμή μια συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα στην οποία δήλωνε σοκαρισμένος από τις ερωτήσεις που δέχτηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού! '' Δεν είναι όλος ο κόσμος γεννημένος από γονείς επαγγελματίες μπασκετμπολίστες!'' έγραψε αμερικάνικο δίκτυο για τον Ρούντι όταν έγινε γνωστή η απορία του για τις ερωτήσεις περί οικονομικών συναλλαγών με μέλη της οικογένειάς του!

Ο Ροδόλφο Φερνάντεθ είχε παίξει επαγγελματικό μπάσκετ στην Χουβεντούτ Μπανταλόνα όπως και η μητέρα του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάιτε. Κι όμως, ο Ρούντι ξεκίνησε να ασχολείται με το μπέιζμπολ και, εν συνεχεία, με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα γράφτηκε στις ακαδημίες της San José Obrero, ομάδας της γειτονιάς του στη Μαγιόρκα! Σε ηλικία εννιά ετών έπρεπε να διαλέξει. ''Ευχαριστώ και δοξάζω τον Θεό που έκανα αυτή την επιλογή'' θα παραδεχτεί αρκετά χρόνια αργότερα, εξηγώντας πως ο λόγος που ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ ήταν η κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του, Μάρτα Φερνάντεθ! ''Τα πρώτα μου βήματα ήταν στο παρκέ, όταν έτρεχα να πιάσω την μπάλα που μου πετούσε η αδελφή μου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα'' .

Ο περήφανος αδελφός Ρούντι!

Η Μάρτα ήταν ο βασικός λόγος που ο Ρούντι ασχολήθηκε με το μπάσκετ

Ο Ρούντι, λοιπόν, ήταν πιο δύσκολος να πειστεί. Πλέον ανεβάζει φωτογραφίες στο Instagram με το Copa del Rey που κατέκτησε στον συγκλονιστικό τελικό της 9ης Φεβρουαρίου κόντρα στην Μπαρτσελόνα πλάι στο Copa de la Reina, το Κύπελλο στις Γυναίκες που σήκωσε η Μάρτα την περασμένη Κυριακή με τη φανέλα της Perfumerías Avenida κόντρα στην Rivas Ecópolis! ''Τα Κύπελλα στην Ισπανία το 2014 είναι υπόθεση Fernández'' σχολίασε ο περήφανος Ρούντι, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να δώσει το παρών στον τελικό. Βλέπετε, εκείνη τη μέρα η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πλάκα στη Μανρέσα και την ίδια στιγμή το 41-1 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Πάντως ο Ισπανός φόργουορντ έσπευσε να συγχαρεί μέσω Twitter την αγαπημένη του αδελφή, για να πάρει λίγο αργότερα την απάντηση: ''Η πρώτη χρονιά που το καταφέρνουμε μαζί! Vamos! Φιλιά αδελφέ μου!''.

Ο περήφανος αδελφός Ρούντι!

Τα Κύπελλα στην Ισπανία ήταν φέτος υπόθεση... Φερνάντεθ!

Πάντως η ίδια θεωρεί ότι ο βασικός λόγος που αισθάνεται ευτυχισμένη είναι η οικογένειά της! ''Το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή μου είναι ότι έχω αυτήν την οικογένεια! Είναι πάντα στο πλευρό μου, είναι αυτοί που θα μου δώσουν δύναμη στα δύσκολα και θα είναι συνεχώς δίπλα μου, ό,τι και να γίνει''! Η Μάρτα Φερνάντεθ, λοιπόν, είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από τον Ρούντι. Γεννήθηκε το 1981 στη Βαρκελώνη και ακολούθησε από μικρή την οικογενειακή παράδοση. Το 2007 ξεπέρασε τα σύνορα της Ισπανίας και αγωνίστηκε στο WNBA με τη φανέλα των Λος Άντζελες Σταρκς. Λίγους μήνες αργότερα ήταν η σειρά του Ρούντι να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να παίξει στο ΝΒΑ με τους Μπλέιζερς.

Ο περήφανος αδελφός Ρούντι!

Τα δυο αδέλφια αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ με διαφορά λίγων μηνών

Το μπάσκετ είναι η ζωή της Μάρτα. ''Δεν υποστηρίζω καμία ομάδα στο ποδόσφαιρο. Μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω έστω ένα ολόκληρο παιχνίδι''. Στο βιογραφικό της δεσπόζουν ουκ ολίγες διακρίσεις. Ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2011), ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2013), δύο Copa de la Reina (2012, '13) και τρία ισπανικά SuperCopa (2011, '12, '13). Σε συλλογικό επίπεδο. Γιατί όπως ο αδελφός της, έτσι και η Μάρτα έχει πετύχει σπουδαία πράγματα με την Εθνική Ισπανίας. Ο απολογισμός της είναι ένα χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Τσεχίας (2010) και δύο χάλκινα μετάλλια στα Ευρωμπάσκετ Γυναικών της Ελλάδας (2003) και της Τουρκίας (2005)!

Ο περήφανος αδελφός Ρούντι!

Η Μάρτα Φερνάντεθ πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου

Σε αντίθεσή, λοιπόν, με τον Ρούντι η Μάρτα Φερνάντεθ ξεκίνησε να ασχολείται συνειδητά με την πορτοκαλί μπάλα. Για την ακρίβεια ''ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ πολύ μικρή. Ήμουν ακόμα τεσσάρων χρονών''. Αν δεν ήταν μπασκετμπολίστρια, η 33χρονη γκαρντ (1μ.80) θα... έγραφε για μπάσκετ. ''Θα είχα ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Είναι αυτό που θέλω να κάνω όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου''. Η ίδια περιγράφει τους -οικογενειακούς- λόγους που ασχολήθηκε με το μπάσκετ. ''Οι άνθρωποι που μας έκαναν να αγαπήσουμε αυτό το σπορ ήταν οι γονείς μας. Αναπνέαμε... μπάσκετ από τη γέννησή μας! Δεν μπορώ να φανταστώ την οικογένειά μου χωρίς το μπάσκετ στη ζωή μας. Ο Ρούντι ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη Μαγιόρκα, σε ένα παιχνίδι που εγώ κι ο πατέρας μου πετούσαμε την μπάλα!''.

Ο περήφανος αδελφός Ρούντι!

Η οικογένεια Φερνάντεθ ζει και αναπνέει για το μπάσκετ!

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ